Włoski lekarz ostrzega Covid -19 - szczepienia, słyszeliście?

Z lekarzem. Ja się na tym nie znam ani z własnego doświadczenia, ani nawet teoretycznie. Żona podpowiada, że są wkładki dostępne w każdym porządnym sklepie, zwykle leżące zaraz obok podpasek.

Taa właśnie podpytalam twojej starej, powiedziała że musi ci też rozmiar prezerwatywy dobierać , bo nie wiesz kaj szukać.

Ah i włąsniepowiedziałą że jeszcze ci ją musi założyć, bo też sobie nei radzisz. Współczuje jej.

W ramkę bym to dał. Mamy pandemię ale ona nie prowadzi do zaniku rozumu (nie powinna). Dystans, maska w sklepie, higiena. Proste, tanie, skuteczne.

2 polubienia

Wyglądam przez okno i nikt dystansu nie trzyma z obcymi ,dzieci siedzą w piaskownicy - 5 małych sztuk, matki obok na ławce plotkują, nie kichają, bez maseczek bo nie trza. Niby żyje się jak dawniej ale jednak nie… Nie ma żadnej pandemii, zostały jedynie zakazy.

Potem niech nie płaczą o dostępność respiratora :wink:

1 polubienie

Wszyscy krzyczą: szczepionka!
Trochę potrwa nim ją znajdą, póki co nawet leku nie mamy na covida.
A co jeśli szczepionka i właściwy lek będzie, a dopadnie nas kolejny wirus?
Myślicie, że to niemożliwe?

3 polubienia

A, czyli to jest najlepsze na co cię stać. Bardzo szybko ci się amunicja skończyła.

Ksiądz się ucieszy… zarobi. :smiley:

1 polubienie

Tobie się skończyła, bo załatwiłam cię twoją własną bronią.

Możliwe. Ale po co o tym teraz myśleć? Na początek przestańmy żreć/hodować dzikie zwierzęta. Nie wchodźmy w drogę matce naturze. Człowiek musi znać swoje miejsce w szeregu.

2 polubienia

Dyastans to ja zawsze zachowuję. Nie znoszę jak na mnie ktoś zalega…

1 polubienie

Jeśli ten nie da spodziewanych wyników, to aż strach pomyślec…

1 polubienie

Nie myślę o tym.

1 polubienie

Lepiej nie myśleć niż umierać ze strachu… Wirus jest (jak zwykle). W porze chłodnej ludzie bedą chorować jak zwykle. Ale TO będzie nagłaśniane. Po co?

1 polubienie

Też staram się nie myśleć. Za staram na takie zmartwienia…

2 polubienia

Dokładnie. I co? Zamkną wszystkie zakłady i sklepy, szkoły itd, bo 45% społeczeństwa będzie kasłać?
To normalne jesienią.

To bylo odtworcze, ale dam ci jeszcze szanse. Mozesz mowic.

Nudny jesteś jak flaki z olejem.

A, rozumiem teraz. Nie masz wlasnych przemyslen w temacie filmiku, bo zbyt latwo cie zmanipulowac. To mi wystarczy. Mozesz jeszcze cos pisac, ale ja nie bede odpowiadal.