A wiesz, że z takimi “wysokimi” jest mi trudniej? Szerokie mi łatwiej wychodzą.
To w takim razie nie wprowadzaj liczb na obrzeżu a w co drugim lub trzecim rządku.
Ale fakt, chyba długie są nieco łatwiejsze.
One się same wprowadzają. Czasem się ich tyle chce wprowadzić, że muszę zadecydować, który z wyrazów dostanie dodatek, a który musi się “zadowolić” tylko tym co w tekście.
Chyba dopiero teraz zrozumiałam, co doradzałeś. Na razie nie będę tak kombinować. Jak zupełnie nic mi nie będzie wychodziło, to wtedy o tym pomyślę. Pomysł mi się podoba.
W Twoim wypadku, to nie musisz aż tak kombinować, ale jeśli kiedyś weźmiesz sobie za zadanie spantropowanie jakiegoś tekstu, np wiersza to już wtedy …
Wtedy zaczyna się przygoda. ![]()
Aż taka ambitna, to ja nie jestem. To jest dla mnie świetna rozrywka, która nigdy nie stanie się obowiązkiem, bo wtedy straciłabym radość towarzyszącą każdej zabawie ![]()
krawędźka, krawędziunia, krwawędzieczka… ![]()
Mój holenderski kumpel, który uczył się polskiego załamał się na odmienianiu liczebnika, dwa. A gdzie reszta?
Brzeżek ![]()
K rzebże.
I zaraz kolega @benasek narysuje z tego rebus… ![]()
Koleżanko , to miało być zdobnienie a nie synonim!
Krawężniczek lepiej? ![]()
![]()
Tu nie ma o co pytać. Jest podpisany (kliknij). Anagram, to jest takie przestawienie liter w wyrazie lub wyrazach, by wyszedł z tego inny wyraz/wyrazy. Widzisz sama, że to proste. ![]()
A kicia śliczna.
Kapitalny!
![]()
Co to anagram to wiem ![]()
Gorzej z rebusami
@birbant , “narysowałam” i wstawiam to, o co prosiłeś ![]()
Dziękuję prześlicznie. ![]()
Nie narysuje, bo dzis benasek nie doma …