WTA 1000 Pekin

Nareszcie mogę oglądać wszystko w domu.
W tej chwili Magda Linnette gra z Bouzkovą.

1 polubienie

Linnette - Bouzkova 5:7 5:7..

Mecz wyrównany, przeciętnej jakości, szkoda. że Magda nie dała rady.

Remont?

Podglądam Anisiomovą z Katie Boulter..Brytyjka jest niestety bezradna..1:6;2:4,na razie

1:6;3:6…Anisimova na półobrotach…

Krejcikova-Aleksandrowa 2:0…Czyli Krejcikova dalej na fali a Aleksandrova wpisuje się w tradycję finalistek które od razu odpadają w kolejnym turnieju…

Jakoś ciekawsze sprawy dzieją sie na torze w Szanghaju!!!
Mistrzostwa Świata w wioślarstwie a Polacy mają już brąz czwórki podwójnej i ZŁOTO Biskupa i Ziętarskiego w dwójce!

1 polubienie

Jutro ok 7.00 startuje Iga z Yue Yuan. Widziałem wczoraj jak Chinka odprawiła Putincewą 6:3 6:3
Ruska oprócz fochów i dąsów nic nie pokazała natomiast Chinka pokazała inteligentny tenis i techniczny. Szybko też się porusza. Niemniej jednak Iga spokojnie może z nią wygrać.

A dziś rano Zheng pokonała Wang. :joy:

1 polubienie

Czyli o mojej 6…Chyba akurat dojadę z pracy :laughing:

1 polubienie

Trzymam kciuki byś zdążył, tym bardziej, że często mecze się opózniają.

1 polubienie

Dzisiaj byłem o 5.57…Przycisnąłem pedały bo uciekałem przed ciężkimi chmurami.Wyszedl z tego niezły czas.Ok. 25 min. na drodze prowadzącej w 65-70% pod górę…

1 polubienie

Takie wyczyny już za mną, niestety.
Nie da się pisać bo muli okrutnie.

Zmiana, Iga ma grać o 5 czasu warszawskiego.

1 polubienie

Czas to wyłączyć.Pora na odrobine higieny.
Czyli u mnie o 4?

1 polubienie

Iga do 0 wygrywa swe podanie i na
przewagi przełamuje - 2:0.
3:0. 6:0. 28 minut.

Set II. 0:1 - Iga sama się przełamała.
I przełamanie powrotne - 1:1.
3:1. 4:1. 4:2. 5:3. Iga podaje… 6:3.

W II secie Chinka włączyła się do gry i pokazała dobry tenis. Natomiast Iga wydaje się być w formie.
W następnej rundzie Osorio albo Kalinska.

Przerzucam się na siatkówkę Czechy - Bułgaria.

1 polubienie

Dojechałem do domu jak było 6:0.Wziąłem prysznic i było chyba 3:2…W każdym razie,po prostu nie chciało mi się…

Mecz Igi za 30 minut…

Na początek,przełamanie dla Igi.
1:0

I tutaj pokuszę się o prognozę.
Nie widziałem Osorio od czasu meczu z K.Kawą,wiele miesięcy temu.Wygląda na to że poczyniła postępy…
Ale jeśli nie i jeśli Iga będzie trafiać…Ten mecz nie powinien trwać zbyt długo.

2:0…Iga mozolnie próbuje wstrzelić się w kort…
3:0 z przełamaniem no.2
4:0…Osorio próbuje a Iga nie jest jakoś nadzwyczajnie skoncentrowana.Niemniej wynik mówi wszystko.
5:0 choć myślałem że to szybciej pójdzie.Osorio wydaje się być jednak bezradna.Wygrywa pojedyńcze piłki i robi to całkiem zgrabnie.To wszystko jednak na nic…
6:0…

Mam jednak wrażenie że chwilami obie panie męczą się ze sobą…Nic to.Póki wynik jest,trzeba po prostu przez to przejść.

Set 2.

Koszmarna gra Kolumbijki i…krecz.No jak boli to boli…Tylko co bardziej,żebra czy wynik? :roll_eyes:

1 polubienie

Z przyczyn absolutnie ode mnie niezależnych nie mogłem oglądać tego spotkania. Za chwilę oglądał będę powtórkę.

Ale po co???
Zachowaj siły na Emme Navarro.To może być bardzo ciekawy mecz…
Tutaj była po prostu nuda.

No chyba że z miłości do tenisa :laughing:

Obie przeciwniczki Igi i Emmy,rzuciły ręcznikami…Kiedyś to był ewenement.Musiało być naprawdę zle aby poddać mecz…
Dzisiaj odnoszę inne wrażenie.Z jednej strony rozkład jazdy w tenisie wykończy każdego i jest to wyłącznie kwestia czasu.
Z drugiej strony wystarczy że"komar ugryzie" a już mecz stoi pod znakiem zapytania :thinking:

1 polubienie

Dziś 3 skreczowały.

Najfajniejsze że dalej gra “moja” Evka Lys! :laughing:
Rozbrykała sie dziewczyna!

1 polubienie

Oglądam prawie wszystko, faktycznie, gra Evy zaskakuje pozytywnie.
Właśnie odpadła Andriejewa, załatwiła ją Kartal ; 5:7 6:2 5:7.
Kartal w ćwierćfinale czeka na Igę lub Nawarro. Zaraz zaczną.

1 polubienie

Serio?
Nie mogę patrzeć na Kartal…Siła wyższa.Odrzuca mnie.

1 polubienie

1:0…Fantastyczny gem!!! Tu sie wiecej działo niż w całym,poprzednim meczu Igi.

Iga jednak musi zagrać to co potrafi najlepiej bo Emma biega do każdej piłki! Jedna z najszybszych zawodniczek.

2:0 i przełamanie.I tym razem szybko…
2:1 i przełamanie dla Navarro.Słaby gem Igi.3 auty i jedna siatka…
2:3…Trzy gemy dla Emmy Navarro i jeśli mnie oko nie myliło,prawie wszystko Emma ugrała za sprawą błędów Igi.Wymuszonych na ogół ale jednak…Emma zaś,nie myli się niemal wcale…
2:4..Iga rozregulowana.Wszystko czego próbuje,zle się kończy…Navarro natomiast,imponuje spokojem i dokładnościa.

A kiedy strzał do pustej bramki,ląduje metr za kortem,wtedy wiadomo że jest zle.I ten set zapewne zle się skończy.

A może nie?
3:4 po bardzo dobrej grze z obu stron.Navarro zmuszona do 2 błędów i to zadecydowało…No jest ciekawie!
3:5…Znakomita gra Navarro.A Iga tradycyjnie nie wytrzymuje wymian 4-5 uderzeń i na 90% można być pewnym że będzie siatka albo aut.

4:5 i bądz tu mądry…Kapitalny,znakomity gem Igi ktora wygrywa swe podanie do zera!

1 polubienie