Znaliście Laputitę?

Właśnie się dowiedziałem, że Szkapa nie żyje :slightly_frowning_face:

Pod każdym nagraniem,płytą,figuruje tłustym drukiem,“Produced By…”
I temu kto"wyprodukował" to brzmienie,kazałbym dopłacić do interesu!!!
Nie wnikam w opary absurdu ale…O jaką “szkapę” Ci chodzi? :innocent:
Ogólnie,fajnych kilka pociągnięć na gitarach.Słychać że gitarzysta potrafi…

Co do słowa laputita to ja mam skojarzenie, ale niekoniecznie cenzuralne .

I co to jest???

Co to jest,co???
Muzyka,Laputita czy szkapa? :thinking:

Jedno i drugie…

To znaczy co to szkapa ,w ogole, to ja wiem…

A ja nie mam pojęcia,o jaką szkapę chodzi…I jaki owa szkapa może mieć związek z opiewaną mokrą Włoszką :sweat_smile:

To jest amatorska muzyka z 1993 roku, punkowego zespołu z Elbląga. Wyprodukowana za niewielkie pieniądze, wydana na kasecie na lokalny rynek.
Szkapa to Piotr Biszko, wokalista i mój znajomy.

2 polubienia

Myślałem, że być może ktoś słyszał ich muzykę. W tamtych czasach sporo muzyki poznawaliśmy na kasetach od znajomych, a nie z radia.

Aaaa, rozumiem.

Mlode chlopaki byli, to i skojarzenia takie, a nie inne. :rofl:

A straty kolegi wspolczuje.

1 polubienie

No to tak trzeba było od razu!
No ale…wtedy pewnie nikt by się nie odezwał :wink:Też czasem tak robię…
TA jakość,przerasta kasetę ale i tak zdania nie zmienię,co do produkcji :laughing:
No i faktycznie,cenna uwaga!
Tego w radiu,może poza programami G.Brzozowicza,nie było.
A Twój kolega,miał jak na punka [chyba?] całkiem przyzwoitą dykcję!

2 polubienia

Myślałem że jednak ktoś zna. W pewnych kręgach byli znani i kultowi :slightly_smiling_face: Podobnie jak Soho z Olsztyna :slightly_smiling_face:
Okazało się, że bez wyjaśnień nikt nawet nie spróbował poszukać o co chodzi :grinning_face:

1 polubienie

Probowal.

Tylko nie pytaj co mi net wyswietlil w kwestii laputita. Bo tu czasem dzieci moga zajrzeć :rofl::rofl::rofl:

Powoli…
Ja nie mam zwyczaju chwytać się wiki,z byle powodu.Nie znam to nie znam…Od tego jest forum by w końcu się dowiedzieć.Od autora!
Zaskakujesz mnie…
SKĄD Twoja wiara w wiedzę nt. muzyków kojarzonych z,nazwijmy to,nurtem jarocińskim?Tego tutaj nie ma i chyba nigdy nie było…
Tzn.uczciwie…Pamiętam jak ktoś coś pisał nt.TZN Xenna…Ale to było PRZYNAJMNIEJ 10 lat temu :smiley:

W takich przypadkach dopisuj"zespół" lub “band”.
Inaczej będzie jak w przypadku Cream.Wyskoczą Ci wszelkie wyobrażalne desery a Claptona nie uświadczysz nawet na 6 stronie!

2 polubienia

Ale wiesz, że wyszukiwarki dostosowują wyniki do zainteresowań użytkownika :rofl:

W tamtych czasach wszyscy grali, ale nie wszyscy ich znali. Wszyscy grali, ale nie każdy miał gitarę :rofl:

1 polubienie

Około rok temu wydano reedycję tego materiału na CD. Odnalazły się materiały zapisane na DAT. Niestety nie dostałem jeszcze tej płyty, a podobno jakość jest o niebo lepsza.

1 polubienie

Cieszy.
Ale co z tego gdy sklepów jest coraz mniej,nie ma kogo pytać o szczegóły,zamiast specjalistów masz młodzież która nie potrafi się podpisać bez pomocy smartfona…
I jak ja miałbym znalezć taką płytę,nie będąc specjalnie zainteresowanym słuchaczem punka czy new wave?
Bo podoba mi się gra gitarzysty a przynajmniej budzi pewne nadzieje…
Ech…Nie podoba mi się kierunek obrany przez media…
Jestem np. zainteresowany wczorajszym meczem i jego przebiegiem,pewnej 5-ligowej drużyny.Ćwierć dnia mi schodzi aby coś znalezć!I to tylko dlatego że nożna jeszcze w mediach istnieje.
Siatka czy kosz na niższym poziomie,nosi ewentualne ślady w mediach,z lat ok. 2021-23… :face_with_raised_eyebrow:

Niestety mamy coraz mniejszy wpływ na ten kierunek :neutral_face:

1 polubienie

Wpływ?
Raczej żadnego…

1 polubienie