Zadzwonił by ktoś z was po pały, gdyby wasz sąsiad nie miał maseczki?

Jak uważacie, jest tu ktoś kto by na was ( na kogokolwiek) nakablował tak dla hecy za brak maseczki…? ( bez nicków tylko)

http://polskieszosy.pl/piec-radiowozow-na-sygnale-do-jednego-faceta-ktory-nie-ubral-maseczki/?fbclid=IwAR2Cs2HALM_gtYvTwbmvdtQjtMXgmuGWlwsVnH3VKkinLhEReR61CWrP4Zg

Siem zalogowałam …:stuck_out_tongue:

1 polubienie

Niestety myślę, że na histerię rady nie ma…

Ale to w aucie też maseczkę trzeba mieć? Jak to było na początku?

Środki pokazowe. Ku przestrodze. Typ niepotrzebnie się rzucał. Zebrał się tłum gapiów co skłoniło psa do wezwania kumpli (obawa o próbę ataku). Powinno być jak w USA - policjant rzecz święta. Może zastrzelić.
Naprawdę tak trudno założyć na ryj tę maseczkę? Za chwilę bedzie to wpisane w ustawę i nie będzie dysusji.

1 polubienie

Co doczytałeś już nowosśi koronawirusowe… przecież nei masz fury to po co się zastanwiasz czy trza mieć czy nie…:stuck_out_tongue:

Elsie ja myślę że sprawdzają tą pandemią IQ Polaków haha

1 polubienie

jest coraz niższe…:stuck_out_tongue:

Ponadto miał mieć w wydychanym powietrzu ponad promil alko. Naruszył nietykalność policjanta.
Psiarnia przegięła oczywiście ale nie było by tego wszystkiego gdyby typ okazał pokorę. Mgło się skończyć na zwykłym pouczeniu. Polacy.

1 polubienie

Nie. Lubię sobie za to patrzeć przez okno na przechadzających się po moim osiedlu gliniarzy. Za czasów pierwszego lockdown-u, kiedy mieliśmy siedzieć grzecznie w domach facetowi z naprzeciwka zachciało się jarać, na dworze, chyba w domu miał zakaz. Więc w bloku że zsypem gościu poszedł sobie wywalić śmieci do pojemnika na zewnątrz. Wyszedł rozejrzał się, nikogo, stoi sobie z tym workiem i jara, ale się zagapił bo gliniarze wyszli z za rogu i już w jego stronę, tak żeby nie mógł do klatki uciec, nasunął szybko maskę i udaje że właśnie śmieci wyrzuca - oczywiście udzielili mu reprymendy.

1 polubienie

Ja też!

Wystarczy za coś karać … ludź się boi… tu akurat o głupie maski chodzi… ale ktoś nad tym wszystkim czuwa i ocenia nasze nastawienie i całkowite oddanie Państwu…!

1 polubienie

Też tak uważam…

1 polubienie

:joy: :joy: :joy:

Ha! W aucie prywatnym już nie trzeba maski. Bo to bez sensu było _ jak zweryfikować czy kto razem mieszka ? Oczywiście jak kto chce to może.

1 polubienie

Wolałbym, żeby było jak w Niemczech lub Anglii - policjanci rzadko używają przemocy, najczęściej potrafią wynegocjować to co chcą uzyskać, jednak w odpowiedniej sytuacji nie wahają się użyć najcięższych dostępnych im środków przymusu.

1 polubienie