Zobaczcie, czego się spodziewano po Cumbre Vieja na La Palmie,

czyli zagrożenie tsunami dla wschodniego wybrzeża USA., jeszcze przed obecną aktywnością wulkanu

strasza tym od niepamietnych czasow, Amerykanie lubia sie bac…

Chodzi o to, że ten Cumbre Vieja to calkiem spora góra, której większość schowana jest pod wodą.

Co to jest to ja wiem.
Wyspy Kanaryjskie to w ogole archipelag pochodzenia wulkanicznego, kazda wyspa byla kiedys podwodnym wulkanem.
Palma i Hierro (gdzie od lat trwa aktywnosc, tyle ze podwodna, wiec mniej spektakularna) sa najmlodszymi i w fazie rozrostu.
Zamiast ogladac Klimuszke obejrzyj sobie na YT pare dokumentow na ten temat i nie szukaj taniej sensacji.
To, ze trzesienia ziemi, wybuchy wulkanow i inne fenomeny przyrodnicze sa nieprzewidywalnegf to nie znaczy, ze nie poznano mechanizmow ich powstawania.

Jeszcze Cię na Ziemi nie było, jak z Klimuszką się znałem…

A moze bylam w innym wcieleniu?

Pewnie byłąś we wcieleniu jako harmonijna kawka lub muszka owocówka, @okonek :slight_smile:

A nie słoń lub hipopotam :joy_cat::wink:?

Jakoś o tych zwierzątkach harmonijny kolega nie wspomina.

Najmarniej, najgłupiej, to nasz nieharmonijny gatunek się prezentuje. Ślepy to widziałby i rozumiałby…

Każdy potrafiący myśleć, obserwować, dostrzegałby, że te kawki to cudowne stworzenia. Marzenie być nimi. jestem w nich zakochany. Zresztą podobnie do wszelkich innych harmonijnych gatunków DSHN-u. Najgłupiej być człowiekiem.

Możliwe. Byłem u Niego na plebanii kościoła św. Wojciecha w Elblągu ze ślubną, z obiema córkami, aby też poznały niezwykłego człowieka… Przysłał mi osobisty list.