Zagadka z fizyki

A na co zszedł był?

1 polubienie

czekajcie @ZiraaeL @Bingola bo przeszłam na youtube na podryw z idiomów i teraz nie wiem, co moge jeszcze przepisać, żeby zabłysnąć … :joy: Der Anfang ist immer der schwierigste…
język szatana :frowning:

2 polubienia

Nie wiadomo. Po ekshumacji poddany zostanie autopsji.

Czy poprawne politycznie jest określenie ekshumacji wobec zwierzęcia :thinking:

2 polubienia

A jak to nazwiesz? Ekspiesiacja?

1 polubienie

Chcesz jakiegoś Niemca podrywać?

2 polubienia

nie, próbuję zrozumieć, jak się to wymawia…Niemcowi prawdopodobnie mowa ciała by wystarczyła. Mi nie, bo chcę wiedzieć, czy ktoś mi nie ubliża. Jak ludzie się tego języka uczą? :thinking: :face_with_raised_eyebrow: Skoro ktoś to opanowuje, tzn., że się da.

Niemiecki jest łątwy:

2 polubienia

bardzo konkretny i logiczny, tylko najpierw ogarnąć tę logikę …

1 polubienie

Wanda Niemca nie chciała i z tego powodu wzrosł poziom wody w akwenie, do którego wskoczyła.

.fizyka jest nieubłagana.

3 polubienia

To było typowe wezbranie incydentalne.

3 polubienia

Może najpierw przytyła z rozpaczy i dlatego woda wezbrała… język wroga trzeba znać a Niemce robią interesy z pitunem a potem piszczą, że jak ruskie napadną to łolaboga…

1 polubienie

Utopil się przecież…

1 polubienie

To @Devil po niemiecku gaga? Bo ja mydlalan, ze po śląsku?

1 polubienie

A co to za różnica? Przecież Ślazacy to “ukryta opcja niemiecka” według naszego Naszczalnika! :slight_smile:

3 polubienia

Za to jego kandydat jest jak jocker, strach się bać.

1 polubienie

Poniewaz problem pszczół mamy rozwiazany, dzieki perforacjom sie nie podusily, kot Schreedingera zdaje sie zyje, karmiac się żądzą zensty to może uporzadkujmy stan akwenu? Na dnie mamy: żaglówkę, żeglarza, ktory wykazuje objawy rozkladu , kamien, chochelkę po whisky i psa samobojce.
Poziom wody przed zdarzeniami zanim na nie nie wplynela zaglowka wynosił X. W miedzyczasie deszcz nie padal, a ewentualne ubytki spowodowane parowaniem uzupelnial strumyk wpadajacy do jeziora.
Raesumujac t? troche nieekologicznie zasmiecone to jeziorko sie zrobilo?

3 polubienia

Po raz kolejny masz całkowitą rację.
Zdaje Ci się.

:yum:

1 polubienie

Sadzac po ilosci żyć jakie ponoc posiadaja koty ten bedacy wlasnoscia Schroedingera jeszcze wielu przetrzyma w niepewnosci.

Kot ma jedną rzyć, jak każdę zwierzę (i człowiek też zresztą) :slight_smile:

2 polubienia

Bez obaw. Tsunami nam nie grozi.

Rozpatrywany jest układ akwen-łódka-zeglarz-kamień-pies.
Traktujemy go jako układ zamknięty i nie dopuszczamy czynników zewnętrznych, takich jak deszcz, dopływający strumyk, czy poziom empatii psa w stosunku do żeglarza.
To ułatwi precyzyjne określenie poziomu cieczy w akwenie, po którego powierzchni plywała łódka z żeglarzem i kamieniem na pokładzie.
Stan rozkładu żeglarza pomijamy, bo ten wciąż nurkuje w poszukiwaniu kamienia.

1 polubienie