Weś se zwarzaj. Dobra?
SMSa o treści Weś proszę wyjdź do… kumpel do mnie ostatnio napisał i nie bardzo wiedziałem co mam zrobić.
Weś se zwarzaj. Dobra?
SMSa o treści Weś proszę wyjdź do… kumpel do mnie ostatnio napisał i nie bardzo wiedziałem co mam zrobić.
Wziąść siem w garść
Na pewnym forum była pewna osoba znająca wszystkie zasady polskiej pisowni i gramatyki.Pracowała jako korektor.
Ale chyba się załamała gdy zobaczyła jak my piszemy i sobie poszła
Bez przesady, to jest forum polskojezyczne.
A wedlug niektorych też i wiadomonacyjne
A po co komu te zasady …jakieś zasady.
W tym tekście brakuje trzech przecinków i jednej spacji po kropce.
Sobie poszła A komu miała pójść?
Wiem…! ło tym gdzie nie jest na sto% poprawnie bo ja żem ten swój styl pisania przez lata opracowywał i go ja opracowałem wreszcie i mam go i siem ciesze niesamowicie.
Karykatura kobiety i pyszałkowata celebrytka.
Znajdź różnice…
A miesięcznik “Uważam RZE”? Od lat drukowany z błędem. Redaktorzy twierdzą, że to dla prowokacji - czytaj: zwiększenia nakładu, czyli kasy
Szkoła w ogóle jest niepotrzebna.
Po co zawracać dzieciom głowę historią? “Przecież to było dawno”, “Patrzmy do przodu, nie wstecz”.
Po co biologia? Będą chcieli zobaczyć, co zwierzak ma w środku, to złapią i rozkroją kota.
A matematyka? Do czego tabliczka mnożenia w dobie kalkulatorów/komputerów?
Zadania tekstowe? Nie, trzeba myśleć, a od tego głowa boli.
Teraz to państwo na to pozwala. Uczeń przechodzi do następnej klasy nie mając podstaw z poprzedniej.
Kiedyś drugoroczność była normą, teraz z każdej jednynki nauczyciel musi się pisemnie tłumaczyć.
Aby zdać maturę, trzeba było mieć PONAD 50% punktów. Dziś wystarczy ledwie 30 %.
Po co w ogóle się czegoś dowiadywać, jak można być cwanym, bitnym i wyszczekanym…
A w ogóle: na pewno “dwoma kaktusami” a palmami to TEŻ dwoma??? To jak odwrócenie “półtorej roku”!
Dwoma kaktusami, dwiema palmami, półtora roku, półtorej godziny.
No właśnie! Dzięki, bo już myślałam że mam demencję…
Dwoma kaktusami i dwiema palmami raz na półtora roku przez półtorej godziny.
.dość rzadko ale solidnie.
Nie mogą byc dwa dęby, dwie brzozy i puszka coli z hotdogiem?
Nie mogą być dwie brzozy, bo jedną ścięli.
Dwie, bo jedna jako próbka doświadczalna.
Ponoć gdzies ja za gruba kasę w USA czy Kanadzie planowali kupić ?