Zawieszenie broni

Nie wkładaj wszystkich do jednego wora. Z Polakami jest podobnie. Ale z tymi łapówami to masz 100% racji.

3 polubienia

Tak tych którzy mają kasę.

1 polubienie

Ale ukrainki są w większości ładne i mocno otwarte.

1 polubienie

To w jaki sposób się tej kasy dorobili, to kiedyś w czasie wojny była kula w łeb.

2 polubienia

Wiem coś o tym… :innocent:

1 polubienie

Też wiem

1 polubienie

Niekoniecznie. .
Masz tendencje do uogólniania.

Jak Wam tak łatwo przychodzi generalizowanie tych faktów i sytuacji.

Niektorym życzę, by na wlasnej skorze doswiadczyli to co przeżywają Ukraincy.
Może glupoty by z tych łebkow szybko wywietrzaly.

Piszę, bo ja także mialem i mam nadal kontakt z Ukraińcami juz od wielu lat, ale widocznie to jacys inni, z Księzyca ci Ukraincy muszą chyba być.

Oni ani lepsi ani gorsi od nas. To w zdecydowanej częsci ludzie chcący normalnie zyc w pokoju. Wszedzie się znajdą žli ludzie.
Nie lubią nas?
Bardziej głupiego stwierdzenia juz dzis chyba nie przeczytam. Byłem na Ukrainie, przejechałem ja wzdłuz i wszerz, nie zauwazyłem nic takiego.
Łatwo się siedzi i pisze, co głowka wymyśli…
Na szczęscie nie wszyscy podzielają te bzdury.

2 polubienia

Nie wierzę w dobrą wolę bandyty. Co to w ogóle za absurdalne pytanie?To tak jakbym w połowie lat 30-tych,uznał że Hitler miłuje pokojowe rozwiązania nade wszystko…
Powtarzam i powtarzać będę do znudzenia.Putin to spadkobierca myśli stalinowskiej i nigdy z własnej woli,nie odda tego co już zagrabił!
Jednakże teraz,bardziej boję się uległości Jankesów na wyjezdzie.Jakoś nie wyobrażam sobie by w Moskwie próbowali zmuszać do czegokolwiek,agresora.
I tak będziemy się kręcić w kółko,diabli wiedzą jak długo.
Jeszcze wiele miesięcy ględzenia przed nami.A tzw. zawieszenie broni,nie wszędzie dotrze albo nie dotrze na czas.I już gotowy pretekst do zerwania…

4 polubienia

I do tego zafascynowany Hitlerem.

Nie wiem czy padły kiedykolwiek takie słowa ale czy fascynuje go Hitler czy Stalin,dla mnie ŻADNA różnica.

2 polubienia

Właśnie, wsadzanie do jednego wora jest krzywdzące dla tych, którzy w nim nie powinni być. Tak jak w każdym narodzie ludzie są różni. W ostatnim czasie miałem sporo do czynienia z Ukraińcami. Niektórzy są, naprawdę wspaniali, inni nie za bardzo, a nawet wręcz przeciwnie. To samo można powiedzieć i o Polakach oraz innych nacjach. W Holandii mam czasem do czynienia z rodakami i, szkoda gadać, co do niektórych.

2 polubienia

Są jak inni. Ale Za nami ni przepadają. I tak chcieli by żyć w pokoju. Mają w dupie aneksje do UE NATO i mają gdzieś krym. Chcieli by pokoju. Wojnę podsycają władcy a nie normalni ludzie. Tak samo jak Rosjanie. Myślisz że oni chcą na tę wojnę ? Nie ale jakiś świr ich tam wysyła. A jeśli chodzi o ukraińców… Do Polski zjechała się ta część która skorzystała z możliwości emigracji. Na prawdę osoby z obszarów objętym wojną to procent. Stąd ta generaliizacja. Prawdziwych ukraińców którzy uciekli przed wojną poznałem może z 10. I tu własnie problem. Przyjechały miliony a skrzywdzonych jest znacznie mniej. Ale tak Babcia jednej z ukrainek zgineła bo na jej kamienicę spadła bomba. A reszta ukraińców nawet nie znała wojny.

Poszedł bym nawet dalej w przeszłość. Stalin odziedziczył wielkie obszary Rosji. A co do reszty tego, co napisałeś, zgadzam się. To jest nacja, która szacunek ma do silniejszego i to tego, co ją gnębi Im bardziej, tym miłość większa.

1 polubienie

Sadzac po niektorych decyzjach?
Jak choćby na swoj sposob rasistowskie “oszczedzanie” bialych Rosjan? Woli wspolpracowac z Kimem czy werbowac w Afryce niż narazac cenny material genetyczny?

Wyczuwa sie, ze jak siedzial w DDR to czasu nie marnowal, a zdaje sie dostep do wielu tajnych materiałów zrodlowych miał.
Do tego zaobserwuj - plynny niemiecki i córki raczej do rosyjskich szkol nie chodziły. Teraz to przy tatusiu, ale wczesniej się w strefie niemieckojezycznej obracaly.
Troche wydawac sie to moze niespójne - niby nienawidzi Zachodu, ale mu imponuje.
Albo traktuje to jak dzikus - liczy na obfite i cenne łupy wojenne?

Tego co się pozyskało się nie oddaje. Putin nie wycofa się i tyle.

Oczywiście.W okresie Powstania Listopadowego,a nawet nieco wcześniej,Rosja szykowała sie na podbój Europy i to równolegle,przez Bałkany oraz poprzez"kierunek"Belgia…Już teraz nie pamiętam,co bezpośrednio,pokrzyżowało te plany ale z pewnością udział w tym mieli nasi powstańcy

2 polubienia

Ciekawy temat poruszyłeś. Odpowiedzieć, że to Turcja i powstanie stanęły na przeszkodzie, to za mało. Jednak tematu tego tu i teraz rozwijać nie ma sensu.

1 polubienie

Te wszystkie"lubi" czy"nienawidzi"…Jakie to ma znaczenie?
Nie sądzę by polityk zawracał sobie tym głowę.Polityk prowadzi grę.W tym przypadku na wyniszczenie.Oraz grę która uczyni go niemal świętym w oczach potwornego spoleczeństwa.Zastraszonego ale i ekstremalnie głupiego.
To naród który mentalnie drzemie jak nie w komunizmie to w epoce “Wielkiej Rosji”[cokolwiek by to mialo oznaczać-byle hołota pijana w sztok,ze złotymi ząbkami,raczej nie zawraca sobie głowy Piotrem Wielkim]
Mieli cień szansy na postęp.Za Gorbaczowa czy potem,Jelcyna.Świat przez 5 minut,był skłony ich szanować.I co?
I goovno!Jak wszystko,także i to,przepili!

4 polubienia

Ja bym poprosił koleżankę @okonek o kolor dla kolegi @collins02 za powyższy komentarz. Gdybym był autorem pytania, dałbym najlepszą odpowiedź.

4 polubienia