Jak się nie zaszczepisz to ci dziecka do żłobka czy przedszkola nie przyjmą, i z 500+ mogą być problemy, podobnie nie dostaniesz nowej pracy bez szczepienia, czy przelot do innego kraju. Co dalej, co jeszcze ?. Myślą po nocach
Ja bym się zastanowił: Jak to się stało, że mamy taką listę i tam są głównie krytycy władzy a nie ma zwolenników? Ja wiem, że to brzmi jak spiskowa teoria… ale cóż… jestem Polakiem
Ale na wizji, a nie cichcem. Gdyby np. wrzucili szczepienie na swoje instagramy czy zaszczepili się w TV na żywo to co innego, niż cichcem się zaszczepić.
To i tak teoria na wizji, wstrzyknąć można różne rzeczy - witaminy, sól fizjo, odżywki itd, i opakowanie podstawić
Gen genem, Nikt nie spytał organizmu do zaszczepienia czy chce i go nie odrzuci jako wroga. Nasz organizm często sam lubi poprawić po człowieku leki czy szczepionki. Ok 90 % leków zawartych w aptece, organizm człowieka sam sobie może wyprodukować w wątrobie czy nerkach, a tylko resztę musi dostać z zewnątrz - najczęściej z jedzenia. Większość leków odrzuca do utylizacji - pot, kupa, mocz, wykorzystując ich śladowe ilości
Podobnie jak z aborcją - masz urodzić po gwałcie bo to po bożemu, płód z 1/2 serca, bez nóżki itd, A co potem, kto pomorze po urodzeniu czy szczepieniu gdy będą komplikacje. Zostajesz sam z problemem z różnych względów i powodów twej decyzji, innych winnych nie będzie
@anon86894402 A ja mam swoją teorię na ten temat - to taka kryptoreklama - taka wspaniała ta szczepionka, że trzeba się o nią bić. Niby 50% społeczeństwa się szczepić nie chciało, ale skoro celebryci i politycy zaszczepili się poza kolejnością to trzeba jeszcze raz przemyśleć swoją decyzję - rzeczy trudno dostępne zyskują znacznie na wartości, bo coraz więcej osób, także z wrodzonej przekory, coraz bardziej ich pożąda. Z drugiej strony, gdyby kasa z pieniędzy podatników miała się zmarnować niech się tam szczepi, kto pragnie.
@anon86894402 18 osób ze świata kultury, które mają zostać ambasadorami szczepień. Hmm…https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/szczepienia-na-koronawirusa-janda-materna-i-miller-poza-kolejnoscia
Mam swoją teorię na ten temat
Polak ma taką naturę.
Jeśli zobaczy, że sąsiad ma coś wcześniej od niego, coś, co jest na czasie, wścieknie się i zdobędzie mimo iż nie potrzebuje.
Ta cała afera ze szczepieniami, to przemyślana prowokacja i chęć zmanipulowania ludzi.
Szczególnie tych ludzi, którzy nie chcą się szczepić. Takich jest spora część, i nie chodzi tu o brak wiary w istnienie coronawirusa.
Nie każdy jest przekonany, że te szczepienia będą dla naszego organizmu dobreg. Wielu się waha, boi, i sądzi, że wręcz zaszkodzą.
Prawie rok czasu nie mieliśmy dostępu do służby zdrowia, nie wiem, czy nie rozwija się we mnie jakaś inna choroba, która może mieć negatywny skutek po szczepieniu.
Podobno jakieś przeciwskazania są.
Reasumując.
Chcą na siłę wcisnąć każdemu szczepionkę, więc odstawiają cyrk, jaki to towar deficytowy
@efka Mam podobne do Twojego przeczucie w tej sprawie.
I to wtedy zamysł promowania zostanie osiągnięty!
Tak zgadzam się ze burza w szklance wody. A przede wszystkim temat zastępczy. Bo lud najlepiej zająć " aferami"
@waranzkomodo, wcale mnie to nie dziwi.
Przeanalizujmy…
Kilka miesięcy temu, cały świat oczekiwał szczepionki, jak niczego innego.
Nagle jest!!! Wreszcie!!!
I co się dzieje?
Szukają znanych postaci do promowania jej…
Po kiego czorta promować coś, czego pragnęliśmy z całych sił?
