Dzisiaj 74 urodziny Gilberta O’Sullivana,irlandzkiego piosenkarza,kompozytora i pianisty który w latach 70-tych,dotrzymywal kroku gwiazdom rocka i popu na listach przebojów.Ba!To malo powiedziane takie piosenki jak powyższa,Alone again,Get Down,łaczyły pokolenia i niekiedy czynią tak do dzisiaj.
Pelne nieprzemijającego wdzieku melodie sprawialy ze nigdy nie wybrzydzałem i dbalem o to by utwory tego wykonawcy,byly obecne czy na imprezach czy w programach…
Tutaj,przyznam szczerze,nie zdawalem sobie sprawy,ile pięknych zdjeć pojawilo sie w tej wersji na YT.Po prostu wspaniałe!
Cos dla tatusiów którzy kochają swe córeczki
Fajna okazja na kilka minut,być moze nawet wzruszenia…Kilka bezcennych minut zdala od tego co za oknem lub w mediach…
No…Ja to nagrywalem raczej dla siebie:))Ale i na wyzej wymienione potrzeby
W radiu nikt nigdy zlego slowa nie powiedzial a na liscie przebojów dla oldboyów,byl czas ze te piosenke mialem w top"10".
Dzisiaj oczywiscie byloby to wykluczone…
Czasem widze jednak sens tego ze mi sie kariera urwała
Nie znam tego artysty.
W ogóle jeśli chodzi o irlandzką muzykę to tylko:
The Kelly Family kojarzę…
/ * Paddy Kelly, właśc. Michael Patrick Kelly (ur. 5 grudnia 1977 w Dublinie)/
Pewnie mnie zaraz czymś zaskoczysz collins02…
The Dublinners?
The Fureys?
Tego jest tyle ze trudno policzyc a poza tym,bardzo czesto Irlandczycy wystepuja w grupach mieszanych jak np. The Waterboys…
Sa tez formacje angielskie dowodzone przez urodzonych w Irlandii ktorzy przy pierwszej okazji,emigrowali do Anglii…
Tej piosenki nie znam.
Poczytałam jednak sobie o jej inspiracji…
Dziwne to ,ale kto zrozumie artystę?
Przyjdzie mu pomysł do głowy?
Siada,pisze i publikuje…
/Najpierw myślałam ,że to chodzi o film… /
To jeden z najwiekszych przebojów lat 70/80…Bob Geldof na tym wlasciwie wyplynął…I juz 5 lat potem,“zorganizowal” Live Aid,pod postacią"Do They Know It’s Christmas?".Tę piosenke napisal wspolnie z Midgem Ure z Ultravox,myslami bedąc z ofiarami glodu i innych mozliwych zaraz w Etiopii…