Dzwoni żona do męża; - kochanie, lusterko stłukło się w aucie, jak jechałam…
– Z której strony?
– Ee…, z prawej.
– Jak bardzo jest zniszczone?
– Eee…, jeszcze nie wiem, muszą auto na koła postawić…
Brzmi jak wśród Żydów.Tam jednak chyba nie ma"Waldemarów’
Tych dowcipów o uszkodzeniu samochodu?
Kochanie, miałam nieprzyjemne zdarzenie, a wlasiwie zderzenie. Co za duren posadzil to drzewo?
Nie kazdemu zydowi Icek. Waldi tez sie trafi. A już Wołodia?
Znałem Żyda; Wieśka, studiował z moim bratem historię, ale on już po rodzicach był ateistą. Ale pochodzenia nie ukrywali i się nie wypierali. Gościa wspominam bardzo sympatycznie, na luzie, z dystansem do siebie i świata oraz świetnym poczuciem humoru. A co najlepsze fan muzyki, sam nieźle grał na gitarze i z moim bratem na dwie gitary ciekawie czadu dawali.
A wszystko to było w Poznaniu.
Cholera, znowu wspominanie…
Jak te wspomnienia miłe?
Tylko szkoda, że to se ne vrati.
A szkoda.
I prosze mi nie przypominac moich prób nauczenia sie czeskiego
Obżarł się podobno i jeszcze to oświadczył. Danuta go uciszała.
"Podczas łączenia ze studiem w Warszawie doszło do wpadki. Widzowie zobaczyli, jak Danuta Holecka prosi Jarosława Kaczyńskiego, żeby się wyprostował. Nieświadomy, że jest już na żywo, prezes PiS zaczął się tłumaczyć.
-
Ja się niestety objadłem. Bo ja żyję w tej chwili - zaczął Kaczyński, po czym natychmiastowo został uciszony przez Holecką.
-
Ciiiiiiiiii - zwróciła się do prezesa, zasłaniając palcem usta."
Ja to sie nie dziwę, że rewolucje wybuchają Jedna kazała ludziom jeść ciastka w rewolucji francuskiej a cukier jak wiadomo jest zabójczy a ten się objadł, jak ludzie już 12ego nie mają emerytur, bo wydali …
A kogutów nie?
I dlaczego nie łapaczka?
Mialo byc rownouprawnienie?
Spotyka się para staruszków, co oni przed kilkoma dekadami sympatyzowali ze sobą. No i ta babcia do tego dziadka zagaduje tak bardziej figlarnie; - a pamiętasz Mateusz, jak ciebie do łóżka zaciągnęłam?
– Że co? Do łóżka? A po co?
Za najniższą krajową to nawet im się nie chciało dopisać /ka w ofercie
Laptop można też użyć do tłuczenia orzechów klapą… Kładniemy jednego orzecha na klawiaturę i silnie przyciskamy rzeczoną klapą. Łupinamy się nie przejmywamy.
Jak sie laptop przegrzeje to mozna gofry na nim smażyć?
Kombinerki so od tego albo klucz hydro-uliczny (nazwany tak od hudry lernejskiej) …