nie wiem, czy jest Tobie wiadomo @birbant, ale w siatkówce pilka jest wprawdzie okrągła, ale w przeciwienstwie do piłki kopanej, zadnych bramek nie ma.
Oj nie…Tu w gre wchodza zaszlosci,rewanże,sasiedzka ambicja…I celowo omijam to co najgorsze…
Oni wiedzą,my wiemy,Byc moze zbyt wiele o sobie.
A ze Slowencami mamy chyba otwartą kartę.To bardzo wazne jesli gramy na wyjezdzie.
Ich dziewczyny tez są sliczne…Kamerzysta zwariuje!
I w ten sposob,sport zyska jeszcze jeden wymiar
Żarty się skończyły, przed nami Słowenia, dość nieobliczalny zespół, a walka będzie już o pudło.
Mamy pewne porachunki wzajemne, bo, właśnie ta malutka Słowenia dwukrotnie podstemplowała nam bilet powrotny w poprzednich kolejnych ME. A myśmy, ostatnio w Gdańsku, skomplikowali im drogę do Tokio. Mecz oglądałem, jego przebieg napawać może umiarkowanym optymizmem. Ale, jest jedno ale; w tych mistrzostwach Słoweńcy wyautowali potężną Rosję, przegrywając z tą Rosją w eliminacyjnej grupie. Teraz im się boleśnie zrewanżowali. Grać z nami będą u siebie przy pełnych trybunach. Ciekawe ilu naszych kibiców tam będzie?
Nasze chłopaki, żeby wygrać muszą zachować zimną krew, żeby nie marnować przyjęć i móc spokojnie rozgrywać, gdyż ten element jest naszym atutem. Chodzi o poprawę przygotowania ataku, który mamy w tej chwili świetny. A, wystawki muszą być dokładniejsze, niż w meczu z Niemcami. No i blok, który wczoraj, rzeczywiście falował.
W sumie spotkanie jest do wgrania.
Jeszcze hit. Francja - Italia. Niby Francuzi są faworytem, ale niekoniecznie muszą wygrać.
Rosjanie też faworytem byli.
W meczu Serbii z Ukraińcami, sensacji nie przewiduję. A przydała by się, bo Serbia, to najbardziej nieobliczalny rywal. Oni też mogą wygrać z każdym w Europie. Z tego co widziałem, grają podobnym stylem, jak Słowenia, tylko, że jeszcze mocniej. Niesamowicie są ambitni i waleczni. Ale i gubią się często. W newralgicznych momentach napalają się za bardzo i wtedy robią seriami błędy.
Ze wszystkich gier, jakie widziałem na tych ME, to właśnie Polska jest najstabilniejszą drużyną.
Francja i Italia, to nie siatkarskie leszcze, obie drużyny, to klasa światowa. Za Francją przemawia to, że Włosi mają poważne straty personalne. Ruskie też je mieli.
Cholera jasna! Nasi do Lublany nie mogą się dostać. Lot odwołany. Ponoć przez jakieś strajki w Słowenii.
Na kłopoty Orłów zareagował premier Mateusz Morawiecki. Do Amsterdamu leci rządowy samolot, który ma zabrać kadrę do stolicy Słowenii.
Pominawszy Leona w pierwszych setach.On w pierwszym secie jest jak…Gortat[Janusz!] w pierwszej rundzie z Parlovem
Słoweńcy graja nierówno.Ale to niewygodna ekipa.Jak dac im pograc to zmiotą kazdego.
Dlatego najlepiej byloby odebrac im od razu ochote do gry.
No!I to rozumiem.
Dobrze ze tak sie da…Nie wiedzialem…
Gortat z Parlovem nie poszalał i w następnych rundach też, tak, jak zdecydowana większość rywali Parlova. Ale z innymi przeciwnikami, pan Janusz tak walczył, jak napisałeś. Rozkręcał się powoli, ale systematycznie i od drugiej rundy stawał się panem ringu. Trochę nudnawe te jego walki były, ale skuteczne.
Ja go lubilem.Tak jak Rudkowskiego i Rybickiego.Zawsze wielki poziom.
Znam go osobiście, choć kontakt urwał się ze 30 lat temu. Spokojny gość.
Serbia - Ukraina 1:1
Francja - Italia 1:0 do 16!!!
Wiem,staram sie sledzić:)
Coś mozolnie Serbom z Ukraińcami idzie.
Juz sie cieszylem ale Ukraincy nie potrafia dobrac seta do konca…Nerwusy.
Serbia, to Serbia.
w drugim secie Włosi się na chwilę obudzili i byli bliscy wygrania tego seta.
W trzecim jest egzekucja, a katem jest Francja.
Wiem.
A Ukraińcy w tym secie rozrabiają, ciekawe, czy dowiozą?
Nie sądzę.
Sledzę relację na Onet.pl . Jeden wpis brzmi;
Kibice na trybunach robią “the Poznan”, a Boyer tym razem myli się z zagrywki
Coż to za reakcja kibiców? Odwracaja się tyłem, pokazując , że nie podoba sie im to, co widzą? Skad to sie wzieło i dlaczego the Poznan?
Wiesz coś?