“Slaughter rzucil pod sufit a ta wpadła do kosza…” To z meczu Polska -Czechy.Popis dziennikarzyny…
I takie rzeczy wnerwiają mnie znacznie bardziej niż czysta ortografia.Ludzie którzy powinni mieć rodzimy język OPANOWANY bełkoczą jak wyjęci z buszu.I jeszcze im za to płacą
Co do zaś samej ortografii…Mamy tu na forum takie"wejścia" że,biorąc pod uwage zmowę milczenia wokół tego,zostawiłbym ten temat…W najlepszym przypadku dowiesz sie z delikwent ma jakieś ttchd ppm lub inne wku i to oczywiście go usprawiedliwia…
Ciekawe doprawdy,jak ludzie szkoły kończyli
No wiesz - kiedyś jak dziecko pisało z błędami, to pisało stronę lub dwie wyrazu w którym był błąd i jakoś zapamiętywało, a teraz dziecko przynosi zaświadczenie, że ma dys (dysleksję, dysgrafię dyskalkulię i inne dys ) i nauczyciele mu odpuszczają. Poza tym teraz do następnej klasy przechodzi nawet dziecko z jedynkami. Kiedyś było coś, co się nazywało powtarzaniem klasy, a teraz nie ma.
No właśnie.Wyczerpałaś temat.
Już może nie sam dla siebie, ale chociaż z szacunku dla czytelnika, popracowałbym nad interpunkcją. Czasem te przecinki są naćkane jak w goovno zapałek, czasem ich brak.
A później się wściekasz, że Cię nikt nie rozumie. Czytelnik naprawdę musi się nieraz nieźle nagimnastykować, by złapać sens Twojego przekazu.
A to wszystko w takim pytaniu. Znów wypominasz błędy piśmienne innym, samemu błędnie pisząc.
.tak tylko sobie pier*olę…palcami po stole.
Błąd akurat zrobiłem w innym miejscu.Ale nie do Ciebie piszę i,jako że nie ma cl,mogę tylko apelować abyś sie ode mnie raz na zawsze odpierdolił!
Ciekaw jestem czy choć to zrozumiesz.
Nie życzę sobie żadnych kontaktów z tobą.
Ale to nie jest Koncert Życzeń.
Nie jesteś w stanie nawet odebrać jakiejkolwiek krytyki, bo od razu się wściekasz. A ta, jak widać wyżej, może być czasem konstruktywna.
.the perfect guy in a imperfect world.
Odbieram slowa krytyki od kilku osób tutaj,całkowicie bezboleśnie.Jednemu nawet podziekowałem.
Ale nie o to chodzi.Juz ci kiedyś mówiłem że dla mnie jesteś, kanalią,prowokatorem i przekornym chamem najniższego rzędu.
Gdyby bylo cl,gniłbyś tam dozgonnie ale niestety,takie forum a nie inne.
Powtórze więc raz jeszcze bo nie dociera do narcyza:ODPIERDOL SIĘ!
Zrozumiał?!
I love you more.
Ale na litość boską, pamiętaj o przecinkach, bo naprawdę ciężko się przez to przebić.
Znowu o przecinkach.To ja będę używał przecinaków i nikt nie będzie mnie nękał
https://www.narzedziak24.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/6/3/63747_BD5G-A_4.jpg
Mieli zaświadczenia z PPP o różnych dysach i n-l musiał przygotowywać dla niego inne sprawdziany, inaczej rozliczać punkty za zadania, inaczej oceniać, bo… rodzice zrobiliby drakę. No i same egzaminy na koniec szkoły, przygotowywane przez CKE, dla tych delikwentów były albo inne, albo inaczej rozliczane.
bo muszą, nie z własnej woli. Sami widzimy kto ma problem, a kto zaradnych rodzicieli
Potwierdzam. Niewielu już jest nauczycieli z samozaparciem, którym bardziej zależy na tym by uczeń umiał, a mniej na stosunkach z dyrektorem, któemu zależy na braku drugoroczności w statystykach. Wiesz ile musi się natłumaczyć i to pisemnie nauczyciel, który ośmieli się postawić jedynkę na koniec roku? A i tak rodzic ma prawo do napisania prośby o egzamin sprawdzający na koniec roku. I ten egzamin trzeba przygotować, przeprowadzić, napisać protokoł - i to wszytstko w wakacje Dodatkowa robota, a i tak uczeń z jedną jedynką MOZE przejść do następnej klasy, jeśli dyr tak zdecyduje. Przepisy szkolne są od lat chore.
Zawsze byly.
Jak sie dobrze wczytac w zyciorys niejakiego J. Kaczynskiego czy wielu prominentnych dzialaczy partyjnych, nie tylko z PiS? Nie matura, a chęć szczera…
W najgorszym przypadku byl Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu, Katolicki Uniwersytet Lubelski, a teraz rydzyjkowa Akademia Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu plus pare “uniwersytetow” typu jak zaplacisz to licencjat w kieszeni.
Na uczelniach prywatnych niezdanie egzaminu jest ewenementem. To samo na wszelkich płatnych podyplomówkach. Ranga KUL-u drastycznie spadła. Kiedyś to była dobra (wymagająca) uczelnia.
Z KUL?
To juz w latach 70. ubieglego wieku mówiono o tym, ze warto mieć “koscielna mature z religii”, bo jak nie zdasz na inna uczelnie to zostaje Lublin. Szczególnie w kontekście chłopaków, którym grozilo wojsko.
Eee…zobaczcie, czym jest wiele problemów wobec wojny Nawet szef kanalia w sumie czym on jest? A może kiedyś on w pysk dostanie?
Przecinak doskonale nadaje się do robienia przecinek (wycięcie i usunięcie niektórych wschodzących młodych roślin, drzew w celu zapewnienia prawidłowego rozwoju pozostałym) w Przecinkach.
.ach te przecinki, Przecinki.
A do czego używać myślników?
Myślników jest zdecydowanie za mało. Za to jest sporo wykrzykników.
Pomysł polski pokój sprawdzający,
znak w pisaniu do myślenia dający…
A wstawiłem sobie takie znaczki bo ktoś lubi bardzo.Nie dziękuj tylko leć po piwo