Zamknięte przychodnie

Gdzie sens, gdzie logika?
Szkoły, wesela, knajpy, sklepy, kościoły otwarte a przychodnie zamknięte. Kurła.

Przecież oni krew na rękach będą mieli.
Strach chorować.
Dlaczego lekarze tak często pozostają bezkarni?

6 polubień

Jak ktos cos z tego cyrku jesli chodzi o opiekę medyczna/spoleczna w Polsce zrozumie to chyba dostanie nagrode Nobla.

3 polubienia

@Devil Prywatnie wszystko otwarte. A i niektóre przychodnie na NFZ także…

3 polubienia

Sens i logika jest taka że, tych ludzi najzwyczajniej przesunięto do szpitali, które obsługują wirusa. W przychodni u mnie siedzą studenci w infolinia, i zbierają zamówienia na e recepty. Biada teraz nie mieć koronowirusa !

5 polubień

W Polsce pod tymi rządami, to najprostsze sprawy robią się nierozwiązywalne. A wystarczy popatrzeć na inne kraje.

4 polubienia

W mojej panie sie zabarykadowały. Wszystkie. Fajna robota. Kawa, plotki, czasem zlanie kogoś przez telefon (jeśli odbiorą) i do domu. Hajs sie zgadza.

4 polubienia

Chyba tak wszędzie podobnie, pijanych z chodników i skwerów, to jednak karetki R odwożą do szpitali, noclegownie jedynie dla seniorów rencistów i emerytów powyżej 65 lat, dla innej hm młodzieży zakaz wjazdu. WOT pilnuję, co jakiś czas policja odbiera raporty. Stołówka, posiłki w salce przy kościele / kobiety oddzielnie. Ludzie łażą bez masek, w pracy tak samo, kilka firm się zwineło, dziś kolejna, żłobek i przedszkole pracuje normalnie, sklepy mają ochronę żołnierzy. Strach mieć zawał

2 polubienia

U mnie działa wszystko…Od ostatniego czerwca zrobiono mi 3xusg,tomografie komputerową i kilka innych badań, bylam u kilku ( 5) lekarzy,na kolejne badania ide do szpitala. Wszystko na nfz,wiec moim zdaniem jest lepiej niż przed erą covid…

2 polubienia

Szczęściara :+1:,

Może dostają jakieś sowite dodatki ??? dobrze im tak, mają spokój od nas. Kawkę ciacho se żrą, kaska wpada…

1 polubienie

O właśnie czytam, że napisałeś podobnie jak ja :smiley:

Ja jeszcze tu u lekarza od marca nie bylam.
Podobno przychodnia dziala, ale musze zadzwonić i zapytać jak tam z kolejkami, zreszta zawsze można na zewnatrz poczekać. Niedobitki stonki turystycznej juz prawie wyjechali
A coś mi się wydaje, że ilość testów wplywa na ilosc zachorowan - za ostatnie 5 dni ponad 9000. Śmiertelność sie zmniejszyła, bo chorują coraz mlodsi.

Oni nie są bezkarni, lata nauki, szkoleń by być lepszym pogłębia empatię, zainteresowania, wiedzę w niewdzięcznym zawodzie który jednak obierają. Problem jest w rządzie - pokazał i zrobił to Ziobro oskarżając lekarzy o śmierć ojca, oni go ratowali i nie siedzieli przy kawie, nie są cudotwórcami, gdyby wiedzieli wcześniej że umrze, to nie dawali by mu leków drogich, po których w tym momencie dostałby je ktoś inny, i by zapewne żył. Przyjechał do szpitala w krytycznym stanie, gdzie nie wiele można naprawić. To jest socjotechnika rządu - spychologia, podobnie jak 500+ itd. Myślisz jak chce rząd byś myślał i masz być uległy - np PO mówi że się nie da bo nie, co było uczciwe. Rząd PIS udowadnia że da się - wystarczy nie kraść !, jesteśmy zadłużeni na pokolenia, obłędne ustawy o zawodzie np. lekarzy itd nie są spójne z etyką lekarzy czy personelu, oraz prawem. Kombinacje rządu doprowadziły do chaosu - brak kasy na marzenia starca, wykluczył wszystkich - emerytów, rencistów, firmy, pracowników czy np lekarzy - dlatego strach chorować, łatwiej ukarać lekarza, obiecane 6,8 % podwyżki dla nich nie ma i nie będzie, doszła presja i skłócenie narodu -a kopalnie, szkoły czy firmy / wszyscy są karani itd, nowych studentów - przyszłych lekarzy będzie mniej. Przy tych podatkach kogo stać na kształcenie, szkolenia, kursy itd. Temat szeroki i głęboki

3 polubienia

Podobno straż pożarna ma też przejść na porady zdalne. :slight_smile:

3 polubienia

Kaziu, zawał to zawsze strach mieć, czyli lepiej nie mieć. Pozostałaby modlitwa do Sił Wyższych. A najmądrzej przejść na harmonijne odżywianie wyłącznie owocowe.

1 polubienie

@Devil Właśnie jestem po medycynie pracy. Wszystko idzie szybko i sprawnie. Lekarze wyglądają na zrelaksowanych, niby każdy w masce, ale tylko pro forma… Pewnie wszystko cacy bo mój pracodawca grubą kasę na to daje…

1 polubienie

Tobie pewnie też za tę propagandę sukcesu, oczywiście z naszych pieniędzy podatnikjów. Ludzie omijają szpitale szerokim łukiem, by ich tam nie wykończono. Dlatego jeszcze żyją i umierają w mniejszej liczbie, niż w poprzednich latach, co dowodnie prezentuje GUS.

@harmonik -u kochany mnie za mało, stanowczo za mało… Jak i Ty pracowałeś swego czasu dla szujowatego truciciela podobnie i ja teraz… Takie życie…

@harmonik Ale masz rację. Mój pracodawca jest dobry w propagandzie. Niemal tak dobry jak Ty w swojej…

1 polubienie

@harmonik Szkoda tylko że propaganda mego szujowatego pracodawcy podobnie jak i Twoja to narracje istniejące tylko w harmonijnych światach równoleglych a nie w nieharmonijej szujowato ludzkiej rzeczywistości. Kopiuj. Wklej. Kopuj. Wklej. …

1 polubienie