Napiszcie mi, proszę, jak robicie porządki. Papierów mam tyle do pracy, że już nic nie mogę odnaleźć a na razie udaje mi się budować wieże z pudeł. Moje papiery rozmnożyły się w ostatnich latach i teraz …ech
Ciężkie można postawić na ciężkim a jak zawartość jest lżejsza to na lżejszym. Dobrze, że zaopatrzyłam się w kartony, bo da się zrobić tunel do drzwi. Nie śmiejcie się…
No i patrzę, aby na głowę się nie waliło, czyli tę półkę nad łóżkiem mam w miarę nieobstawioną na razie.
Byś musiała zdjęcie wstawić bo nie uwierzę.Ja to wpycham wszystko gdzie się da i dociskam kolanem.Jest ład i porządek.
Najłatwiej to mi taki Po rządek wychodzi:
Co do innych porządków, to napiszę mimo, że lubię “Ordnung” to zrobienie go przychodzi mi pięć razy dłużej niż mojej dziewczynie, choć podobno słabsza ode mnie fizycznie …
Nie wiem, gdzie tkwi przyczyna …
Bo po prostu nie umiesz robić porządków. Zupełnie tak jak ja.
Nunu - nikt nie wierzy w Twoje pudła, ja też nie wierzę. Dawaj fotkę, to uwierzę.
Jeśli chodzi o papiery czyli różnego rodzaju dokumenty to mam wszystko posegregowane tematycznie. I trzymam tylko te, które muszę trzymać, reszta na bieżąco idzie na śmietnik,dzięki czemu nie robi mi się bałagan i nie zalega mi nic niepotrzebnego w komodzie.
Trzeba pracować w chmurze.
Jeszcze mozna niektore zeskanować.
Albo trzymać na pendriv,ie.
Ta twoja ekopodpałka mnie wygląda raczej na wióry drewniane. A ścinki z niszczarki nadają się tylko w teorii na podpałkę. Są za cienkie i szybko się wypalają.
I mam rację
Naturalna Sypana Podpałka Ekologiczna, wyprodukowana z kilku gatunków drewna oraz stearyny (która nie jest pochodną ropy naftowej - a więc nieszkodliwa i nietrująca). Podpałka Sypana to luźne wiórki z wełny drzewnej nasączone w stearynie. Idealnie nadaje się do rozpalania grilla i kominka oraz pieca. Szybko rozpala drewno, węgiel drzewny, brykiet oraz inne materiały palne. Bezpieczna w użyciu i przechowywaniu. Podpałka pachnie naturalnym drewnem oraz posiada atest PZH (Nr PZH/HT-2942/2014). Nie powoduje tworzenia się osadów i pozostałości wpływających na smak grillowanych potraw.
Produkt dostępny w opakowaniach: 2,5 l, 5 l, 3 kg, 6 kg.
Zawsze się zastanawiałem dlaczego znacznie łatwiej jest zrobić bałagan niż porządek?
Bo bałagan sam się robi. A porządek nie chce.
E, tam, nic nie robi sie samo. Ktoś jednak kłądzie gdzieś te wszystkie smiecie i rupiecie.
To juz do wyboru gdzie po zeskanowaniu. Ja na dysku zewnetrznyn
Diabel podrzuca…
Ja nie uzywam niszczarki, zwijam w kulke. A zdjecie pogladowe.
Ostatnio chudo się zrobilo, bo markety na gazetkach oszczędzają.
No poglądowe ale pokazuje rozpałkę na bazie drewna polanego stearyną czy jakoś tam. A gazetki? od dawna na podpałkę tylko z Kauflanda się nadawała. Reszta z papieru kredowego.
A zauważyłeś że bałagan łatwiej się robi w małych pomieszczeniach?