Ja też. Pamiętam to jak zły sen. Była prawie północ, ruch minimalny a spiesząc sie do domu wyjeżdżam z tunelu na trasie W-Z, dośc szybko. A tam zaraz za tunelem jest przejście dla pieszych. Patrzę - wyskakuje mi taki na zebrę, niemal przed maskę i… przewraca się na ulicy. Cudem udało mi sie odbić na przeciwny pas ruchu w lewo na tory tramwajowe, tylko dzięki temu, że nic nie jechało z przeciwka. Zatrzymałem się, patrzę w lusterko, gość wstał, otrzepał się, pomachał do mnie przepraszającym gestem i poszedł w swoja stronę.
Piesi jak piesi, rowerzysci, do tego w nocy, ubrani na czarno, na nieoswietlonym i pozbawionym odblaskow rowerze? Plaga od Atlantyku po Morze Czarne.
Jednego uratowało, w Rumunii, że białe skarpetki miał. I to że jak zyjesz z kotem pod jednym dachem, to trzeba sie nauczyc wyłapywać ruch nawet jak nie za bardzo widac czy cos tam jest?
W Polsce większość dostawców Glovo czy Pyszne.pl na rowerach stanowią osoby czarnoskóre. I taki czarny bałwan jeden z drugim jedzie nocą bez oświetlenia, w czarnym ubraniu, że o czarnej buzi i dłoniach nie wspomnę, by nie dostać łatki rasisty.
I zauważ takiego!
Ślepa kiszka po czarnej kawie…
Pyszne to polski oddział JustEat?
Tak, o swojsko brzmiącej nazwie
Rasizm…RASIZM… W Anglii już byś nie żył
A jest tak,każdego dnia,dokladnie tak ja piszesz.
Wczoraj miałem to o 6 rano,miałem też ok. 100 razy wcześniej.
Oczom nie wierzę.
Byłeś ostatnim,z którego strony,oczekiwałem tego spostrzeżenia
I do tego,tak ładnie napisane!
Czarne półgłowki,wertujące smartfona na środku drogi…“sorry,sorry"i wertują dalej.
NIGDY nie spuszczam ręki z hamulca.100-200 m ale nigdy dłużej.
Teraz tylko brakuje byś napoisał że"nikomu krzywdy nie robią”
To normalne, Mr.Proper na rynki hiszoanskojezyczne nazywa się Don Limpio. Czy Mr. Clean anglojęzycznych.
Taki podstep reklamowy.
Przypomniał mi się mój własny dowcip jaki wymyśliłem, gdy dowiedziałem sie że Amerykanie wysłali w kosmos pierwszego czarnoskórego astronautę (gdzieś w połowie lat 80.)
Dlaczego najnowszy start wahadłowca odbył się w nocy?
Bo NASA chciała ukryć fakt, że na pokładzie był Murzyn (wtedy tak się mówiło).
PS> faktycznie ten lot rozpoczął sie w nocy co w połączeniu z czarnoskórym na pokładzie dawało pole do żartów.
Większość to Gruzini w każdym razie w Bydgoszczy. Podobn ie jak na uberze .
Te “krzywdy nie robią” powodowały do niedawna wiele wypadków na ulicach.
Chyba…CHYBA słyszałem.Dobre!