Nie wkładaj wszystkich do jednego wora. Z Polakami jest podobnie. Ale z tymi łapówami to masz 100% racji.
Tak tych którzy mają kasę.
Ale ukrainki są w większości ładne i mocno otwarte.
To w jaki sposób się tej kasy dorobili, to kiedyś w czasie wojny była kula w łeb.
Wiem coś o tym…
Też wiem
Niekoniecznie. .
Masz tendencje do uogólniania.
Jak Wam tak łatwo przychodzi generalizowanie tych faktów i sytuacji.
Niektorym życzę, by na wlasnej skorze doswiadczyli to co przeżywają Ukraincy.
Może glupoty by z tych łebkow szybko wywietrzaly.
Piszę, bo ja także mialem i mam nadal kontakt z Ukraińcami juz od wielu lat, ale widocznie to jacys inni, z Księzyca ci Ukraincy muszą chyba być.
Oni ani lepsi ani gorsi od nas. To w zdecydowanej częsci ludzie chcący normalnie zyc w pokoju. Wszedzie się znajdą žli ludzie.
Nie lubią nas?
Bardziej głupiego stwierdzenia juz dzis chyba nie przeczytam. Byłem na Ukrainie, przejechałem ja wzdłuz i wszerz, nie zauwazyłem nic takiego.
Łatwo się siedzi i pisze, co głowka wymyśli…
Na szczęscie nie wszyscy podzielają te bzdury.
Nie wierzę w dobrą wolę bandyty. Co to w ogóle za absurdalne pytanie?To tak jakbym w połowie lat 30-tych,uznał że Hitler miłuje pokojowe rozwiązania nade wszystko…
Powtarzam i powtarzać będę do znudzenia.Putin to spadkobierca myśli stalinowskiej i nigdy z własnej woli,nie odda tego co już zagrabił!
Jednakże teraz,bardziej boję się uległości Jankesów na wyjezdzie.Jakoś nie wyobrażam sobie by w Moskwie próbowali zmuszać do czegokolwiek,agresora.
I tak będziemy się kręcić w kółko,diabli wiedzą jak długo.
Jeszcze wiele miesięcy ględzenia przed nami.A tzw. zawieszenie broni,nie wszędzie dotrze albo nie dotrze na czas.I już gotowy pretekst do zerwania…
I do tego zafascynowany Hitlerem.
Nie wiem czy padły kiedykolwiek takie słowa ale czy fascynuje go Hitler czy Stalin,dla mnie ŻADNA różnica.
Właśnie, wsadzanie do jednego wora jest krzywdzące dla tych, którzy w nim nie powinni być. Tak jak w każdym narodzie ludzie są różni. W ostatnim czasie miałem sporo do czynienia z Ukraińcami. Niektórzy są, naprawdę wspaniali, inni nie za bardzo, a nawet wręcz przeciwnie. To samo można powiedzieć i o Polakach oraz innych nacjach. W Holandii mam czasem do czynienia z rodakami i, szkoda gadać, co do niektórych.
Są jak inni. Ale Za nami ni przepadają. I tak chcieli by żyć w pokoju. Mają w dupie aneksje do UE NATO i mają gdzieś krym. Chcieli by pokoju. Wojnę podsycają władcy a nie normalni ludzie. Tak samo jak Rosjanie. Myślisz że oni chcą na tę wojnę ? Nie ale jakiś świr ich tam wysyła. A jeśli chodzi o ukraińców… Do Polski zjechała się ta część która skorzystała z możliwości emigracji. Na prawdę osoby z obszarów objętym wojną to procent. Stąd ta generaliizacja. Prawdziwych ukraińców którzy uciekli przed wojną poznałem może z 10. I tu własnie problem. Przyjechały miliony a skrzywdzonych jest znacznie mniej. Ale tak Babcia jednej z ukrainek zgineła bo na jej kamienicę spadła bomba. A reszta ukraińców nawet nie znała wojny.
Poszedł bym nawet dalej w przeszłość. Stalin odziedziczył wielkie obszary Rosji. A co do reszty tego, co napisałeś, zgadzam się. To jest nacja, która szacunek ma do silniejszego i to tego, co ją gnębi Im bardziej, tym miłość większa.
Sadzac po niektorych decyzjach?
Jak choćby na swoj sposob rasistowskie “oszczedzanie” bialych Rosjan? Woli wspolpracowac z Kimem czy werbowac w Afryce niż narazac cenny material genetyczny?
Wyczuwa sie, ze jak siedzial w DDR to czasu nie marnowal, a zdaje sie dostep do wielu tajnych materiałów zrodlowych miał.
Do tego zaobserwuj - plynny niemiecki i córki raczej do rosyjskich szkol nie chodziły. Teraz to przy tatusiu, ale wczesniej się w strefie niemieckojezycznej obracaly.
Troche wydawac sie to moze niespójne - niby nienawidzi Zachodu, ale mu imponuje.
Albo traktuje to jak dzikus - liczy na obfite i cenne łupy wojenne?
Tego co się pozyskało się nie oddaje. Putin nie wycofa się i tyle.
Oczywiście.W okresie Powstania Listopadowego,a nawet nieco wcześniej,Rosja szykowała sie na podbój Europy i to równolegle,przez Bałkany oraz poprzez"kierunek"Belgia…Już teraz nie pamiętam,co bezpośrednio,pokrzyżowało te plany ale z pewnością udział w tym mieli nasi powstańcy
Ciekawy temat poruszyłeś. Odpowiedzieć, że to Turcja i powstanie stanęły na przeszkodzie, to za mało. Jednak tematu tego tu i teraz rozwijać nie ma sensu.
Te wszystkie"lubi" czy"nienawidzi"…Jakie to ma znaczenie?
Nie sądzę by polityk zawracał sobie tym głowę.Polityk prowadzi grę.W tym przypadku na wyniszczenie.Oraz grę która uczyni go niemal świętym w oczach potwornego spoleczeństwa.Zastraszonego ale i ekstremalnie głupiego.
To naród który mentalnie drzemie jak nie w komunizmie to w epoce “Wielkiej Rosji”[cokolwiek by to mialo oznaczać-byle hołota pijana w sztok,ze złotymi ząbkami,raczej nie zawraca sobie głowy Piotrem Wielkim]
Mieli cień szansy na postęp.Za Gorbaczowa czy potem,Jelcyna.Świat przez 5 minut,był skłony ich szanować.I co?
I goovno!Jak wszystko,także i to,przepili!
Ja bym poprosił koleżankę @okonek o kolor dla kolegi @collins02 za powyższy komentarz. Gdybym był autorem pytania, dałbym najlepszą odpowiedź.