Wybieracie się jutro do Warszawy na wielki marsz opozycji?

Nie jest.
Ale i tak,z bólem,przyznaje Tobie w tej dyskusji,rację.
Mam na mysli prawdziwy faszyzm a nie pierdy chorych z nienawiści,lewackich półgłówków.

Ok. Ale jest róznica i to,moim zdaniem wielka,gdy szczeka jakis drugi szereg a wtedy gdy nienawiść szerzy władza,jak to za komuny mawiano.
Władza zobowiązuje.No chyba że przyjmujemy bałkańsko afrykański model jej sprawowania,za norme.
Nie wspominając o islamskim.
Co sie kryje za twierdzeniem ze przyklad idzie z góry?
Otóz nic innego jak świadomość sily autorytetu który zazwyczaj,jesli nie zawsze,związany jest z władzą.Tym bardziej że teraz,demokratycznie wybraną.

2 polubienia

Ten system wyborow nazywasz demokracją?

1 polubienie

A dlaczego nie?
Bo nasi przegrali to to juz nie jest demokracja?
I tych circa 30% mialoby nie miec swojej racji?

2 polubienia

Wybory z dużym prawdopodobieństwem były manipulowane poprzez pewne zabiegi takie jak brak pieczątek na kartach do głosowania do tego opinia publiczna była manipulowana strachem przed wprowadzeniem euro,migrantami,deprawacją dzieci przez LGBT więc raczej nie były demokratyczne…

2 polubienia

Jak swiat światem,kazdy przegrany tak mówi.
A potem cisza i…żyjemy dalej.Od Afryki Bokassy po Trumpa.
Daj spokój…Na to szkoda czasu.

Widziałem dyskusje na temat tych pieczątek kiedy były wybory nawet tutaj na forum ludzi z różnych regionów Polski skądś się jednak to wzięło więc nie jest to tylko skamlenie przegranego…i co jak co ale PiSu o uczciwość to bym nie posądzał

2 polubienia

Chodzi mi o metode zliczania głosów i rozdzielania miejsc w parlamencie. Kupowanie głosów pustosłowiem? Nie jest to tylko polska przypadlosc.

1 polubienie

Założe sie o każde pieniądze że w drugą stronę,juz byś tak pewnie nie optował.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze uczciwość a polityka to jak kier i trefl w kartach
Ale z drugiej strony,postrzegamy na ogół wg.swoich sympatii,co ja traktuyje jako kluczowy bład i przyczyne tej tragikomicznej dwupartyjnosci w Polsce.

1 polubienie

Żeby to byla dwupartyjnosc? A nawet jej imitacja?

Mi ostatnio również śnił się krokodyl i teściowa. Wciąż mam przed oczami tą okropną paszczę z rzędem pożółkłych kłów i te potworne, beznamiętne, spojrzenie pałające jednocześnie rządzą mordu … brrrr. A krokodyl momentami był bawet gorszy. :wink:

4 polubienia

Juz bardziej odbiegać od tematu się nie da…
Ale…Skoro,jak wynika z tytułu,temat juz nieaktualny,pozwole sobie na wspomnienie wczorajszego koszmaru…
Oto znowu byłem w liceum no.2 w Poznaniu…
Nie mogłem sie oswoić z faktem że nigdzie żadnych znajomych…Natomiast był nade mną sąd…Coś jak egzamin przed którym nie dało sie uciec…
Te twarze niczym banda sierżantów…Czego oni chcieli???
Gdzie bym nie poszedł,nawet do kibla jak kiedyś,na ćmika…Wszedzie mnie dopadli…
A tak kiedyś kochałem te mury!
Chyba dobrze że nie pamiętam,o co w tym chodziło…W każdym razie,obudziłem sie zmęczony…

1 polubienie

Głęboko Wam współczuję ale mi się dziś śniła Wielka Orda atakująca Budapeszt. Miasto było współczesne. Nie wiedziałam co mówi jedna i druga strona. Czekałam na lot chyba do Polski i stresowałam się bo nie mogłam nadać bagażu, który mi się i tak gdzieś zawieruszył. Janczarzy usiłowali złapać na lassa konie, które biegały po pasach startowych. I ja nie wiedziałam czy patrzec na te konie, czy szukać bagażu, czy gdzieś uciekać.
Skąd się takie rzeczy biorą w głowie.

1 polubienie

@collins02 - wybory były demokratyczne ale nierówne i niesprawiedliwe. Bo cóż to za równość, jeżeli publiczne media, które zgodnie z ustawą: “zapewniają pluralizm i równe traktowanie wszystkich opcji politycznych”, jeżeli obecna jest w nich tylko jedna partia? Tak dla przypomnienia - w czasie kampanii prezydenckiej TVP wyemitowała kilkadziesiąt materiałów na temat Rafała Trzaskowskiego. Zgadnij ile z nich było pozytywnych? ŻADEN! Ile było neutralnych? ŻADEN! Ile były krytycznych i napastliwych? WSZYSTKIE!
Czegoś takiego nie było nigdy za poprzednich rządów, i teraz w czasie tej kampanii jest podobnie.

3 polubienia

Mialem na mysli wybory w ktorych po utraciła władze.

Zbliża się koniec kolejnego dnia przedwyborczej Sodomy i Gomory, trwonienia pieniędzy z podatków i ciężkiej krwawicy przedsiębiorców, szarych ludzi i nauczycieli (tych, co zarabiają mało i tych co dużo).
Cieszmy się brakiem wiadomości i spokojnym snem niebawem. @collins02 może śpi za mało, może to dziedziczne niespanie lub pracowe.

1 polubienie

Czyli te w 2015 r.? No coś ty nikt nie mówił wtedy o żadnym fałszerstwie. Takie były nastroje społeczne i to się przełożyło na wynik. A przypomnę jeszcze słowa Ewy Kopacz w wieczorze wyborczym po zobaczeniu wyniku: “Gratuluje Prawu i Sprawiedliwości wygrania wyborów!”

1 polubienie

No właśnie to mam na myśli.
Wtedy media zapewniały pluralizm i o fałszerstwie nawet w RM nie mówiono.A jednak przegrali…

Kolejny dzień szczucia, plucia i “są dziewczyny, które mają 12-13 lat i są dojrzałe”(JKM), kaczka powiedział ostatnio coś o “mięknięciu rury” a kurator od różańców była zszokowana zaniedbaniami na podległym sobie terenie w tonie “jak do tego doszło nie wiem”. Dobrze, że chociaż ruskie się spisali i swój samolot zestrzelili nad Mariupolem.

Ja sie cakowicie wylaczylam ze szczujni.
Czasem wlacze hiszpanski dziennik, zeby zobaczyc co tam w wielkim swiecie.
Ale koncert klamstw, pomowien i chamstwa jaki odstawia PiS byl dla mnie nie do strawienia.

3 polubienia