Już.
Dziękuję uniżenie
czernica (jagoda) czerniczka (ptak)
jarząb, jarząbek
gołąb, gołąbek
siniak, siniaczek
karlica, karliczka
siewka, sieweczka
nur, nurzyk
orzeł, orzełek
sowa, (grzyb) sówka, (motyl) sóweczka (ptak)
dzięcioł, (kujon) dzięciołek (ptak)
rybak, rybaczek
wieszcz, wieszczek
piecuch, piecuszek
ranek, raniuszek
znicz, zniczek
plecha, pleszka …
Mam tego jeszcze z 1000 chceta?
Dawaj, ale dziel. Jedna z zasad brzmi: przy jednym wpisie nie może być więcej niż 3 pary.
Wiem o tym, ale trudno … Przy 1000 to musiałbym chyba do piątku siedzieć … A koty głodne chodzom …
uuu…to Wy znów spać nie możecie? jak Helka…
Dlatego nie miałam oporów przed zachętą Wredna jestem no nie?
Hurtownicy powinni mieć fory … Ale widzisz jak to jest. Autor pytania powinien chociaż 4 litery podnieść i napisać przynajmniej, ile luda się bawiło i czy widzi wśród narodu jakieś nikłe światełko w tunelu - że jednak umiemy i chcemy się bawić.
Czy tylko polytyka, stękanie nudziarzy, że mało pytań i pier…enie o harmoszce?
Można następną zabawę rozpocząć. Taką we wpisywanie wyrazów zaczynających się i kończących tą samą literą. Nie wiem nawet czy takie są, ale pewnie tak
Fen (wiatr) fenek(lisek pustynny)
No nie, dobrostan kotow ponad wszystkim
Takich to jest jeszcze więcej. A może ja czegoś nie zrozumiałem?
kok, ara, abstrakcja …
O to chodziło?
Tak. O to. Skoro jest jeszcze więcej, to więcej ludzi by się pobawiło, ale ja nigdy nie organizowałam takiej zabawy, więc nie umiem. Tylko pomysł podałam.
To by chyba było za łatwe. Ktoś by sobie wyciągnął słownik i pisał, pisał, pisał …
To trzeba coś innego wymyślić, bo tutaj już się powoli pomysły kończą.
Oj, 100 przykładów bym spokojnie podał, ale przecież nie ja tu sam jestem. Jest tylu tu mądrzejszych i bardziej wygadanych ode mnie. Ja to sama wiesz, jak mi na przykład testy szły … czasem na 12 pytań 2 dobre miałem …
Juz sie nie kryguj. I tak Ci nie wierze, do testow to pewnie jakiegoś zaprzyjaźnionego dzięcioła zatrudniasz i to przedtem go piwem napoisz…
No nie, czasem 3 dobre na 12 też się zdarzały …
Coś mam:
Nur (ptak) - nurek
Ja to już całkiem zrezygnowałam z testów, bo mi zwykle 20/15 wychodziło. Zawsze podejrzewałam, że jestem genialna, ale żeby aż tak?
To może być prawdą.
Chuckowi Norrisowi też tak wychodziło, więc czemu miałoby Tobie nie wyjść?
A czy Ty od niego gorsza? Ja śmiem nawet spokojnie twierdzić, że lepsza …