Wybory prezydenckie 2025

Rodzina w Hamburgu ma wolne pokoje
:thinking:

1 polubienie

E pomysl o jakims wynajmie przez booking, bo to trche daleko? Chyba, ze tankujesz do pełna i mama zrobi kanapki i nne zaprowiontowanie na droge?

Wolę spać na dworcu w Niemczech niż żyć w kraju w którym głową państwa jest ten który nie powinien nią być .
Znajdę se pracę i jakoś to będzie. Mogę barmanem być :beer_mug:

Oj , ja bym Ci proponowala nie tyle barmana, bo ten czasem musi byc trzezwy i z pół litra szesc setek musi odmierzyć .
A prace w agencji rekla.mowej. “nie taki diabel straszny jak go maluja”.?

A pod mostem kiepsko sie spi. Lepsza miejscowka na lawce w parku. Tam w razie niepogody wolontatisze dostarcza do nocegowni.

2 polubienia

Dzisiaj obejrzałem program dokumentalny o tym jak Austriacy zaprosili sfastykowców do własnego kraju, żeby ich przejęli. Wcześniej było dużo wsparcia dla tego co wąsiaty akwarelista wyrabiał w Niemczech. Szokujące są reakcje narodów, czasami zapraszają uosobienie najprawdziwszego diabła do własnego zakątka, myśląc co wtedy…, że da im to czego inni swoi im tego dać nie mogą.
Oczywiście to było i działo się prawie 100 lat temu.

Zaraz . Błąd logiczny. To byl Ausrtiak.
Choć w regionie - Bawaria, gorna Ausrtia te granice pochodzeniowe sa rozmyre do dzis.

1 polubienie

Czyli przygarnął swój własny naród, bo został szefem nieswojego państwa, ech, coś tutaj się sprawy komplikują na tle tych narodów.

1 polubienie

W Niemczech nie. Pamietaj, ze oni zawsze byli na pograniczu rozdrobnienia plemiennego i wladzy z autorytarnej. Obecnie sa panstem federal ym z przewaga zarzadzania centralistycznego. Znasz historie Arminiusa czyli Hermana. Ale nie ta pdrasowana przez Hitlera? On nie padl ofiara Imperium, choc bardzo skutecznie wykorzystal wiedze jaka nabyl bedac maskotka rzymskich elit, a wlasnych “ziomali” jak to teraz .lodsi okreslaja.

1 polubienie

Ja pierniczę, wiecie co, ja nie mogę się doczekać godziny 21.00

Czy ktoś może mnie zrozumieć?

To tylko 30 minut

Nie jestes osamotniony

1 polubienie

…już tylko 28 minut…

… 7 minut… tik, tak, tik, tak…

1 polubienie

No i proszę, proszę, wszystko na styku.
Exit polls są… 50,17 procent Trzaskowski!!!

1 polubienie

Odpalamy boostery

1 polubienie

Nie zdążyłaś :slight_smile:

71 procent, frekwencja wyborcza.

Jak zejdą głosy z zagranicy, to zrobi się konkretniej.

Na co? Horrorow nie lubię

Będą, bo różnica jest za mała. Jak zejdą głosy ze wsi, to kto wie, co to będzie… aż strach się bać.

Minimalna przewaga Trzaskowskiego. Niecały 1%
Aż mnie się z nerwów flaszka z ręki wyślizgnęła

1 polubienie