Zgadzacie się ze mną, że ta cała rzekoma pandemia COVID-19, to zwyczajna

A teraz? :shushing_face:

1 polubienie

Ale od czego jest dobry wujaszek goole.?

1 polubienie

Miasteczko Okonek? Między Sczecinkiem a Piłą?

2 polubienia

Jak już, to miedzy Szczecinkiem a Piłeczką. :sweat_smile:

1 polubienie

To już nie miasteczko a wioska. A kiedyś było najmniejszym miastem w Polsce

1 polubienie

Tu jeszcze piszą, że miasto

1 polubienie

A, sorry, pomyliło mi sie z Lędyczkiem. Tez niedaleko.

1 polubienie

Nie musisz mi tlumaczyc - Madryt jest miastem zamknietym, manewrowanie statystykami? To juz harmonijny temat :stuck_out_tongue_winking_eye:
Jest chaos informacyjny, ale dostep i statystyka to nie jest jak sasiad bije zone dwa razy dziennie to sie rozklada za calosc probki.
Uwazam, ze pandemia zamienia sie w pandemonium.

1 polubienie

A tu mamy panharmonię i panharmonium :slight_smile:

3 polubienia

Niech Was diabli
Na moja cześć wymyslono?

3 polubienia

No przecież że na Twoją. Jak mogłaś nie wiedzieć! :laughing:

1 polubienie

No i co chcesz tym wykresem powiedzieć? Że przez 2 miesiące tego roku, zmarło 2 tys. więcej Hiszpanów tygodniowo, niż w latach poprzednich? A mam Ci przytoczyć dane, jak skandalicznie dużo umierało pensjonariuszy w hiszpańskich domach niby spokojnej starości? Te starsze osoby, odizolowane od bliskich, od rodzin, traciły sens życia, a medykom i rządzącym bardzo pasowało mniej wydawać na te domy rzekomej opieki. Poza tym tych pensjonariuszy najłatwiej szczepiono przeciw grypie sezonowej, co ewidentnie ich osłabiało, szkodziło im, więc marli w większych ilościach, niż nieszczepiona populacja. Dobrze się czujesz ze swoją naiwnością lub udawaniem?

1 polubienie

Jeszcze do tego etapu finezji nie doszlam. Bytów jestem w stanie zlokalizowac, a ksywke okonek mam od ryby.

3 polubienia

Co Ty @harmonik wiesz o domach opieki?

1 polubienie

Od ryby? A ja cały czas, że od miasta … No popatrz, to Ci heca :slight_smile:
I pewnie byśmy tak jeszcze z 50 lat myśleli inaczej, gdyby nie “rzekoma” pandemia.

Są jak widać jakieś plusy tego wydarzenia :smiley:

1 polubienie

podobno wymagane jest 1013 osób… Skąd te 13 za cholerkę nie wiem.

1 polubienie

Dokladniej od nurkowania z kusza w jeziorze niedaleko Miedzygorza gdzie zyly same okonie.
Smaczna ryba, choc kanibal

1 polubienie

Tam niedaleko są Podgaje, gdzie holenderska SS spaliła żywcem 50 Kościuszkowców. PRL dorobiła do tego legendę, bo prawda wyglądała inaczej niż to jest przyjęte oficjalnie.
To są tereny Pommerstellung.

2 polubienia

O, konie!

5 polubień

Zmień na kucyki to będą okoniki… :smile:

2 polubienia