A to jest cos takiego?
I to od przedwojny!
czyli dałam plame
Jesli historia ma sie powtorzyc i za jakies 100 tekstow,bedziesz chciala to przenosic to moze faktycznie lepiej by bylo…
A w Niznym Tagile,niedosyt…
Niby okazalo sie ze w tym sezonie nie bedzie chyba zadnego dominatora to jednak gdyby Zyla skoczyl po ludzku w drugiej serii,byloby 3 w “10”…Szkoda…
Wniosek jednak jest jeden.Walczyc! Przy odrobinie koncentracji,mozna ten sezon rozstrzygnac na swoja korzysc bo widac wyraznie ze nie ma dominatora a grupa tych ktorzy beda byc moze rzadzic w tym sezonie,jest szeroka i niczym specjalnym nie blyszczy.
Powraca tez jak bumerang,epokowa mysl Malysza.Bo gdyby Stoch i Kubacki,oddawali 2 dobre skoki a nie po jednym,byliby juz na czele stawki.
Żyłę wiatr mocno przydusił, co było widać, ale, generalnie, masz rację.
Forfanga takze.
Ale to mniej wazne.
Jest caly peleton i nikt sie stawce nie urywa.Ciekaw jestem,jak dlugo.Do Turnieju 4 skoczni?
Podejrzewam, że na 4 skoczniach będzie podobnie.
W drugiej kolejce wiatr przydusił kilku dobrych skoczków,
Ale pamiętam, jak Małysz z wiatrem w plecy odskakiwał wszystkim.
Ano wlasnie…Jakosc w tym sezonie,jakby sie obnizyla…
A propos,zwyciestw…
Nasza doswiadczona plywaczka,Alicja Tchorz,zdobyla brazowy medal na mistrzostwach Europy w plywaniu na krotkim basenie.Prozno jednak szukac informacji na frontowych stronach wp…
Trafilem na te informacje bo sam jestem doswiadczony w obcowaniu z wp. ktory to portal uparcie eksponuje debilizmy,kosztem wartosciowych doniesien.
I tak dzisiaj wg.wp.,mialbym sie ekscytowac kopaniem po mordach jakiejs patologii i"przezywac" wystepy jakiegos Czeczena z ktorego robi sie “polaka”…
Obok…Urodziny RM bo zawsze jest nadzieja ze bedzie troche wrzasku i zwiazanego z tym klikania…
Tymczasem w czwartym konkursie PŚ w skokach narciarskich pogoda nadal, jak w poprzednich, rządziła i dzieliła. Nie usprawiedliwia to, jednak naszych skoczków, którzy stają się tłem zawodów. Inni potrafili sobie radzić lepiej. Czegoś chłopakom brak.
Niemniej jednak, zapowiada się ciekawie, bo jeszcze nie wyłonił się zdecydowany faworyt.
Dziś, Niżnym Tagile Kraft pokazał Kraft. A R. Kobayashi, moim zdaniem, fuksem wskoczył na trzecie miejsce.
Widać też już, jak przygotowane są poszczególne drużyny.
Co do polskiej, to odnoszę przykre wrażenie, Jakieś zaćmienie gwiazd.
Status quo.Co dzien kto inny wygrywa.Tlok w czolowce…Kobayashi w tym sezonie nic juz chyba nie pokaze…Ale,to tylko wciaz"chyba".
Polacy?Za Kruczka skakali jakby z wiekszym blyskiem…
Nie ma Horngahera i to jest na razie jedyne co widac az nadto wyraznie.
Mam takie wrażenie, oby tylko wrażenie, że idą czasy przedmałyszowe dla nas.
Za reprezentantami czarna dziura, a oni sami mocno już wyeksploatowani są i niemłodzi. Apogeum świetności już za Kamilem. Może błyśnie Kubacki i Wolny, ale to też schyłek kariery. Było, minęło. W Żyłę nie wierzę. Kot? Nie sądzę.
Jedyna szansa w tym Pucharze, że nie ma dominatora i może sporadycznie, któremuś z naszych jeszcze coś wyjdzie. Chyba?
Przydalby sie jakis przelom.Moze w Zakopanem?
Wolny dopiero zaczyna na serio…Ale…Bez trenera klasy Horngahera czy Szustera,nie sadze aby z tej maki byl chleb.
Najbardziej martwi mnie powiekszajaca sie przepasc miedzy topem a zapleczem.To co bylo czasem widac rok temu,teraz wrecz RZUCA sie w oczy bezlitosnie…
Tymczasem w Klingenthal Polacy pokazuję moc. Po pierwszej serii jesteśmy zdecydowanie na prowadzeniu. Wszyscy nasi skoczyli, jak należy, ale Żyła rozbił system - 145 m!
A pogoda, jak zwykle, marudzi.
Wbrew moim pesymistycznym zapowiedziom Polacy dziś pokazali moc w skokach i rozbili rywali. Brawo, brawo, brawo!!!
W Klingenthal dziś mniej, niż średnio. Nasze chłopaki po pierwszej serii w niczym nie przypominają siebie wczorajszych. Za to Rhoyu Kobayashi przypomniał sobie, jak skakał w zeszłym roku.
Warunki pogodowe niezłe, więc nasi skoczkowie wymówki żadnej mieć nie mają podstaw.
Błysku zabrakło. Zobaczymy so w serii finałowej dziać się będzie.
Druga seria nie zmieniła niczego. Byliśmy tłem dla najlepszych.
Ciagle to samo.Brak DWÓCH dobrych skoków…