Zadowolony

Doświadczona położna została zwolniona, odwołała się do sądu…dyr.“Zadowolony” “W zasadniczym postanowieniu, które nas najbardziej interesuje, sąd żadnych zmian nie wprowadził - mówi Marek Wierzba. - Największe obawy w szpitalu wywoływało ewentualne przywrócenie przez sąd pani Piżanowskiej do pracy. Nie doszło do tego, więc jesteśmy zadowoleni. Skoro pani Piżanowska i my jesteśmy zadowoleni po tym wyroku, to tylko się cieszyć - podsumowuje Marek Wierzba”
.https://gazetakrakowska.pl/nowy-targ-sad-pracy-potwierdzil-ze-polozna-nie-powinna-byc-zwolniona-dyscyplinarnie-dodatkowo-podniosl-jej-kwote-odszkodowania/ar/c14-17432187
Znaczy tak: kobieta pracowała bez zarzutu, zwolniono ją bezpodstawnie, szpital stracił dobrego pracownika, ale pan dyr. nie omieszkał podkreślić zadowolenia z faktu, że ona tam nie będzie pracować. Choć była przydatna.
Czyż to nie mściwe i małostkowe?

1 polubienie

Bo ja wiem?
Uklady w polskiej " sluzbie zdrowia" sa dla mnie rownie zrozumiale jak zasady gry w bejsbola.
A wiekszosc szpitali nie tylko w Polsce na poczatku pandemii miala problemy zaopatrzeniowe.
Ja tez przez pierwsze trzy miesiace maseczki szylam, surowiec mi przywozili, ile uszyla tyle bylo dobrze. Wtedy kazda pomoc sie liczyla.

2 polubienia

Domyślam się, dlaczego pan dyr. był zadowolony. Bo nie musiał spojrzeć tej pielęgniarce w oczy.

4 polubienia

Bo “szef ma zawsze rację”. Zwłaszcza, gdy powinien przyznać sie do błędu.Jakoś tym szefom umykają i te poranione ręce i ta okoliczność pracy w maseczce, która do przyjemności nie należy i niezawodność pracownika pracującego z poświęceniem.

1 polubienie

Kiedyś miałam w pracy “koleżankę” Też dobrze pracowała, ale… była tak pyskata, zarozumiała, niekoleżeńska, że wszyscy odetchnęliśmy z ulgą gdy sama się zwolniła. Nawet ówczesny dyr. był zadowolony, że pozbył się intrygantki.
Trudno oceniać nie znając sytuacji.

2 polubienia

No i czyją stronę trzymacie?
P.s. To był wpis nie do tego wątku, sorry :)))

1 polubienie

yyy…no, nie wiem, bo ja nim kogoś uznam za takiego, co o nim tak mówią to sprawdzam sama, czy on aby taki jest.

1 polubienie

Jednostka wygrywa z systemem. Jest nadzieja

1 polubienie