Wyginiemy?

3 polubienia

jako ludzkosc raczej nie - jako ludzie zamieszkali na terenach zarzadzanych przez PiS i innych rownie mądrych inaczej? sa na to duze szanse…

3 polubienia

Wyginiemy???
To złe sformułowanie. Zapewne po przeczytaniu tego artykułu chodziło Ci o wymarcie populacji. A to nie to samo, choć skutek identyczny. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Kiedyś, dawno temu…za lasami, za górami…UPS, sorry, to nie ta bajka.

Kiedyś w gronie przyjaciół wysunąłem tezę, że to,

CO KOBIETA MYŚLI, MÓWI I CZYNI, TO CZTERY!!! CAŁKIEM ODMIENNE RZECZY.

I tego się trzymajmy. Nie ma się czego obawiać, a badania CBOS wsadzić sobie w…najniższą szufladę w biurku.

.w końcu jednak wyginiemy, ale nie na skutek tego, co zbadał CBOS.

1 polubienie

Raczej nie tyle wymrzemy, co ewolucja pójdzie dalej - z jakimi skutkami?
Dinozaury? sa przeslanki, ze mogly tworzyc nie tyle stada co calkiem sprawnie dzialajace grupy społeczne, wiec z ich IQ zle nie bylo, ale katastrofę przeżyły tylko te, ktore potrafily latac i zegnaj cywilizacjo techniczna.
Łapek do pracy zabrakło. :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Nie wyginiemy!
Populację krajów gdzie ludziom z dobrobytu i głupoty “fermentuje w głowach” zastąpią inne nacje nie mające z tym problemu zalewając Europę, i już! :grinning:

6 polubień

Tu moze byc problem. Socjal sie skonczy, ale moze globalne ocieplenie spowoduje, ze ne zamarzna?
Zawsze mnie zastanawialo, dlaczego muzulmanie nie zajeli całego Polwyspu Iberyjskiego. Ale pewnie na północy bylo im za zimno?

“Rozdziobią nas kruki i wrony”…

Był las, nie było nas, nie będzie nas, będzie las.

1 polubienie

Z tym lasem to mogą byc klopoty.
Niestety raz zniszczona puszcza czi inny dziki ostęp się nie odradza - a przynajmniej nie w poprzedniej postaci.

@okonek Nawet jeśli socjal się skończy to dla niektórych warunki będą dużo lepsze niż w krajach z których się wywodzą.

Spokojnie, jak socjalu nie ma to robia to samo co we własnym kraju czyli slumsy, albo wedruja dalej.
Ja nie uogolniam - tacy, ktorzy chca pracować też są. I w dobrych ukladach, czesto wracaja jako ci “madrzejsi” jesli zaczynają się inwestycje u nich.
Bo te migracje to głównie są powodowane zwyczajami, katastrofami klimatycznymi, wojnami i niewydolnością decyzyjna tamtejszych kacyków.
Co ja sie dzis nasluchalam w samolocie do Polski?
Rodacy wracajacy z jak by nie bylo kryzysowej Hiszpanii byli nieco wkurzeni na kacze pomysły.
Czy to sie przelozy na wyniki wyborow?

1 polubienie

Spoko, populacja Ziemi się zwiększa. Tyle, że globalne IQ spada…

3 polubienia

Kto i jak to zmierzył/zbadał?
:thinking:

Amerykańscy naukowcy :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ilosc jakos nie chce przejsc w jakosc.

1 polubienie

100% racji. W krajach rozwiniętych IQ idzie w górę, globalnie w dół.

No nie wiem na ile Polska jest krajem rozwinietym?
Ostatnio duzo wędruje po zcyfryzowanych urzedach i widzę strach. Przed nowym. Dobrze, ze w wiekszosci zatrudniaja odźwiernego w postaci mlodej osóbki, ktora z usmiechem pyta “w czym mogę pomoc?”
Mi w zasadzie wystarczy nie przeszkadzac, ale faktycznie dla pelnokrwistego Polaka kolejka zastapiona rzedami fotelików i kwitkami z numerem? Co to za moda? Ani się pokłócić, nie mówiąc już, ze nie da sie wepchnąć przed blizniego?

2 polubienia

pisałem już gdzieś cytat z Barei. Zmiany, zmiany… :slight_smile:

1 polubienie