Wskaż jednego bohatera

Zaskakujące…
Ja nie mam tutaj wiele do powiedzenia ale…Jasienica byl absolutnym no.1,ojca mojego przyjaciela.
Byl to czlowiek zgorzknialy,przybity do łóżka…Ktos kogo na wakacjach omijalem szerokim łukiem,jako dziecko…
Ale to jedno zapadło mi w pamieć…Poodobnie jak połka nad jego łózkiem.Od lewej tomiszcza Jasienicy a ponizej,nieco mniej,A.Gołubiewa…
Wtedy jednak mialem 14-16 lat i nic mnie to nie obchodziło…
I sam widzisz!
Świat jest pelen ludzi ktorych podziwiamy,szanujemy lub bylibysmy skłonni naśladować.
Tylko postmoderniści są tak zarozumiali ze nawet nie stac ich na odniesienie sie do przeszlości…

1 polubienie

Jasienica, to żołnierz AK. Między innymi. To człowiek, który przed śmiercią dowiedział się, że jego żona przez całe lata małżeństwa była funkcjonariuszem SB z zadaniem inwigilowania życia swego męża i to robiła. To i jeszcze jedna rzecz związana z Gomułką i cenzurą zabiła jednego z najwybitniejszych i najrzetelniejszych historyków polskich.

2 polubienia

I przy takim dramacie zycia,reszta wydaje sie zartem…

2 polubienia

To w miare normalna droga dla nas,pokolenia mniej wiecej,podobnego…
Ale tym Wedrykowiczem zaczynacie mnie kusic…
To co moze byc kaprysem,grymasem,po jakimś czasie,staje sie klasyką :slightly_smiling_face:
Tylko jak znalezc czas…

1 polubienie

A może Jokasta?

2 polubienia

Nie. Przecież napisałam. Chciałam “takaja” Było zajęte, to pokombinowałam podobnie, bo mi się nie chciało wymyślać :wink: A teraz skróciłam na joko, bo się szybciej pisze :wink: I w innym miejscu i tak wszyscy zdrabniają, więc tutaj już jest tak od razu.

3 polubienia

Nieważne. I tak Cię lubimy! :sparkling_heart:

2 polubienia

No to kolego @Bingola piwo mnie wisisz za koleżankę @joko :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Nie tylko za to. Za Walezego tez!

1 polubienie

Spotkamy się na “Zjeździe Gnieźnienskim” :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Trochę dalej na zachód :slight_smile:

1 polubienie

Zapytałam,bo YOKO ONO kojarzę … :innocent:

1 polubienie

Pokolenia są pewnie tak wychowywane jak im GÓRA narzuca,
zaszufladkować ,ponumerować i obserwować… :innocent: :wink: