6/10 – nie poznałem króla, nie widziałem, że Bruksela ma jakąś rzekę , autora piosenki Małomiasteczkowej i Daniela Moralesa.
Osiem. Nie wszystkie strzały się udały…
8|10 Piosenka i herbata pokonały mnie.
Nad rzeką w Brukseli przejeżdżałem dziesiątki razy.
Ciekawe, gdyby któregoś naszego euroosła spytać o tę rzekę? Coś mi się wydaje, że byłaby konsternacja.
8 /10
O piosenke nie pytac, bom nie w temacie, a rzeki nie udalo sie trafic.
Herbata to wiem, ze paskudna. Wroga trzeba znac, nawet jak wabi egzotyczna nazwa.
Coś tu kujonów nie widać…
Czarny piatek
Będę musiał na różowy zamienić.
Misiek już w domu, Guz usunięty operacyjnie. Na razie niemrawy jest, ale wet orzekł, że już po najgorszym i kotek będzie hulał, aż miło. Oby. Ponoć się skaleczył i dostał zakażenia. Ma wycięty prostokąt z boku, a szwy za tydzień do usunięcia.
Dobrze ze szybko zauwazyles. Biedaczek cos kiepsko mu sie rok zaczal.
Teraz sobie śpi na górze u ciotuni. Oboje po zabiegach od wczoraj, ona miała dentystyczny jakiś, a i tak dziś rano pojechała z nim do weta. Razem z bratem. Ale oni mają niepomiernego piedrolca na tle Miśka.
Koty powoduja takie zachowania. Tacy to malutcy, “bezbronni”, opakowani w puszyste futerko bezwzgledni zabojcy myszy…
Uff, to dobrze!
@birbant
Quiz nie az tak wazny, napisz co z kotkiem!!!
Już napisał!
@elsie
Gdzie?, bo sie nie doszukalam
Wyżej!
Teraz widzisz???
9/10
Tylko brukselskiej rzeki nie udało mi się ustrzelić. Pozostałe cztery strzały szczęśliwie były celne. Tak więc mój poziom wiedzy to tylko 5/10 - żeby mi tu żaden złośliwiec kujonem nie zajechał.
Czy to ostatnie zdanie to było do mnie?
Zaraz zobaczę. Pewnie nawet do pięt nie dorosnę. Jak tak będzie, to będę przezywać,. Z zazdrości