No dobra…Wyrok w sprawie wojny jest… A co w sprawie ludobójcy Putina?
I marzeniami będzie się musiał zadowolić. Do tego musiałby rozmontować NATO, na co w dającej się przewidzieć przyszości ma szanse mniej więcej takie sam jak Ukraina miała na wstąpienie do NATO…
Tu nie o członkostwo NATO chodzi, Ukraina zawsze była łakomym kąskiem.
Rzeczpospolita raz sprawę prze…
Ale dlaczego to juz @birbant wyjaśni, bo to jego działka.
A kto za tę odbudowę ma zapłacić i z czego? A co z życiem ludzkim, z traumą tych, którzy przeżyli? Nic niewarte? Było, nie ma, jest OK? To nie Ukraina wywołała tę wojnę, dlaczego ma ponosić jej koszty?
A co z Krymem? Donbasem? To było legalne zagarnięcie?
Jeśli Ukraina zostanie państwem neutralnym, to będzie miałą przynajmniej szansę przestać być kąskiem…
No widzisz…Napisali tyle ile napisali a tyle pytań nadal bez odpowiedzi…
Jest to dokładnie “propozycja” rosyjska po drugiej turze negocjacji. Odrzucona przez Ukrainę.
Strat już poniesionych nie zwróci Ukrainie nikt. Dlatego trzeba się skupić na tym, co pozostało i wykorzystać to jak najlepiej. To nie jest sprawiedliwe, ale kto wie ile dodatkowych strat byłoby koniecznych do uzyskania sprawiedliwości?
Ukraina zgadza się jednak na zawieszenie broni, wycofanie wojsk rosyjskich i gwarancje bezpieczeństwa. Czyli obie strony mają już jakieś punkty wspólne, co miom zdaniem stwarza dobre nadzieje na zakończenie walk.
18+
Ogladalam przemówienie na żywo.
NATO do Ukrainy nie wkroczy. Byloby to spełnienie marzen Putina.
I bez Chin też duzo nie zdziałają. A za skośnookimi trafisz?
Im zalezy na osłabieniu Rosji, ale jednocześnie takim działaniu, zeby USA nie stały się znów żandarmem świata.
Slyszalem ze usa, tez Niemcy nie zgadzają sie na pomysl Kaczynskiego. Zeby teraz tylko cos nasi rządzący na własną rękę w porozumieniu z Ukraina nic nie wymyslili w stylu wysylania wojsk… kto wie nad czym tam debatowali… strach sie bac
Po to są negocjacje, żeby coś ustalać. Pełne warunki dyktuje tylko zwycięzca. A sytuacja jest, że tak powiem, bardzo dynamiczna, a ja nie jestem prorokiem.
Jutro będę miał okazję rozmawiać z ludźmi z Sankt Petersburga. Podzielę się tą rozmową, o ile się odbędzie. Wiem tylko tyle, że tam są większe demonstracje niż w Moskwie. I natychmiast pacyfikowane.
Tak jak piszesz @birbant ,właśnie przed chwilą czytałam o tym.
Oglądałam…i się poryczalam…
Kaczynski nie zrezygnuje z narracji antyniemieckiej i antyeuropejskiej, bo straci elektorat.
Za kilka tygodni będzie mial nastepny problem - “zagospodarowac” miliony Ukraińców, w większości dzieci (szkoly) i kobiet, przyzwyczajonych do pracy a nie manny z nieba.
Ja prawie też. Najgorsze że to dopiero początek wojny. Rosja pragnie czegoś na co Ukraina nigdy nie powinna przystawać. Chyba że nie będzie miała wyjścia. Ruscy idą na wyniszczenie totalne bo inaczej nie potrafią. Żadnych zasad. Walczą z cywilami a nie armią ukraińską.
Coś strasznego…
Kuźwa, przed chwilą czytałam o ostrzelaniu trzech statków Panamy przez siły rosyjskie . To już kolejny raz tego typu działanie i wkur… mnie, że nic się z tym nie robi