Pojawiające się informacje typu: Niemcy podali niewłaściwe dawki…
Wycofano dużą partię szczepionek, miasto X źle ją przechowywało… temperatura była nieodpowiednia… Określona grupa nie może się szczepić, sprawdź czy do niej należysz itd, itp.
A moja teoria jest taka, że ta gównoburza jest zasłoną dymną dla grubszych afer ze strony rządu. Pożyjemy, zobaczymy…
@birbant Nie potrzeba grubszych teorii spiskowych - nadużycia na każdym etapie i w każdej niemal instytucji…
Mam przeczucie, że szykuje się coś grubszego. To, że w PiSie mają wewnętrzny kryzys to już wiem. To, że wewnętrzne sondaże niepubliczne są dla nich bardziej niż niepokojące, też wiem.
Ja w ogóle podziwiam ludzi, którym chce się analizować to, co piszą pseudo dziennikarze, często grafomani…
Jedyne media w jakie wierzę, to te doprowadzone do mojego mieszkania
Nawet tu na forum pisaliśmy: …nie mam telewizora… nie oglądam wiadomości… w internecie stek kłamstw i propagandy…
Osobiście, przy porannej kawie czytam to i owo, oceniam szybko co dla mnie ważne i część.
Bardzo nie lubię wdawać się w dyskusję, ponieważ wiele razy życie pokazało, że nasze pisemne deklaracje w necie, nie oddają prawdziwego zachowania w zyciu.
Najlepszym tego dowodem były ostatnie wybory, których wynik przewidziałam przed ich ogłoszeniem.
Światem rządzi pieniądz, to jest nasz priorytet. Od stanu posiadania zależy dobro naszych rodzin. Czy się do tego przyznany, czy nie, takie są fakty.
I nie trzeba się w obecnych czasach wstydzić, że słowo Patriotyzm, jest dla wielu wyświechtanym słowem.
@efka Nawet gdyby jakaś informacja była prawdziwa - czego zazwyczaj nie jesteśmy w stanie zweryfikować - mogliśmy i tak w nią nie uwierzyć. Takie czasy…
@birbant, a ja obstawiam, że kolejne wybory, oni też wygrają.
Pod warunkiem, że wcześniej się nie pozabijają
Wiesz skąd takie przeczucie?
Przed wyborami byłam świadkiem kilku rozmów obcych mi ludzi. To było coś na zasadzie: będę głosował na PiS, nikt nam tyle nie dał co oni.
Ktoś powie, to wina emerytów! hańba! powinni wykazać się honorem i oddać darowaną premię!
No tak. Dostali jakieś 900 zł netto, raz w roku do nędznej renciny.
Nic tylko świat zwiedzać z taką kasą.
Ja nie wiem jak to jest z tym 500+, już się nie załapię ale chyba jest wypłacane comiesięcznie? Na każde dziecko?
Opozycja krzyczy: Co oni robią! rozdają na lewo i prawo, z czego?! To nas wpędza na skraj przepaści, trzeba ich odsunąć od władzy i wszystko zmienić!
Czyli zabrać to co dali
Pytam ja Was. Kto zagłosuje na innych, mając świadomość, że na starcie zabiorą nam to, co podreperowało nasz dudżet domowy?
Nie trzeba być strategiem, wielkim politykiem, czy znawcą ekonomii.
Trzeba “umić” słuchać ludzi, nawet tych milczących.
@efka Socjal jest. Fajnie. Podatki i podwyżki cen też są. To co się dostanie trza zwrócić, kto wie czy nie z nawiązką…
Właśnie, chcieć słuchać i patrzeć. A jeszcze lepiej mieć swoje uszy i oczy nieopodal matecznika, wtedy media niepotrzebne. To 500+ niedługo obróci się przeciw wszystkim, bo już teraz to jest ok 340+ realnej siły nabywczej i nadal będzie spadać w coraz szybszym tempie.
Ale ja nie o tym. Otóż w tej chwili w Polsce dochodzi do kuriozalnej sytuacji, że PiSowi spada, a opozycji nie rośnie. Mamy najgorszy rząd III RP i beznadziejną opozycję. I to jest ten ból. I to jest główny powód, że PiS mimo, że traci nadal może robić, co chce.