Ale od czego jest dobry wujaszek goole.?
Miasteczko Okonek? Między Sczecinkiem a Piłą?
Jak już, to miedzy Szczecinkiem a Piłeczką.
To już nie miasteczko a wioska. A kiedyś było najmniejszym miastem w Polsce
A, sorry, pomyliło mi sie z Lędyczkiem. Tez niedaleko.
Nie musisz mi tlumaczyc - Madryt jest miastem zamknietym, manewrowanie statystykami? To juz harmonijny temat
Jest chaos informacyjny, ale dostep i statystyka to nie jest jak sasiad bije zone dwa razy dziennie to sie rozklada za calosc probki.
Uwazam, ze pandemia zamienia sie w pandemonium.
A tu mamy panharmonię i panharmonium
Niech Was diabli
Na moja cześć wymyslono?
No przecież że na Twoją. Jak mogłaś nie wiedzieć!
No i co chcesz tym wykresem powiedzieć? Że przez 2 miesiące tego roku, zmarło 2 tys. więcej Hiszpanów tygodniowo, niż w latach poprzednich? A mam Ci przytoczyć dane, jak skandalicznie dużo umierało pensjonariuszy w hiszpańskich domach niby spokojnej starości? Te starsze osoby, odizolowane od bliskich, od rodzin, traciły sens życia, a medykom i rządzącym bardzo pasowało mniej wydawać na te domy rzekomej opieki. Poza tym tych pensjonariuszy najłatwiej szczepiono przeciw grypie sezonowej, co ewidentnie ich osłabiało, szkodziło im, więc marli w większych ilościach, niż nieszczepiona populacja. Dobrze się czujesz ze swoją naiwnością lub udawaniem?
Jeszcze do tego etapu finezji nie doszlam. Bytów jestem w stanie zlokalizowac, a ksywke okonek mam od ryby.
Co Ty @harmonik wiesz o domach opieki?
Od ryby? A ja cały czas, że od miasta … No popatrz, to Ci heca
I pewnie byśmy tak jeszcze z 50 lat myśleli inaczej, gdyby nie “rzekoma” pandemia.
Są jak widać jakieś plusy tego wydarzenia
podobno wymagane jest 1013 osób… Skąd te 13 za cholerkę nie wiem.
Dokladniej od nurkowania z kusza w jeziorze niedaleko Miedzygorza gdzie zyly same okonie.
Smaczna ryba, choc kanibal
Tam niedaleko są Podgaje, gdzie holenderska SS spaliła żywcem 50 Kościuszkowców. PRL dorobiła do tego legendę, bo prawda wyglądała inaczej niż to jest przyjęte oficjalnie.
To są tereny Pommerstellung.
Zmień na kucyki to będą okoniki…