Wszyscy "pastwią" się nad kierowcą ciężarówki?

Ja też. Pamiętam to jak zły sen. Była prawie północ, ruch minimalny a spiesząc sie do domu wyjeżdżam z tunelu na trasie W-Z, dośc szybko. A tam zaraz za tunelem jest przejście dla pieszych. Patrzę - wyskakuje mi taki na zebrę, niemal przed maskę i… przewraca się na ulicy. Cudem udało mi sie odbić na przeciwny pas ruchu w lewo na tory tramwajowe, tylko dzięki temu, że nic nie jechało z przeciwka. Zatrzymałem się, patrzę w lusterko, gość wstał, otrzepał się, pomachał do mnie przepraszającym gestem i poszedł w swoja stronę.

3 polubienia

Piesi jak piesi, rowerzysci, do tego w nocy, ubrani na czarno, na nieoswietlonym i pozbawionym odblaskow rowerze? Plaga od Atlantyku po Morze Czarne.
Jednego uratowało, w Rumunii, że białe skarpetki miał. I to że jak zyjesz z kotem pod jednym dachem, to trzeba sie nauczyc wyłapywać ruch nawet jak nie za bardzo widac czy cos tam jest?

1 polubienie

W Polsce większość dostawców Glovo czy Pyszne.pl na rowerach stanowią osoby czarnoskóre. I taki czarny bałwan jeden z drugim jedzie nocą bez oświetlenia, w czarnym ubraniu, że o czarnej buzi i dłoniach nie wspomnę, by nie dostać łatki rasisty. :slight_smile:
I zauważ takiego!

4 polubienia

Ślepa kiszka po czarnej kawie…
Pyszne to polski oddział JustEat?

2 polubienia

Tak, o swojsko brzmiącej nazwie

2 polubienia

Rasizm…RASIZM… :joy: :joy: :joy:W Anglii już byś nie żył
A jest tak,każdego dnia,dokladnie tak ja piszesz.
Wczoraj miałem to o 6 rano,miałem też ok. 100 razy wcześniej.
Oczom nie wierzę.
Byłeś ostatnim,z którego strony,oczekiwałem tego spostrzeżenia :joy:
I do tego,tak ładnie napisane!
Czarne półgłowki,wertujące smartfona na środku drogi…“sorry,sorry"i wertują dalej.
NIGDY nie spuszczam ręki z hamulca.100-200 m ale nigdy dłużej.
Teraz tylko brakuje byś napoisał że"nikomu krzywdy nie robią” :rage:

2 polubienia

To normalne, Mr.Proper na rynki hiszoanskojezyczne nazywa się Don Limpio. Czy Mr. Clean anglojęzycznych.
Taki podstep reklamowy.

2 polubienia

Przypomniał mi się mój własny dowcip jaki wymyśliłem, gdy dowiedziałem sie że Amerykanie wysłali w kosmos pierwszego czarnoskórego astronautę (gdzieś w połowie lat 80.)

Dlaczego najnowszy start wahadłowca odbył się w nocy?
Bo NASA chciała ukryć fakt, że na pokładzie był Murzyn (wtedy tak się mówiło).
:slight_smile:

PS> faktycznie ten lot rozpoczął sie w nocy co w połączeniu z czarnoskórym na pokładzie dawało pole do żartów.

3 polubienia

Większość to Gruzini w każdym razie w Bydgoszczy. Podobn ie jak na uberze .

Te “krzywdy nie robią” powodowały do niedawna wiele wypadków na ulicach.

Chyba…CHYBA słyszałem.Dobre!