Słuchajcie, tam zanim zaatakowali napuścili h a kcerów
W tym tygodniu ponad 2200 osób złożyło deklaracje o wstąpieniu do Sił Zbrojnych RP. Wcześniej było to ok. 400 osób na tydzień…
Dzieje się…
Wiecie ile płacą rodzinom za to, że zginął najezdzjac ten biedny kraj? 50dolców…
Przecież czy ci ludzie zyja w bance, że dają tak sobą pomiatać? Co innego bronić kraj a co innego mordować niewinnych Z czego oni żyją, że takie pieniadze za narazeniezyci a tam sa oferowane
update: trochę się pomyliłam, bo po kursie ich waluty to będzie ze 100…
To są ludzie tresowani dyktaturą, ciągłymi niedoborami
A wartość pieniądza?
To wymiana barterowa, złotem się nie najesz, ale zloto jest katalizatorem, srebro też😁
@kaziu opowiadał jak we Włoszech można dostać nożem w brzuch za nie poczęstowanie papierosem za okupacji ludzie wydawali Żydów za butelkę wódki i papierosy ale to był najgorszy element wśród szmalcowników…jak widzisz zabić można i za mniej
Opowiadał. A ile prawdy? W Polsce też tak bywa.
Po co miałby zmyślać?
Nie trzeba do Wloch.
Patologia i lumpy są wszędzie. A wojna jak to wojna - z ludzi wyciaga czesto najgorsze instynkty.
Głód narkotykowy i alkoholowy tez
Moj kolega z Ghany,opowiadal by NIGDY i to pod żadnym pozorem,nie odwiedzać dzisiaj RPA.
Wielkie lampy zrobiłem bo nie tego sie spodziewalem od murzyna…
Bylo to tuż przed ichnim mundialem.
Ponoś w wielkich miastach trwalo polowanie na białych a poza tym,istnialy gangi kobiet dziwek które wodząc na pokuszenie,nie dawaly szansy przezycia…
Oficjalnie oczywiscie media milczą tak jak milczały wtedy.
I teraz bądz tu mądry.Magiel czy prawda?
Prawda. Nawet w Europie sa miejsca gdzie lepiej nie zaglądać, a policja na terenie pojawia sie w sile pancernego batalionu albo wcale.
A murzyn murzynowi nierówny, wiekszosc wojen to tam nie narodowe a plemienne, granice panstwowe bywaja umowne.
Pytanie retoryczne…I od tego czasu nawet raz,JEDEN raz o tym czytałem.Bardziej chodzi o to,z czyich ust to płyneło…
A byl to ojciec Anity Asante.Reprezentantki Anglii w piłce nożnej…
Gangi kobiet dziwek wodzacych na pokuszenie nie dawaly szans przeżycia
Ale po co prostytutkom kusić facetów by potem ich zabijać? Przecież im zależy tylko na forsie chyba że mowa o jakimś syfilisie…
Ta firma, to sqrvysyny…
Uważam z niezachwianą pewnością, że to, to co zrobili Polacy, pomagając Ukrainie, jest jedną z najjaśniejszych kart historii Rzeczypospolitej. Równej powstania Solidarności.
Znając “normy” w niektorych krajach to przyjąłbym że to prawda wystarczy spojrzeć na Ukrainie jak dzicz z tzw.ludzi wylazi do tego bieda slamsy rasizm głód przestępczość wczesniej kolonializm…
Ja tylko cytuję…Nie pytaj o sens z murzynami.Pewnie jakieś zacieranie śladów…
Tak!
Tym bardziej ze w historii nigdy różowo nie było.Z małym okienkiem w okolicach 1920.
Na Bałkanach,wykluczone!
Polak potrafi być przewrotny ale pomagać potrafi.I dlatego mam podwójne! I zawsze będę z dumą prawił o swych korzeniach.
Zresztą mialem juz wiele razy okazję…
Coraz lepiej się czuję, ale przede mną jeszcze trochę choroby. Ale, jak się skończy, to zabiorę się tu za wyjaśnianie pewnych historycznych spraw polsko - ukraińskich. Wbrew powszechnym stereotypom.
Fakt, odpowiedz spoleczna byla i jest nieprawdopodobna (szczegolnie biorac pod uwage bombardowanie negatywną propagandą i to nie od dzis czy wczoraj)