Zgadzasz sie z Benedyktem XVI?

2 polubienia

dobrze, ze dziadzio juz na emeryturze.
jak juz widzi Antychrysta to diete albo leki zmienic?

2 polubienia

Czy zagadam to nie wiem, ale na pewno się zgadzam z największym żyjącym teologiem mój kiepsko prowokujący @Devilu.

1 polubienie

z tym zgadaniem to ja predzej z Franciszkiem, bo moj niemiecki cieniutki… :slight_smile:
Ratzingerowi do Doktorow Kosciola to jeszcze troche brakuje.

3 polubienia

Mówi jak prawdziwy papież bo to on jest prawdziwy papież xd

1 polubienie

A był w Hitlerjugend. Napisałem to w odniesieniu do dziadka Tuska.

5 polubień

Gumianny popieży nam dobiera i decyduje, który jest który.

4 polubienia

Rodziców też się nie wybiera.

2 polubienia

Ale według pisu, Tusk sobie dziadka wybrał. Ta totalna opozycja takich metod wobec Kaczyńskiego nie stosowała, a mogła, bo ojciec szaragowego posła był komunistycznym kapusiem.

4 polubienia

Jest to kwestia umowna. Rzadko zdzarzalo sie, zeby obok papiezy nie urzedowali antypapieze. Czasem tych kanddatow bywalo trzech? Tu jest troche nietypowa sytuacja, bo jeden to emeryt i zyje zbie w zgodzie z obecnym. Zwykle prowadzili wojny.
Ktory wlasciwy? Ten, ktory urzeduje.

3 polubienia

Trzech to było w XV wieku, Zaraz po tym wybuchły wojny husyckie.

2 polubienia

Ostarnio tez bylo chyba trzech, ale to muialabym poszukac jeden zdaje sie w USA, drugi to na pewno, bo kiedys kolo jego “watykanu” w Andaluzji przejezdzalismy. Ale wojen na szczescie nie rozpetali :grinning:

1 polubienie

Dwóch, trzeci nie był katolicki.

1 polubienie

A tam, za nimi trafisz? To niekatolicy tez maja papieza?
Nie mowie tez o buntownikach typu ideowi spadkobiercy Lefebre’a

3 polubienia

Długi temat, nie chce mi się rozwijać. :grinning:

Cos tam na temat antypapiezy zdarzylo mi sie poczytac. Ale bycie takowym to lakomy kasek. Fucha dozywotnia i do tego nieomylny :rofl:

3 polubienia

Coś tam jest mi wiadomo o historii KK. W tym o papieżach. Gybym się wysilił, to wymieniłbym ich wszystkich po kolei. Różni bywali, oj różni.

3 polubienia

Możesz coś konkretniej na ten temat ? @okonek

A Ty @birbant z tym

Jutro…
Antypapiez tez musi byc oficjalny, nie kazdy sie zalapie. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 polubienie

A szkoda bo już chciałem zgłosić kandydaturę :rofl: :money_mouth_face:

OK jutro pogadamy :wink: :innocent:

1 polubienie