Lato idzie.Raczej nie minie predzej niz we wrześniu…
A ogólnie nie wiem czy Łomża na eksport jest inna? Bo to w Polsce nie nadaje się do picia.
Już zaczynają.
Tutaj Łomże traktuje na równi z Zywcem.Nie marudze gdy mam Żubra…Ujdzie w tłoku Kasztelan i Warka ale Lecha czy Perły[białej] w puszce to juz raczej nie wezme.To juz wole zwykłe Tyskie…
Pojawil sie Harnaś ale…To w ogóle nie moja półka.
Harnaś noooo to najtańsze co może być. Żubra nie ruszę, kasztelan też zły. Warka pycha i Lech a Perła… przereklamowane. A jeśli ktoś mówi ze ceny są wysokie proszę https://www.facebook.com/Bar-Eljot-320490424742377/ I nie jest to bar mleczny, tych zostało w Bydgoszczy 3 sztuki.
Ten Wasz Borys cos by teraz chetnie Was uwiazal na Wyspach?
Przybyszom z GB do ES wystarczy zaswiadczenie o szczepieniu i profilaktyczny (dobrowolny) pomiar temperatury czółka. Ale zeby wrocic w domowe pielesze 10 dni kwarantanny i test?
Mialoby to tylko jedno wytlumaczenie - zwiekszenie wakacyjnej konsumpcji wewnetrznej, zamiast wydawania cennych funtow gdzies nad Morzem Srodziemnym. Rykoszetem obrywaja ci, ktorzy maja tu wlasne domy, nie mowiac o wielonarodowych rodzinach (lata swobodnego przeplywu ludzi spwodowalo, ze malzenstwa hiszpansko-angielskie to zadna nowosc) i zwykli ludzie, którzy chca kosci wygrzac latem.
Ja jestem ciekaw ile jest warty mój certyfikat szczepienia. Jest w telefonie w aplikacji…
Bardziej od B.J. obawiam mściwej ue.
Tutaj jest juz ponad 38 milionow zaszczepionych pierwszą dawką a do ue wjechać w wiekszosci przypadkow sie nie da bez kwarantanny.O tym ze na niebie jest jeden samolot na 6 godzin,juz nie wspominam.Kiedys tutaj [blisko Luton] byl jeden na 5 minut.
Pewnie tyle co moj. Chyba, ze kupiony na bazarze, to mniej…
Mój jest pełen .J&J . Tylko widzisz mój e-dowód np w czechach w zeszłym roku był gówno wart.
Do wspolnoty Walencja jak pisalam bez problemu.
A potem nikt lapanek nie urządza jak bedziesz sie pouszac po Hiszpanii (z wyjatkiem niewielkich stref objetych ograniczeniami, sle to pojedyncze dzielnice lub puebla) Schengen na tych samych zasadach.
Ryzyko zawsze istnieje, ale minimalizacja tegoz to i Twoje zachowanie. Na Ceute nie radzilabym sie wybierac… Zreszta tam nic ciekawego nie ma.
P. S. To znaczy dzis pojechali tam zadymiarze z partii VOX, ulraprawicowej partii pstfrankistowskiej. Godnosciom osobistom granicem bronić.
Ja sie teraz nigdzie nie wybieram ale jak w piątek sie po raz drugi zaszczepię to chce aby to respektowano i abym dostal stosowny dokument.I żeby mi polskie buractwo ktore nie potrafi zaszczepic nawet 5 milionów,nie wymyślało na pniu obostrzeń dla kazdego spoza ue!
Bo poki co,to Angole mogliby zamykać szczelnie granice przed przybyszami z Polski.Ale w drugą strone nie ma juz w tej chwili powodu.
Powinien być ogólny certyfikat w formie np qr aby każda zainteresowana strona mogła go sprawdzić. Na pewno nie w formie papierowej bo to rodzi nadużycia. A tak na prawdę w warstwę elektroniczną dokumentów można spokojnie wszczepić informację o szczepieniach.
Ty o Polsce, a ja o Hiszpanii.
Tak naprawde to pzostaje sie zastanowic czy tak naprawde wszystkie kraje postkomunisyczne nie powinny przejsc jakiejs unijnej reedukacji w zakresie spoleczenstwa obywatelskiego?
Tak,to byłby sposób.Ale coś mi sie w to wierzyć nie chce.Zbyt wielki burdel w świecie a co drugi kraj wymyśla swoje “własne ścieżki”.
Jak papierowe zaczną wydawać będzie to złoty interes.
Europaszport ma byc w formie QR.
Ja juz taki znaczek dostalam po pierwszej dawce.
No i europaszport a Kolega nie jest już w UE
O Polsce bo do Polski chce wreszcie polecieć! A widze ze w Polsce predzej zaczną szukac winnych w świecie niż u siebie [czytaj,drażnić d.bilny elektorat].
A taka reedukacja owszem,przydalaby sie.Tyle ze chyba nie ma nic mniej realnego!
Żeby nas Polaków,synow Piastow i Jagiellonów Niemiec mial uczyć jak sie zachowywać???I od razu masz koniec tematu.