Ustapic mordercy i szantazyscie?
Weź Ty się zastanów @GumowaFoka co piszesz .
No co niby pisze? Piszac to myslalem o tych biednych cywilach ktorzy giną…! Przepraszam ogarnela mnie chwila slabosci najwyrazniej…
A przeciez sam prezydent Ukrainy rozwaza juz takie cos, myśląc pewnie o tych cywilach ktorzy giną w swoich domach czy są rozstrzeliwani na ulicy czy uciekając przed wojną, przez tych ruskich bandytow…
Nie gniewam się, nie musisz przepraszać.
Edytowalem… wczesniej nie mialem czasu dokonczyc.
@GumowaFoka, karabinu to moze Ci nie dadzą, ale potrzebni sa tez sprytni do obslugi dronow.
Co mysli Zelenski?
Nie wiadomo.
Ja dzis popatrzylam na mape - ruskie ida na Odesse, a stamtąd rzut beretem do ujscia Dunaju, rzeki, ktora jest jedna z najwazniejszych drog wodnych w Europie.
Na razie kontrolowane jest to przez Rumunie, ktora jest w NATO. Ale zniszczenie portu paralizuje potezna czesc transportu europejskiego. Jesli ja to widzę, to pozostaje miec nadzieje, ze ci w sztabach tez.
Slyszeliscie? Usa naciskalo na Polske, zeby ta wyslala swoje mysliwce na Ukraine w zamian za f16.
Polska nie dala zrobic z siebie idioty i przekazala (przekaze) te myslisce do bazy nato w Ramstein a nie bezposrednio na ukraine i teraz nagle calkiem inaczej usa spiewa buahaha. Polske chcieli podpuscic, zrobic z nas frajerow, ale sami teraz to sie boją wyslac mysliscow… juz wymijajace sygnaly na ten temat…
No w koncu Polska pokazala ze potrafi myslec, nie zrobilismy z siebie chlopca na posylki ktory w razie czego to on oberwie. Coz z tego ze samoloty nie pójdą pewnie na ukraine xd
A jak pójdą to mniejsza szansa, ze Putin odpowie agresywnie USA/NATO niz Polsce gdyby to ona je przekazala.
Tu nie chodzi o sam fakt. Przekazanie bezposrednie nie daje gwarancji czy USA slowa dotrzyma. Juz nas raz z mysliwcami w konia zrobili. Maszyny sprzedali, ale offset zwiazany z F 16 to kpiny i iluzja.
To nieciekawie tak w obliczu Putina nie miec pewnosci czy najwiekszy sojusznik dotrzyma slowa…
Zresztą… tak czy tak, cos kręcą… i smierdzi to XD
Amerykanie tak maja, łapki do siebie.
Gdzieś dzwonią, ale nie wiesz, w którym kościele. To nie tak. Teraz nie mam czasu, ale postaram się wieczorem poprostować.
Nie tak… No nie mowia o tym wprost w mediach xd…
Nie musisz się tłumaczyć. Wieczorem zostaniesz wyprostowany…
Z tymi samolotami to chcą nas rzucić na pożarcie Rosji. Jesteśmy w złym położeniu. Co teraz Duda powie zełenskiemu? Sorry ziom ale nie chcemy by zaatakował nas Putin tak jak was. Radźcie se sami ?
Duda cos ma do gadania?
Tak nadawal 3 lutego
Nie Ty, tylko ta informacja Nie miałam czasu, teraz mam gości.
Dokladnie. Ja mam wrazenie, ze “wszyscy” dookola probują Polske wciagnac w ten konflikt… to ciagle wywieranie presjii. Pomijam Zelenskiego, bo on zyje na wojnie i mowi z innej rzeczywistosci, rozumiem… ale usa… nie mieli nic do tego zebysmy przekazali samoloty ukrainie(a wrecz byly takie naciski podobno), wszystko super… a gdy chcemy to zrobic za posrednictwem nato (usa) zeby w razie czego sami jako jeden kraj nie narazic sie Putinowi, to juz mowia ze to nie do przyjecia xD
Amerykanska doktryna wojenna się pewnie nie zmienila - trzymac wojnę daleko od swojego terytorium.
Tutaj masz trochę na ten temat.
A skrócie: Migi do USA, stamtąd USA przesyła do Arabii. Ukraina oficjalnie je kupuje od Arabii - ma prawo. Ale na tę kombinację musi wyrazić zgodę NATO, no i jeśli Niemcy i Włochy przestaną oponować, to może się udać, ale to trwa…