Wpadliście na to, do czego większość kobiet używa uszu?i

W naszym kręgu kulturowym doczekaliśmy się takich czasów, że króluje hedonizm wymieszany z moralnym i egzystencjonalnym nihilizmem, okraszonych postmarksizmem skręcającym coraz mocniej w stronę coraz bardziej skrajnego fundamentalizmu. Z jednej strony widać coraz większy opór społeczny przed tak radyklanym narzucaniem światopoglądu, z drugiej ma się nieodparte wrażenie, że to wszystko dopiero się rozkręca. Na razie spokojnie obserwuje to wszystko i sam jestem ciekaw, jak się zakończy …

1 polubienie

A ja mam dodatkowo konflikt wewnętrzny…
Z jednej strony wolność której jestem wyznawcą bezdyskusyjnym,przynajmniej w formule nakreślonej przez Edmunda Burke’a a z drugiej to ohydztwo które dzisiaj się rodzi na naszych oczach,to nieustanne usprawiedliwianie każdej dewiacji,póki ktoś nie zginie…
Ta obłąkana obojętność wobec tego co niby nas"nie dotyczy".
Także na tym"forum" widzę to prztnajmniej od czasu zamachu na Charlie Hebdo..
Walka z wiatrakami…Wiem.
Ale,jak piszesz,zło sie rozkręca gdy sie na to pozwala.I nic nie robi.Raz jeszcze E.Burke.

1 polubienie

Widzę, jak to się rozwija i wydaje mi się, że rozwiązanie na podstawie dyskusji czy debaty już od dawna nie wchodzi w rachubę. Ogół musi sam doświadczyć skutków swych wyborów, wówczas może pojawi się jakaś konstruktywna refleksja. W chwilach zwątpienia mam nieodparte wrażenie, że to wszystko coraz bardziej przypomina eksperyment Universe 25 Johna Calhouna …

1 polubienie

Hmmm…Tego nie znam.Chyba sobie kliknę bo mam ok. 30 minut na nieróbstwo :thinking:
Jednak przypomina mi to co kiedyś w potwornej wściekłości napisałem pewnej obcej mi osobie…
Póki Ci córki nie zgwałcą,nic do Ciebie nie dotrze bo jesteś jak A.Holland w “Przesłuchaniu”,Bugajskiego…
I to jest kolejny motyw do naszej rozmowy.To całkowite stępienie zmysłów,brak wiedzy i brak wyobrazni…
Temat rzeka…

@collins02 Rozumiem Twoje wzburzenie. Na świecie jest naprawdę źle. Mam jednak nadzieję, że wiesz że ludzie chcą od czasu do czasu odreagować. Poza tym czy skupianie się na tym na co nie mamy wpływu to nie marnowanie energii? Może zainwestujemy więcej siebie tam, gdzie masz wkład będzie się na coś konkretnego przekładał. To miejsce służy do rozmowy ale także do rozrywki. PS. Delikatne tatuaże na uszach bardzo mi się podobają. Kolczyki także. Na razie poprzestałem na kolczykach, choć mam ich trochę. Udostępnione foty uszu pobrane z Internetu.

1 polubienie

Tak…Zainwestujmy…W pypcie w uchu?To ma być reakcja?
Doskonale rozumiem o co Ci może chodzić…
Sam rozwinąłem niemal"akcję" by pozwolić Ukraińcom ŻYĆ normalnie,wbrew zakusom sowieckiego bandytyzmu.I zdania nie zmieniam.Koledzy z klasy licealnej,z którymi grywałem w piłkę,nie rozumieli… :roll_eyes:
Natomiast rozrywka kosztem powagi,to dla mnie wstyd.Nie stać mnie na to.Temat np. zbrodni,pozostaje zbrodnią,choćby był rozpatrywany na komiksowym forum.

1 polubienie

@collins02 To pytanie było od początku zanętą, prowokacją, żeby wejść, dać uwagę, powiedzieć coś, może nie koniecznie mądrego… Pisząc w tym pytaniu nie spodziewaliśmy się treści na wysokim poziomie…

1 polubienie

Dobra…Niech Ci będzie… :innocent:
Akurat padło na sferę która mnie wnerwia…

1 polubienie

A niech się tatuuje.

Ja bez tej farby w skórze wreszcie będę oryginalna …