Zgodzicie się, że użycie ognia zapoczątkowało

Nie potwierdzone :wink:

1 polubienie

.i najważniejsze-zapalniczki albo i zapałki jak by nie istniały,to bym jeszcze dodał:palenie papierosów :wink:

Droga @okonku. Czy myślisz, że bezmyślna praca w bezmyślnym kapitalizmie, jest warta mojego czasu życia? Moja kawalerka jest dla mnie ciasna, ale niezbyt tragicznie. Ten ludzki świat cywilizowany na 99 % się zawali.

Gdybym pracował dla zarobku, najprawdopodobniej uświadamiałbym właściciela, jaką bezmyślnością jest kapitalizm, na który on postawił życie swoje i bliskich. I mielibyśmy z nim konflikty, które różnie mogłyby się skończyć., w tym np. posądzeniem mnie o rzekome straty w firmie.

Wolałbym, aby jakaś pani, dysponująca większym metrażem, zaprosiła mnie do siębie prawie na stałe. Ale niełatwo spotkać takie o moich poglądach, abyśmy żyli harmonijnie i atrakcyjnie.

Mam taką koncepcję, aby poodkładać 10 lat na większe mieszkanie. Potrafię bardzo tanio żyć przy nie najmniejszej emeryturze, więc moje odkładanie na większe mieszkanie jest dla mnie realne.

Ale po co odkładać? Przecież już niedługo, już za chwilę zostaniesz Naczelnym Przewodnikiem Ludzkości, która pod twoim kierunkiem wybuduje HMP, gdzie każdy dostanie stumetrowe mieszkanie w betonowej przechowalni dla ludzi na tani nieoprocentowany kredyt Mam nadzieję, że Ty jako pomysłodawca dostaniesz większe?

1 polubienie

Pod warunkiem że Ziemia akurat nie urodzi drugiego księżyca wtedy z budowy nici i z przewodnictwa ludzkości też…

2 polubienia

!00-metrowe powinno starczyć każdemu, nie licząc tych o pracy domowej. Rozmawiamy o różnych wariantach przyszłości.

I nawet podobno technikum lotnicze.
Odlatuje systematycznie.:wink::smiley_cat::joy_cat:

2 polubienia

Taaaa, a ja skończyłem z wyróżnieniem Uniwersytet Yale …

1 polubienie

Kolego, moja kuzynka z pelnym przekonaniem opowiadala, ze jej syn pojechał do Wielkiej Brytanii studiowac na Yale…
Ale co się dziwic? 7 lat studiów na politologii chyba jej nieco zaszkodziło.

1 polubienie

Już niemało przeżyłem i dokonałem, więc teraz niech młodzi czynią ludzki świat nieporównanie lepszym, mądrzejszym. Ten ludzki świat, wg mnie jest w stanie poniżej krytyki, a mamy technologie, umiejętności.

Coś w tej teorii może być, bo to chyba było tak. Odkąd człowiek zaczął jadać jedzenie przetwarzane na ogniu, składniki z tego jedzenia zaczęły się lepiej wchłaniać. To z kolei stopniowo doprowadziło do rozwijania się inteligencji, a do czego ta inteligencja nas doprowadziła, sami wiecie i sami możecie ocenić, czy to zmiana na lepsze.

1 polubienie

Gdyby nie ta inteligencja Danielu, to byśmy dalej żyli jak te małpy w lesie, które w Ugandzie widziałem.
Masz wybór, z pewnością nikt Ci nie zabroni, byś po odpowiednim przeszkoleniu na drzewa wrócił, wszak chyba inteligentny jesteś, jakieś źródła pomocy znajdziesz). Zabierz przy okazji zielonego stwora, będę wdzięczny …

3 polubienia

@Danielu, @benasek, aby powrócić do mądrości i harmonii, wystarczy żyć we wspólnotach jednopłciowych i przestać się rozmnażać, lub uzyskać to samo za pomocą kondomów. Pamiętam swoje dzieciństwo. Dziewczyny to były z innej Planety.

To szukaj sobie jakiegoś chłopa, a nie kobiety wypatrujesz. Żadna cię nie zechce, jak sam się określić nie potrafisz.

Wszyscy wiedzą, że bredzisz głupoty, tu masz dowód.

A teraz czekam na tego biednego kota, co go ogonem odwrócisz … :grin:

1 polubienie

Bo ja wiem? Wiele produktow dopiero po poddaniu ich obrobce termiczbej robi sie jadalna dla czlowieka.
Nie mowiac juz o tym, ze obniza ryzyko zakażeń roznymi robalami czy drobnoustrojami.
I raczej to chyba w druga strone - wykorzystanie ognia bylo efektem posiadanej inteligencji.

1 polubienie

Harmonijny kolego to predzej mysz, którą góra urodzi ogonem będzie odwracał

Po czym zastanawiasz się czy są tu kobiety które spędza z Tobą lata :thinking:

3 polubienia

Ludzcy uczeni przy harmonijnych myszach, nie mają czego szukać.

A te mysze jakiś doktorat mają, czy tylko jedzą i kupę robią?

1 polubienie

Jeszcze się rozmnażają. :wink:
A doktoraty to nie myszy a na myszach się robi

1 polubienie