Z jaką postacią kultury masowej czasem chcieliście się utożsamić?

Jako nastolatki, a może i jeszcze dzisiaj?
Pod wzgledem wyglądu, zachowania?

2 polubienia

Nie wiem, czy należał do kultury masowej, ale z naszego podworka to Pan Samochodzik a ze swiata to Old Shatterhand.
Zresztą w szkole i tak mi nikt nie podskakiwał…
Cos mi chyba z tych, jakże się rózniących panów zostało…

3 polubienia

Ja sie nie utozsamialam, ale obecnie sie dzieci pewnie beda utozsamiac z siostra pana prezenta, ktorej firma uzywa wizerunku prezenta do promowania marki. Dla mnie to jest lawirowanie i cwaniactwo i jeszcze tlumaczenia sliskie, ze niby cos tam…

Obecnie z żadną. Coraz częściej używają smartphonów i AI a coraz rzadziej mózgu

2 polubienia

Choć podziwiam Anthony Quinna,choć fascynuje mnie jakiś trudny do opisania mrok,Lawrence’a Oliviera…Wciąż jestem pod wpływem Steve McQueena.
Jego role,jego pozorne stanie z boku…Jego nieustępliwość…
I w większości [Bullitt!!!] jego wygląd…
Do dzisiaj,gdzieś z tyłu głowy,mam zakodowany jego styl…

1 polubienie

W szkole?Marzyłem by choć na chwilę,być Tomkiem Wilmowskim :innocent:
Głównie z uwagi na Sally…
Imponował mi oczywiście Smuga…
Czytałem i ufałem mu!!!

1 polubienie

Ostatnio uwielbiam Mega Mana, ale raczej nie chciałbym być Mega Manem.

Tomek był u m nie w szkole zaraz po Samochodziku. Nawet przez jakiś czas zastanawiałem się, który z nich był lepszy. Konkurowali u mnie ze sobą. Potem wybrałem Samochodzika, bo wydawało mi się, że Tomkowi wszystko się udaje a temu drugiemu nie, bo np Fantomasa nie złapał, skarb Templariuszy znalazł, ale tylko malutki, no i Samochodzik był czasem niezdarny, przez to bardziej realistyczny. Jednak jakby nie było, świat Tomka był równie barwny i ciekawy, bardzo działał na moją wyobraźnię, tym bardziej, że geografię i podróże lubię. .Zastanawiam się, czy obecnie młodzi czytają takie rzeczy czy są inne, nowe.

1 polubienie

Obecnie nikt NIC NICZEGO nie czyta.Poza kioskowym sianem które dostało od wydawców światowe okładki.
Wybacz,wracam na lód…
I przede wszystkim,nic nikogo nie interesuje

1 polubienie

8 postów zostało scalonych z istniejącym tematem: Igrzyska-łyżwiarstwo figurowe

Próba utożsamienia się z kimś- lub czymkolwiek świadczyłoby o całkowitym braku lub brakach we własnej tożsamości.
Nigdy nie bawiłem się w takie przekształcenia świadomości.