Była okazja ???![]()
Okazja jest zawsze moja droga. Z kim? Kurła, nie pamiętam.
Ajerkoniak. Bez okazji. Sama go wypiłam, cyckałam pyrtulkę kilka dni ![]()
Miałam wrażenie że o sobie samej z tym ajerkoniakiem napisałam, też nie lubię się nim dzielić:D
Spadam się napić
jak zostanę będzie bonanza ![]()
Jutro bedzie ![]()
Przeprowadzka.
A ostatnio…Raczej uniknalem towarzystwa ktore mnie nudzi.I pilem sobie w towarzystwie muzyki. ![]()
czyli jeden problem z glowy, bo wspolmieszkancow w koncu zmieniasz.
Tak.Odebralem depozyt a jutro ide do agencji po klucze.
Uffff…
Z alkoholi nic - nie chce mi się pić z byle kim byle czego, potem słuchać jęczenia
Jak moje dziewczyny przygotowywały ajerkoniak na święta, to chyba robiły ze cztery przymiarki (to znaczy trzy produkcje wypiły, czwarta dotrwała do świąt)
![]()
Ślinka mi pociekła, w sklepie nigdy nie kupiłam tak pysznego jak swojski.
Mamusia mi robiła ![]()
Te sklepowe to słabe i za słodkie. Moje Panie robią taki 35-40% ![]()
Tak. Po ostatniej pyrtulce mnie mdliło, ale zupełnie w głowie nie zakręciło. Piłam ja 2 dni na raty ![]()
Domowy ajerkoniak to 8-10 żółtek, cukier waniliowy, xylitol i spirytus. Nic więcej. No i proporcje muszą być takie, żeby czuć było dobrze spirt. ![]()
A mamci dodawała odrobinę masełka, ale takiego prawdziwego.
Jeszcze z nikim, ale jak popatrzę w telefon i ilu ludziom obiecałem, że po wszystkim się sponiewieramy, to po prostu strach mnie bierze :). Kaca mam na trzeźwo :).
Ostatnio popijałem gin z tonikiem, bazylią i ogórkiem … w towarzystwie swojej żony ![]()
Z ogorkiem to probowakam, ale na listki bazylii bym nie wpadla.
Choc ogolnie za dzinem z tonikiem nie przepadam.
Jak z kawa - ma fajny zapach, ale to pic?
Eksperymenty rozne robilam, z kwasnymi owocami typu porzeczka czy kumkat wlacznie.
Bazylia idealnie się komponuje ![]()
… że z ogórkiem drinki się robi, to wiem (sama będąc nad morzem taka jedna agentka mnie owym raczyła ;)), ale ta bazylia, to jaka? Listki? W przyprawie? Mieszać?
No i generalnie nawet już mi pachnie smakowo ta bazylia z jałowcem i gorzkawym tonikiem … choć nigdy nie próbowałam ![]()