A wiesz, że z takimi “wysokimi” jest mi trudniej? Szerokie mi łatwiej wychodzą.
To w takim razie nie wprowadzaj liczb na obrzeżu a w co drugim lub trzecim rządku.
Ale fakt, chyba długie są nieco łatwiejsze.
One się same wprowadzają. Czasem się ich tyle chce wprowadzić, że muszę zadecydować, który z wyrazów dostanie dodatek, a który musi się “zadowolić” tylko tym co w tekście.
Chyba dopiero teraz zrozumiałam, co doradzałeś. Na razie nie będę tak kombinować. Jak zupełnie nic mi nie będzie wychodziło, to wtedy o tym pomyślę. Pomysł mi się podoba.
W Twoim wypadku, to nie musisz aż tak kombinować, ale jeśli kiedyś weźmiesz sobie za zadanie spantropowanie jakiegoś tekstu, np wiersza to już wtedy …
Wtedy zaczyna się przygoda.
Aż taka ambitna, to ja nie jestem. To jest dla mnie świetna rozrywka, która nigdy nie stanie się obowiązkiem, bo wtedy straciłabym radość towarzyszącą każdej zabawie
krawędźka, krawędziunia, krwawędzieczka…
Mój holenderski kumpel, który uczył się polskiego załamał się na odmienianiu liczebnika, dwa. A gdzie reszta?
Brzeżek
K rzebże.
I zaraz kolega @benasek narysuje z tego rebus…
Koleżanko , to miało być zdobnienie a nie synonim!
Krawężniczek lepiej?
Tu nie ma o co pytać. Jest podpisany (kliknij). Anagram, to jest takie przestawienie liter w wyrazie lub wyrazach, by wyszedł z tego inny wyraz/wyrazy. Widzisz sama, że to proste.
A kicia śliczna.
Kapitalny!
Co to anagram to wiem
Gorzej z rebusami
@birbant , “narysowałam” i wstawiam to, o co prosiłeś
Dziękuję prześlicznie.
Nie narysuje, bo dzis benasek nie doma …