No i dobrze.
Jak bym mógł to obecną cywilizacje też bym zatopił
Sympatyczny jesteś A czemuż to ?
Tylko , że przyjmując taką cykliczność powstawania i zatapiania cywilizacji przy jednoczesnym skonstatowaniu faktu, że człowiek po każdej takiej przygodzie jest coraz mniej przystosowany do życia w przyrodzie rodzi się pytanie:
Kiedy nie damy rady odbudować tego badziewia po raz kolejny bo po prostu umrzemy?
Tak sobie.
Wg teorii ewolucji skoro jestem wynikiem milionów lat ewolucji to moje techniki są nie do zakwestionowania gdyż dziedzicze je po przodkach, którzy przeżyli.
POdsumowując nie kłóc się ze mną ponieważ skoro żyje to mam racje
Ci co myśleli inaczej nie przeżyli.
Podoba mi się taka argumentacja.
Uwielbiam teorie ewolucji
Strasznie uproszczoną wersje ewolucji widać preferujesz … Taką, z której można się ponabijać
Nic nie upraszam.
To już bardziej komplikuje.
Tak Ci się tylko wydaje
Serio?
To mnie oświeć.
Stary … Szkoda czasu … Widać nie masz w 100% otwartego umysłu i po prostu nie będę tutaj pisał książek
Powiem tak.
Gdyby teoria ewolucji miała udowodnić swą prawdziwość to powiedziałaby:
“Drodzy słuchacze. Jestem prawdziwa gdyż jestem najbardziej popularna.”
KOniec dowodu
A po czym widać, że “nie mam w 100 % otwartego umysłu?”
To chyba nie jest tak trudne do wytłumaczenia jak teoria ewolucji?
Chociażby po przedostatniej wypowiedzi tj.
Przy założeniu, że powstaliśmy wskutek ewolucji to wszystko jest tak mało jasne i pewne, że dopiero niedawno wpadliśmy na taki pomysł jak to w ogóle możliwe …
A ta teoria powstała z bardzo wielu powodów, jak chociażby dlatego, że wielu kapłanów nie wierzyło i nadal nie wierzy w Boga… Na naszej planecie było już tyle zniszczenia i cierpienia, że teoria ewolucji, która zresztą swoje argumenty ma (jedne w 100% potwierdzone, a inne jedynie domniemane), próbuje odpowiedzieć jak do tego mogło dojść … Do tego dochodzi fakt, że żyjemy w co najmniej mocno deistycznym świecie …
Czekaj chwile porzebuje koła ratunkowego…
Znaczy się, że z tym mocno deistycznym światem, że większość ludzi wierzy w to, że postępuje racjonalnie?
Między innymi o to chodzi, ale też o to, że wojny wybuchają, kiedyś ludzie masowo umierali z głodu itp. masa i seria cierpień i bólu na naszej planecie
Po prostu świat funkcjonuje jakby Boga nie było - że nikt nie ma pewności, ale tu nie chodzi o sam brak pewności, ale też o to, że czyha na tym świecie tak wielka ilość niebezpieczeństw itp
A widziałeś kiedyś jakąś armię, która walczyłaby bez jedzenia?
Ale to nie jest żaden argument przeciwko teorii ewolucji
Wojny wybuchały najczęściej z inspiracji władców lub na skutek ich działań.
MOtywy były rózne najczęściej chodziło o jakąs dupe albo złożą, z których można zrobić cos błyszczącego co spowoduje, że będzie cie lubiła.
Do kategorii tej zalicza się również oręż wszelaki