Zakopane

Ale naszym problemem jest to, co skacze nasza czołowa trójka.

Odpowiedz jest prosta.Puchar juz jest roztrzygniety i jedyne co jeszcze moze skoczkow w zaistnialej sytuacji na serio przejmowac to mistrzostwa.
TCS wygrany i tylko dziwie sie ze zawodnicy z poza czolowej “5”,zamiast dawac z siebie wszystko,skaczą jak juniorzy.Raz jak mistrzowie a raz jak na kacu.

1 polubienie

Dziś mamy Igę i skoki. W sprawie pani Świątek wypowiadał się nie ośmielam, pozostaje mi tylko gryzienie palców.

Ale bardzo jestem ciekaw dzisiejszego konkursu i tego, co nasze asy uczynią po wczorajszej ich bezbarwności? Jak zareaguje Granerud na swoje wczorajsze 7 miejsce? Jak dziś skoczy Andrzej Stękała?

Po wczorajszych wynikach polskiej ekipy można mieć poważne obawy o konkursy drużynowe w naszym wykonaniu. Ale skoki bywają nieprzewidywalne.

I, dla mnie, wisienka na torcie. Co dziś zrobi Ryoyu? Od początku konkursu idzie “łeb w łeb” ze Stękałą, jakby byli przyklejeni do siebie.

Brakuje mi tu koleżanki @efka Przecież spełniło się jej proroctwo o podiumie dla Andrzeja. A ona nic… :no_mouth: :grinning:

1 polubienie

@collins02 Gdzie Ty jesteś, do cholery…? Zawału ja tu dostaję…

Iga wygrała z Halep I seta 6:3, ale do 3:3 to był straszliwy bój. Dwa ostatnie gemy zdecydowanie dla Igi. Zmykam, bo zaczyna się II set.

No przeciez pisze w osobnym temacie!

1 polubienie

Eż, te nerwy…

1 polubienie

Kto mnie tu szarpie?!
@birbant, bądź człowiekiem. Właśnie skończyłam oglądać mecz Igi Świątek. Tym razem Halep ją pokonała. Wrŕrrrrrr :rage::rage::rage:
Teraz coś na ruszt rzucę, i niebawem skoki. Sam widzisz, że do dyskusji mogę się dołączyć, po obejrzeniu wszystkiego :wink:

2 polubienia

Spoko, chłopaki na skoczni dołożą swoje i będzie czarna niedziela…

1 polubienie

W kwalifikacjach Dawid postraszył, zajmując I miejsce skokiem na 140, 5 m, Kamil i Piotr słabiutko. Nieźle Stękała - 5.

Drugi Johansson, trzeci Lanisek. A Ryoyu 6 - tradycyjnie obok Stękały.

A za 20 minut się zacznie na poważnie.

No to jadziem z tem koksem…

Cos mi sie zdaje ze doopa zimna…Dograją te serie do konca i …“to by było na tyle” :dizzy_face:

1 polubienie

Po pierwszej serii o występie Polaków można powiedzieć, że… lepiej nic nie mówić.
Wygrał Granerud. Nasi strajkują…, czy cóś…?

Zaraz mnie szlag trafi i będe orbitowal tam gdzie skoczkowie nie dolecieli :roll_eyes:
Raz kombinezon,raz narty…Czy nie ma nikogo kto by to kontrolowal?
PRZED ZAWODAMI?
Bo to wyglada albo na cwaniactwo startującego albo na łapanki idiotow ktorym sie 1 centymetr nie zgadza z wytycznymi…
Ciekawe czy biathlonistom sprawdzaja dlugość kolby albo rozmiary czapki na glowie? :exploding_head:

1 polubienie

Żyła paza konkursem- 33. Stękała zdyskwalifikowany, Stoch - 22, Kubacki - 11. I Murańka- 15. Jest super. :roll_eyes: :crazy_face:

Pomijam kwestię Andrzeja ale reszta…Impreza? Ze spytam raz jeszcze…

1 polubienie

Pojęcia nie mam o co tu chodzi? Tak źle już dawno nie było.

1 polubienie

Dolezal powinien chyba wejsc do szatni i krzyknąć…Jestesmy w Polsce moze nadwrazliwi na tym punkcie ale co za duzo to niezdrowo.
Trwonienie w oczach wszystkiego co wczesniej wypracowano…Nie ma takiej dyscypliny na igrzyskach ale tam mielibysmy medale niczym pol wieku temu,w szybownictwie :thinking:

1 polubienie

Granerud wygrywa nawet wtedy gdy nie nokautuje…Jak Kobayashi rok temu…No nie jest to mobilizujace,co widac po calej reszcie…

1 polubienie

Jak by tu powiedzieć, a nie skłamać? Granerud bez wysiłku, jak po swoje. Nasi też bez wysiłku. Ot, wykonali skoki i tyle…

2 polubienia

Czyli,byle do mistrzstw bo wiecej emocji specjalnych raczej nie bedzie…

1 polubienie