Czy ktoś się orientuje jak legalnie umieścić polską piosenkę na portalu internetowym? Zgaduję że trzeba coś zapłacić zaiksowi, ale jaka jest procedura? I czy jest limit odtworzeń czy do woli itp…
Sprawdż jakie ma prawa utwór.
Z tego, co się orientuję, YouTube co najwyżej da Ci ban lub przekieruje zyski do prawowitego właściciela, ale raczej do wiezienia Cię nie wtrąci.
Tu nie chodzi o YouTube. Chcę wrzucić utwór polskiego “artysty” jako podkład muzyczny na witrynę…
A coś więcej?
To chyba bezposrednio z ZAIKS sie skontaktowac. Cos mi sie tlucze, ze jesli jest to tylko fragment utworu (jest jakas okreslona dlugosc) to mozna.
A jak cos z tego zrozumiesz?
Znalazłem. Z grubsza $10 / miesiąc przy trzymiesięcznej umowie za jeden utwór. W sumie nie aż tak drogo za drobną przyjemność.
Po dzisiejszym kupiłem sobie domenę sprzedawczyki.pl . Gdyby ktoś miał ochotę wziąć udział w projekcie to proszę o kontakt na priv.
A pytałem o licencję, bo bardzo mi pasuje do projektu ten utwór kukiza:
@birbant , podrzuć mi kilka nazwisk w stylu szczęsny potocki, jeżeli masz chwilę Kukiz pasuje do takich jak ulał.
Wszystkich masz na obrazie Matejki z Rejtanem. W zasadzie wszystkie rody magnackie musiałbym wymienić. I cały ówczesny Episkopat Rzeczypospolitej.
A jeśli chodzi o tego Kukiza, to od teraz podstawową jednostką sprzedajności i włazidupstwa jest 1 kukiz.
Pamiętaj sam zainteresowany może zaprotestować. Limitu nie masz jeśli na stronę wykupujesz. Z tego co wiem przy wykupieniu musisz podać miejsce gdzie to umieścisz. I możesz wykupić na stałe.
No właśnie wygląda na to, że na 3 miesiące tylko…
Ale bez limitu odtworzeń.Ty chcesz jako tło to dać? to strona będzie muliła niesamowicie. Jak rozumiem chcesz zrobić coś w stylu galerii sław wraz z dokonaniami? Użyj wordpress i dodaj kilka linijek w function.php to uzyskasz coś w tym stylu