Zrobił to, bo się wydało. Za same takie rozmowy, to już dawno PiS byłby rozwiązany. Pod warunkiem, gdyby non - stop ktoś nagrywał.
Powoli jednak ogon zaczyna merdać psem
Ciekawa jestem ile takich nagran lezy zadolowanych w teczkach u prezesa?
Przy nowoczesnym sprzecie nie jest to trudne, kwestia jak slusznie zauwazyles ujawnienia tresci - to czasem bywa niekontrolowane.
Albo kontrolowane? Jaki to szef stanowczy i zasadniczy?
Co się wydało ?
A poza tym słyszałem, że to Gdańsk stawia PiSowi największy opór …
Jak to co się wydało? Wyciekły nagrane rozmowy. Poczytaj trochę. Bądź bardziej na bieżąco, bo pytasz o sprawy oczywiste.
A kiedy to było ? Dawno ? Czy coś nowego ?
Wczoraj albo przedwczoraj o tym przeczytałam.
Możesz wstawić linka
Sam zdecyduj, która ze stronek jest dla Ciebie najbardziej wiarygodna. Wstawiam wszystkie.
Jak to co się wydało.? Ta rozmowa została opublikowana w lokalnej tv, a następnie rozeszła się po całym kraju. Kaczyński musiał zareagować.
Chodzi o to ? Bo jak kliknąłem w niebieski napis od @joko to to miałem pierwsze w proponowanych w google. …
EDIT:
Nie wiem co ty robisz, czym się zajmujesz, czy oglądasz tv, ale pytasz o większość różnych oczywistych spraw czy wydarzeń politycznych jakbyś dopiero co przyjechał do Polski… Jednocześnie będąc w czołówce pytamy w krytykowaniu i jeżdżeniu po pisie.
Rozumiem, że masz na myśli tą właśnie aferę … Miałem prawo być na tyle zajęty, że po prostu nie dowiedziałem się o tym I tak już od dawna wiem, że PiS to chyba najgorsza partia z możliwych Tzn. Konfederacja faktycznie jest gorsza, ale tak poza nią to biorąc pod uwagę główne opcje to nie ma gorszych partii chyba … Ja po prostu już od bardzo dawna wiem, że PiS to tragedia, a to, że Ty tego nie widzisz, to szczerze powiedziawszy mega mnie to dziwi …
Bywaja gorsze partie niz PiS, ale zwykle sa niszowe, a na pewno nie maja wiekszosci parlamentarnej.
Wyjatek i to duzy stanowia te w krajach postradzieckich, Chinach, Korei.
Wszedzie tam, gdzie zajrzal populizm (np. Argentyna) problem tez istnieje.
Nie, właśnie nie mam na myśli tylko tej sprawy… Nie wiem może masz taki styl że lubisz pytać tutaj o coś o czym gada cała Polska niż wpisać na szybko w Google i oszczędzić sobie pytania.
Właśnie mam taki styl Zwłaszcza jak jestem zajęty …
Miałem na myśli realnie liczące się partie w Polsce …
Realnie istniejacych partii w Polsce jest ok. setki
W sejmie kilka, a i tak sie nie polapiesz, bo specjalnoscia poslow jest zmiana barw klubowych w trakcie zawodow.
Ja pisze ogolnie o partiach populistycznych na swiecie, czesto jak to bywa w dyktaturach jedynych i slusznych.
Odcięli zgniły konar… nie dlatego że jest zgniły… lecz dlatego że wokół smród się rozszedł. Powiedzą nam teraz: Patrzcie jak my traktujemy swoich zdeprawowanych… a Platforma…
Cały PIS jest taki sam. Przez lata dobierali ludzi którzy uzasadnią każdą bzdurę i niegodziwość. Ułomnych moralnie i intelektualnie… Karierowiczów, którzy za władzę i pieniądze wszystko poprą i uzasadnią… To czego się można spodziewać. W tej partii już dawno nie ma ideowców i wielkich myślicieli. Ich się pozbyli jeszcze za poprzednich rządów. Jedyny myśliciel i siewca idei… to prezes.
Łubudubu, łubudubu…