czasu na tę trzecią część to za dużo, a są i pozostałe mądre części.
Oszołom.
Nie załamiesz mnie swą ignorancją…
Wyslac go do Chin, niech ludzi leczy. Nie to, zebym Chińczykom zle zyczyla…
@okonek
poza tym…
Wspanialy dowod na to, ze tak mozna manipulowac danymi naukowymi i tak je przekrecac zeby wyszlo na “nasze”! Znam to niestety!!!
Wysłucham z przyjemnością… jeżeli to naprawdę będzie ostatnie 9 minut Zięby na tym szanowanym portalu.
Zobaczyłem tylko tytuł “Zlot wolnych ludzi. Harmonia kosmosu” i mi wystarczyło.
Nie ma przymusu mieć szersze horyzonty, niż węższe…
Dane naukowe ( wiedzę) przekręcają sami “naukowcy” i “lekarze”. To dopiero bezczelność!!!
Kto manipuluje, @ata-ata , Zięba czy jego antagoniści i krytycy?
A jak było z cyjankiem zawartym w pestkach owoców? Samo słowo cyjanek kojarzy się źle, bo z trucizną i wmawiają nam ( te co niektóre uczone tuki), po przeprowadzeniu badań nad cyjankiem , w toku których których okazało się, że jak jemy te pesteczki to ten cyjanek działa toksycznie ale tylko na komórki rakowe. Tak przyroda inteligentnie “zaprogramowała” owoce:D By nas leczyć!
ale madry ten cyjanek, nawet komorki odroznia…
A czemu nie, @okonek? Pewnie nie wiesz, że są na tym świecie fakty, o jakich nawet nie śniło się największym naukowcom…
Bardzo mądry, szkody zdrowym nie robi, a krzątając się po organiźnie wymiata komórki rakowe.
pozwole sobie byc sceptycznie nastawiona do tej metody. cyjanek to cyjanek.
Przed laty słyszałem w PR1 audycję dokumentalną o hodowcy storczyków, byłym ateiście, który pod wpływem obserwacji storczyków porzucił swój ateizm jako światopogląd bezmyślny.
Ze mną było podobnie. Swój ateizm porzuciłem głównie pod wpływem badań nad inaczej niż oficjalnie naukową fizjologią układu widzenia barw przez ludzi.
a co jest takiego w hodowli storczykow? kwiat jak kwiat, odpowiednio potraktowany zakwitnie.
a widzenie kolorow? to ja bym chciala widziec w wiekszym zakresie fal elektomagnetycznych - na raazie musimy sie niestety nieharmonijnymi narzedziami podpierac i symulacja tlumaczaca na barwy dostepne dla nas.
Każdy ignorant wyraziłby podobne zdanie do Twojego. Oczywiście nie chciałem Cię w najmniejszym stopniu obrazić.
Wyjasnienie moze byc proste - komorki rakowe sa wrazliwsze na trucizne, wiec obumieraja szybciej. Od medycznej metody wlewow dozylnych czyli tzw. chemii roznic się moze stężeniem substancji i sposobem dostarczenia do organizmu - ciekawe co na dluzsza mete powiedza w kwestii cyjanku watroba i żołądek? Ale wiara ponoc przenosi gory?
Sensowniej zrobisz, interesując się duchową stroną człowieka, bo masz intelekt ku temu, a w necie materiału do takich mądrych zainteresowań jest ogrom.