Z koronawirusem coraz mniej ciekawie

Raczej w sytuacjach bardzo rzadkich jest decyzja o zamknięciu placówek oświatowych i wychowawczych. Od teraz zaczynam się jednak niepokoić.

4 polubienia

U mnie też dzisiaj,podano całą listę szkół zamkniętych.Wszystkie szkoły wokół mojej miejscowości aż po Ajaccio i po Bastię. Szkoły moich dzieci są pominięte,nie wiem czy to przeoczenie czy nie.

1 polubienie

Albo jesteś w bardzo bezpiecznym miejscu, albo przeoczono.

1 polubienie

A jak była epidemia ptasiej grypy to zamykano? Uczucia mam ambiwalentne. Dlaczego zamykać muzea? Przecież tam akurat nie ma żadnych skupisk…

2 polubienia

Zaraz wyjdę kupić zapasy papieru toaletowego. Nie mam zapasów niczego, więc może będę głodowała, ale tego “luksusu” nie może mi zabraknąć :smile:

3 polubienia

No, niestety ja też…

1 polubienie

Ja mam wrazenie, ze rzad ma problemy z wiarygodnoscia i sie po prostu miota nie za bardzo wiedzac co robic?
Poprzednicy nie zostawili koperty na te okolicznosc.
A narod nerwowy sie robi.
Zastanawiam sie (biorac pod uwage jak nedznie radzą sobie z epidemia swin ASF) to czy jeszcze jakis epidemiolog znajacy sie na swojej robocie sie w tych sanepidach i sztabach kryzysowych uchowal?
Bo tu sztuczki z tematami zastepczymi i propaganda sukcesu nie zadziałają.
Na chorobe nie ma ani szczepionki ani konkretnego leku.
Dodajac do tego stygmatyzacje chorych, bo w tym kierunku to idzie?

3 polubienia

Elsie, to idziemy! Chociaż papier sobie kupimy! (o ile jeszcze jest)
I jakieś chociaż 3-4 konserwy mięsne i rybne. A co! :smile:

2 polubienia

A mi się wydaje, że wirus nadszedł w samą porę. Będzie się czym pochwalić a temat nowy…

1 polubienie

Paprykarz szczeciński! :sweat_smile:

1 polubienie

Może być! Przypomną się nam lata studenckie :upside_down_face:

1 polubienie

To jest metoda na odmładzanie! :grinning:

1 polubienie

To idziemy! Już! :wink:

1 polubienie

Do boju!!!

1 polubienie

Ladnie bedzie sie czym chwalic jak pol narodu wymrze. To gorsze niz wojna, przeciez rzad nie ma sie gdzie ewakuowac, bo w Londynie też zaraza.:wink:

1 polubienie

Właśnie chodzi o to by tę kampanie dobrze rozegrać.

Obawiam sie biorac pod uwage, ze epidemia atakuje wszystkich, kto im starszy tym maniejsze szanse to rozgrywka moze buc na smierc i zycie. Nawet Katalończykom przypomnialo sie, ze poki co sa Hiszpanami.
I czy w ogole da sie przeniesc Swieto Wiosny?

1 polubienie

Nie wydaje mi się,wiem,że jedno dziecko jest chore,to dziecko jest z klasy mojego syna a mieszka 4 km od nas. Prócz tego dziecka są jeszcze inne osoby- dorosłe- chore ale ich liczby już nie znam.
Z dnia na dzień, coraz mniej uczniów i nauczycieli jest obecnych w szkole ale decyzji o zamknięciu nie ma. A w sąsiednich miejscowościach wszystko jest pozamykane.

1 polubienie

Gówniarze się cieszą. Będzie czas na picie, twitcha, YouTube i gierki. Gorzej z rodzicami.

Sytuacja w kraju to już prawie stan wyjątkowy. Za chwilę zaczną strzelać do kaszlących. Szczególnie tych z kodu i PO

2 polubienia

No mimo wszystko,powinnas sie cieszyć.Wczoraj Poznań,dzisiaj reszta kraju.A trzeba KONIECZNIE pamietac ze po tzw.“reformie”,szkoły są zatłoczone gorzej niz lotniska.
Po swojej córce widze mniej wiecej,od pazdziernika,ze bywa mocno przemeczona.Ta decyzja przy załozeniu ze jakies wskazówki,na temat tego co mozna zrobic samemu w domu,zostaną wydane,wydaje sie być jedyną słuszną.

2 polubienia