Wszyscy za jednego!

Już pewnie walizki popakowali i przećiwczyli wylot…niedobrze mi … Emanują teraz teoriami :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

A Ukraina wyplaca sie skorkami zdartymi z rosyjskich zolnierzy?
Cale zamieszanie to pomysl niejakiego Josepa Borrella, obecnie wysokiego komisarza od spraw zagranicznych.
Ironią jest, ten inzynier aeronautyki podyplomowy ekonomista wczesniej zajmowal się wszystkim, tylko nie polityka zagraniczna.

1 polubienie

Spokojnie, to tylko teoretyczny zakup.

1 polubienie

No tak, na nas się wykrwawią a zachód będzie kryty…To teraz wiecie, po co nas tu i tam przyjęli. A tak się wszyscy cieszyli i zostaliśmy… nie będę się wyrażać :confused:

W tym kraju to obowiązki państwa spoczywają na plecach wolontariuszy…

1 polubienie

Nie o mnie tu chodzi, tylko o tego kto uważa że jego powinnością jest prostować innych… :wink:

Czy zakup kontrolowany niczym Zagloba?
- Ofiaruj, wasza dostojność, królowi szwedzkiemu w zamian Niderlandy.

Nie wiem, na handlu myśliwcami się nie znam, ale z artykułu wynika, że to nie USA naciskały na Polskę. To był nasz pomysł, jak uniknąć zakazu przekazywania broni ofensywnej. Teraz jedynie akceptacja Niemiec i Włoch - jako członków NATO, aby była jednomyślność. Za te MIGI mamy dostać F16, sztuka za sztukę. Ale o tym, to już tylko słyszałam od osób związanych z lotnictwem wojskowym. Chyba nie zdradzam tajemnic wojskowych :slight_smile:

2 polubienia

Pomysly sa rozne.
Mig jako model niespecjalnie pasuje do natowskich standardów, ale ponieważ Ukraina tak szybko nie wstapi, a pilotów przeszkolonych ma to im by się przydaly.

2 polubienia

Ale my dyskutujemy o tym, co się upublicznia a to nie wiadomo jak jest :slight_smile:

wiemy, ze nic nie wiemy.
jesli takich jak Putin jest tam wiecej to ciezko bedzie.
Hitler to karmil spoleczenstwo oprocz propagandy pervitinem - czyli tabletkami afetaminy w wersji zwanej dzis cristal
sam zreszta ze swoja kamaryla tez na prochach jechali.
a czym karmi Putin? od tamtych czasow farmacja poczynila postepy…

2 polubienia

O tym nie slyszalem, ale to pewnie jakies nowe ustalenia… teraz to usa pewnie szuka sposobu, a wczesniej w ogole nie bylo o tym mowy… Bo wlasnie baza w Niemczech w ogole miala w tym nie uczestniczyc… jak sami mowią “nie bylo to konsultowane”… czyli mielismy to zalatwic sami…

1 polubienie

No i mogliśmy po cichutku załatwić sami ale jeden mądrala wylazł przed szereg i powiadomił głośno świat o tym, że tak zrobimy jeszcze zanim podjęliśmy jakąkolwiek decyzję. W ogóle decyzję na ten temat podjął jakby za Polskę. W tym wypadku … sam wiesz.

3 polubienia

Tak po cichutko, ze nawet ja bym o tym nie wiedzial? XD No nie wiem… jednak obywatel powinien wiedziec, za co w razie czego bombarduja mu kraj xd

2 polubienia

A dobra mialem sie odciac od tej wojny… koniec pisania o wojnie xd

2 polubienia

Pewnie. Daj spokój pisaniu o wojnie. Wiersze pisz. Jedyna okazja, bo drugi raz już taki młody nie będziesz :wink:

3 polubienia

Jest sens zaczynac pisac wiersz? Moze niedlugo pojde na front… ale tam to pewnie mialbym natchnienie…

1 polubienie

Zawsze jest sens pisać wiersze. Tylko ich nie wywalaj potem. Przechowuj. Świetna pamiątka na czasy, gdy będziesz miał więcej lat.

2 polubienia

Nie no ja i wiersze… ja ksiazke czytam od pol roku :rofl:

1 polubienie

A próbowałeś? Młodzież zawsze pisze wiersze. I zawsze umie je napisać. I są dobre, bo młodzi są bardzo wrażliwi. Dla siebie pisz, a nie dla kogoś.

1 polubienie