Iga Świątek - Keys w ostatnim akcencie tegorocznego touru.
W grupie Igi oprócz Keys grają Anisimowa i Rybakina.
o…@birbant …Dziady z nami swietuje ![]()
Iga - Keys
Set I.
Iga wygrywa swoje podanie do 15, kończąc asem. 1:0
Iga przełamuje do 0 Keys, która zaliczyła podwójniaka 2:0.
Iga od początku bardzo dobrze serwuje - 3:0 do 15.
Drugie przełamanie, drugi podwójniak Keys i 4:0 do 15.
Iga gra bezbłędnie, serwuje jak natchniona - 5:0 na sucho.
6:1 W 5 gemie Iga popełniła 3 błędy i to były jedyne błędy Igi w tym secie
Set II.
Iga przełamuje do 30 - 1:0.
Fatalny gem Igi, dwa podwójne i dwa auty - 1:1.
Iga wróciła do gry przełamując powrotnie na przewagi, bo Keys mocno się stawiała - 2:1.
3:1 do 15.
Iga przełamuje do 15, grając koncert. 4:1.
5:1 do 0.
Teraz Keys powalczyła i utrzymała podanie - 5:2. 6:2.
W ostatnim gemie Iga musiała się pomęczyć, bronić break-pointa bo Keys nagle postanowiła zagrać bardzo dobrze.
Cieszy wygrana w szczególnie jakość gry jaką dziś pokazała Iga.
Madison Keys. Rozumiem, że można nosić imię Paris, czy Ułan Bator, świadczące o miejscu poczęcia. Ale Madison ![]()
Czyli co? W Madison Square Garden podczas koncertu lub meczu koszykówki ???
Podobnie z imieniem Tunezyjki Ons Jabeur.
ONS to akronim One Night Stand, czyli jednonocnej, niezobowiązującej aktywności seksualnej.
Przepraszam obie sportsmenki za moje dolnolotne wynurzenia, ale mom prawo się nie mylić.
![]()
A teraz 6 z 8
Rybakina - Anisimowa. Stawiam na Jelenę.
4:3 - w 1 gemie Rybakina przełamała, a następnie zaczął się pojedynek na serwisy druzgoty. W sumie niewiele gry bo obie wyniszczają się serwami. 6:3
No i Asinimowa zniszczyła się swoim serwisem. Był podwójniak, a pierwszy serw jej uciekł, w drugich biła słabiej i to pięknie wykorzystała Rybakina.
Jelena gnębi Amandę - 2:0.
W 2 gemie Rybakina strzeliła 188 i to był serw punktowy, powtórzyła asem - 196. A w 3 gemie Rybakina " zabiła" Anonimową serwisem na sucho. 187 i 190. 6:1.
W II secie Rybakina oprócz bomb serwisowych zaprezentowała świetny kort.
Jeżeli Iga i Jeleną zagrają przeciw sobie tak jak dziś, to obie sprawią sobie nielada problemy. Ale widowisko będzie piękne.
@birbant już za Toba poszedł list gończy.
Hanza sie klania..
Mecz do jednej bramki.Aż się dziwie Idze że nie miała większych kłopotów z koncentracją.
Cóż…Iga wypoczęta wygra z każdym przeciwnikiem.Kłopoty zazwyczaj zaczynają się od 3-4 meczu…Tu jednak stawka jest tak wysoka że trudno o większe wyzwanie…8 najlepszych…
I kiedy “wgryzałem” sie w losowanie obu grup,wydawało mi się że układa się wszystko idealnie dla Igi.Bo pierwszy mecz z Amerykanką wydawał sie najłatwiejszy…
Punkty są i na razie niech się inne martwią!
Czy to była optymalna forma na koniec sezonu?
Obaczym jeszcze ale z pewnością najzupełniej wystarczająca na słabiutką Madison…
Tego już nie oglądałem ale…Co to znaczy zaprezentować świetny kort? ![]()
Pokazać świetne rozgrywanie.
Wszelki duch…A któż to w roli eksperta nam się objawił?! ![]()
Przyznam że to dla mnie coś nowego…Nie Ty ale ten tekst ![]()
Cała moja rodzinka korzysta z kortów. Ja nie grałam tylko dlatego, że chciałam (ze względów zawodowych) mieć delikatne i bardzo precyzyjne do miniaturowych prac dłonie.
Ale ekspertem nie byłam i nie będę. Tylko “rodzinnym” kibicem ![]()
Hmmm…To coś nowego dla mnie ![]()
A jednak…Grywałem blisko 20 lat,z większą lub mniejszą częstotliwościa,ale tego tekstu nie kojarzę…Może dlatego że ostatni mecz z moim udziałem,miał miejsce chyba ok. 1995 roku?
Sam nie wiem…
Na wstępie “usprawiedliwię” ten swój kort. Jakoś tak mi się uwidziało, że będzie to rozgraniczenie serwisu od reszty wdarzeń na korcie. Wyszło jak wyszło, było minęło… ![]()
Tymczasem przed Igą niełatwe zadanie, pojedynek z Rybakiną, która z Anisimową pokazała formę. A Jelena w formie to problem każdej jej rywalki.
Zaraz się zacznie, zobaczymy jak sobie nasza Iga poradzi. Będzie trudniej niż z Keys, która nie pokazała dobrej dyspozycji.
Iga by awansować musi wygrać w w dwóch setach.
PS. Ten pojeba.y telefon uporczywie przerabia mi Keys na KRUS. ![]()
Czas na reklamy ![]()
Skoro czas na reklamy, to ja reklamuję ostatnie zagadki Bingoli (307). Zajrzyj tam, bo naprawdę warto. Niektóre z zagadek wręcz Cię zachwycą! ![]()
Ja miałem przez 10 minut error 505 czy jakoś…
Ale oba gemy widziałem.Wyrównana gra ale 2:0 dla Świątek.
3:0 i w tym gemie była miazga.Brawo Iga!
Ale teraz gem 4 którego zawsze w takich momentach się boję…
No i 3:1 a od połowy gema,serwisowa dyktatura Rybakiny…
Teraz na szczęście role się odwróciły i Iga wygrywa gema do zera…Zmusza Rybakinę do błędów i o to tylko chodzi!
4:2…Ustabilizowany serwis po obu stronach.Ciekawe jak długo ![]()
5:2…Uffff…
5:3 w sposób bezdyskusyjny.I teraz gramy o seta!
6:3…Zadrżałem przy pudle do pustej bramki ale na szczęście dobry serw Igi trwa!
1:0 przy 17 niewymuszonych błędach Jeleny!
Iga - Rybakina.
SET 1. Podaje Iga i wygrywa na przewagi.
Brawo, kapitalny gem Igi, przełamuje do 15. 2:0.
Też to miałem. A w Rijadzie na razie pięknie.
Nie poradziła sobie z piekielnym serwisem Jeleny. Ale swoje podanie rozegrała znakomicie.