Kwarantanny oraz…same loty.
Samolot to obok szpitala,najgorsza wylegarnia wszelkiej zarazy.A moje linie i tak jeszcze nie działają…
A kwarantanny w obie strony,to w tej chwili 4 tygodnie,wiec i tak w ogóle nie ma o czym mówić.
No tak, jeszcze trzeba sie dostac. Na razie u mnie lotnisko nieczynne co wykorzystuja mewy chlapiac sie w basenach. Tez na razie ze wzgledu na brak badan jak zachowuje sie wirus nieużywanych. Ale test na ptaszydlach wydaje sie byc obiecujacy - coraz zwawsze.
Ja tak naprawdę… już zrezygnowałem z wakacji mentalnie… Na koniec wakacji miałem zagrać na fajnym wydarzeniu międzynarodowym… i wciąż nie wiem czy będzie
Z tego co wiem wiekszosc imprez odwolano albo przeniesiono na lepsze czasy. Wiem, nie pocieszylam Cie…
Dla mojej corki ten rok to dramat.Nie dosyć ze nie moze chodzic do szkoły ktorą szybko polubila i do przyjaciół ktorych niemal z miesiaca na miesiac ma kilkunastu,to odwolano wszystkie koncerty ktore jej wykupilismy,od Krakowa do Doncaster,przez Londyn…Marzyla o swoim najpiekniejszym roku w zyciu a wyszło jak w jakims dramacie…Na szczescie ma 14 lat a nie np. 11-12
A ja i ciesze sie i jestem dumny z jej postepujacej dojrzałosci…
ta jeszcze nie jest odwołana, bo ponad 3 miesiące zostały… ale pewnie będzie. Na dziś się przygotowuję jakby miała być
Planuję wypad w góry z rowerem ale tak pod koniec lata albo we wrześniu kiedy nie będzie tam tylu baranów “aktywnie” odpoczywających przy słodkim żarciu i piwie. Nie lubię tłumów.
Teraz to przynajmniej konie odetchną bo fiakrzy z powodu covida mogą brać tylko po 8 grubasków.
Jak zwykle siedzę na d…
Fajne i tajemnicze zdjęcie
Firma nie daje chwilowo żadnych urlopów nikomu, tyle pracy a ludzi brakuje, jedyne usprawiedliwienie to lekarz lub szpital
Na wakacje, to póki co, to wybieram się standardowo do pracy. Nie sądzę, żeby u mnie w robocie, w najbliższym czasie na urlop puścili.
Jak w czeskich Karkonoszach…
Ta Szwajcaria Saksonska rozciąga sie i na czeska strone, a Karkonosze to fragment tego samego pasma górskiego o ile sie nie myle. Wiec podobienstwo nieuniknione.
Co dzień robię sobie wakacje po pracy
Przez moment mi się wydawało, że o tym myślałaś … Polecam, choćby raz warto tam być.
Tfuuu, to jest to!
Schwangau? Bo moja fota tak.
Moja to zamek Neuschwanstein, miejscowość Schwangau …
Twoja też, bo to ten sam zamek.
Warto znaleźć czas, kiedy tłumów nie ma. Mi się to udało.
Nie tylko Tobie, te zdjecia robione 2 tygodnie temu, ale ciiii.
Mam też filmy, piękny widok dech zapiera.
To jeszcze dodam, że niedaleko zamku sprzedaje pewien Polak obrazki, zresztą bardzo ładne.
A zmieniając temat i korzystając z tego, że jestem przy głosie, polecam poszukiwanie komety Swan na niebie.