6/10 – nie poznałem króla, nie widziałem, że Bruksela ma jakąś rzekę
, autora piosenki Małomiasteczkowej i Daniela Moralesa.
Osiem. Nie wszystkie strzały się udały…
8|10 Piosenka i herbata pokonały mnie.
Nad rzeką w Brukseli przejeżdżałem dziesiątki razy.
Ciekawe, gdyby któregoś naszego euroosła spytać o tę rzekę? Coś mi się wydaje, że byłaby konsternacja.
8 /10
O piosenke nie pytac, bom nie w temacie, a rzeki nie udalo sie trafic. ![]()
![]()
Herbata to wiem, ze paskudna. Wroga trzeba znac, nawet jak wabi egzotyczna nazwa.
Coś tu kujonów nie widać… ![]()
Czarny piatek
Będę musiał na różowy zamienić. ![]()
Misiek już w domu, Guz usunięty operacyjnie. Na razie niemrawy jest, ale wet orzekł, że już po najgorszym i kotek będzie hulał, aż miło. Oby. Ponoć się skaleczył i dostał zakażenia. Ma wycięty prostokąt z boku, a szwy za tydzień do usunięcia.
Dobrze ze szybko zauwazyles. Biedaczek cos kiepsko mu sie rok zaczal.
Teraz sobie śpi na górze u ciotuni. Oboje po zabiegach od wczoraj, ona miała dentystyczny jakiś, a i tak dziś rano pojechała z nim do weta. Razem z bratem. Ale oni mają niepomiernego piedrolca na tle Miśka. ![]()
Koty powoduja takie zachowania. Tacy to malutcy, “bezbronni”, opakowani w puszyste futerko bezwzgledni zabojcy myszy…
Uff, to dobrze!
@birbant
Quiz nie az tak wazny, napisz co z kotkiem!!!
Już napisał!
@elsie
Gdzie?, bo sie nie doszukalam
Wyżej!
Teraz widzisz???
9/10
Tylko brukselskiej rzeki nie udało mi się ustrzelić. Pozostałe cztery strzały szczęśliwie były celne. Tak więc mój poziom wiedzy to tylko 5/10 - żeby mi tu żaden złośliwiec kujonem nie zajechał.
Czy to ostatnie zdanie to było do mnie?
![]()
Zaraz zobaczę. Pewnie nawet do pięt nie dorosnę. Jak tak będzie, to będę przezywać,. Z zazdrości ![]()