ściema, to bezczelne, obrzydliwe ogłupianie i szkodzenie ludzkości przez oszukujących, kapitalistycznych decydentów, bo gdyby tak nie było, to sami Chińczycy nie opanowaliby takiej epidemii, ale musieli się połapać, że walka z taką rzekomą epidemią, to oczywista bezmyślność, bo po pierwsze, wszyscy ludzie i tak muszą odejść z tego świata po oka-mgnieniowym (na przeciwko wieczności) życiu, po drugie, taka walka z patogenami prowadzi do oczywistej degeneracji ludzkości, po trzecie, ludzie, z Chińczykami na czele, odżywiają się tak fatalnie i szkodliwie dla zdrowia, że jak tego nie zmienią, to nic im nie pomoże?
Posłuchajcie wypowiedzi Wojtka Brzozowskiego, a nie różnych płatnych szubrawców
Nie. Nie zgadzam się. Przeszłam covid. Jak i cala moja rodzina. Jak i wiele z moich koleżanek z pracy. Lekko lub średnio. Lub ciężko. Mój tato zmarł. Ten cały coronniwirus to nie jest niestety ściema.
A gdzie się podziały miliony chorych i setki tysięcy zmarłych corocznie na zwyczajną grypę sezonową, wyparowali? Zanikła zwyczajna grypa sezonowa? Z jakiego powodu? Czy nie mogło tak być, że szczepienia przeciw grypie sezonowej osłabiły populację, przydając “złośliwości” znanym wirusom? A wiesz, jak ludzie trują się niewłaściwym odżywianiem? To też wina koronawirusa SARS-CoV-2?
Wiesz, mam nadzieję, że by badania były rzetelne, potrzebna jest odpowiednio duża populacja? Odpowiedzi też powinno być sporo. Mamy jednak czas. Poczekajmy …
Niestety, ale bardzo mijasz się z prawdą. Wg GUS, w tym roku zmarła w tych samych okresach lat ubiegłych całkiem podobna ilość osób, a nawet mniejsza. Przytaczałem tu te dane. Mogę je odszukać.
Tu masz taki wykres dla Hiszpanii. Niebieska przestrzeń zawiera liczbę zgonów danego tygodnia na przestrzeni ostatnich 20 lat. Linia czarna - zmarli tylko w tym roku. Jakoś dziwnie odstaje od średniej i to w górę, prawda? Pamiętasz jeszcze coś z matematyki i ukłądu współrzędnych?