Zrzutka.pl

4 kobiety, 3 pokolenia, 2 tragedie, jedna złotówka

Byłem w tym domu osobiście, poproszony o wykonanie drobnej usługi. Usługi nie wykonałem, bo w tym domu najpierw należy kompleksowo poprawić stan substancji, by wszelkie późniejsze zabiegi kosmetyczne stały się widoczne.

I urodziło się to:
4 kobiety, 3 pokolenia, 2 tragedie, 1 złotówka !!!

Zdajemy sobie sprawę, że takich domów i takich tragedii jest wiele, lecz wspierając nasz projekt zmniejszysz ich liczbę o jedną.
Ktokolwiek może, ktokolwiek jest w stanie. Jeśli nie możesz lub nie jesteś w stanie, to udostępnij poniższy link gdziekolwiek możesz.
Przyda się każda złotówka.

.thx.

5 polubień

Niektórzy się śmieją, że oglądam program
Nasz nowy dom.
Ekipa Polsatu właśnie takim ludziom pomaga, jeśli ktoś prócz mnie ogląda ten program, wie, że podany przez Ciebie przykład nie należy do najcięższych.

Może szybciej będzie zgłosić ich do tego programu?
Zrobią nowy dach, instalacje elektryczne, szambo, hydraulikę, meblują i ozdobią każdy pokój . Jak będzie potrzeba to zainstalują energooszczędne ogrzewanie ( solary).
Do tego ubezpieczają dom.

3 polubienia

Projekt powstał właśnie po odmowie wsparcia ze strony TV Polsat.

To nie jest tak, że TV Polsat pomaga bezinteresownie. Program Nasz Nowy Dom zawiera lokowanie produktów, a w domu Pani Heleny tych produktów, według oceny twórców programu, nie można zbyt wiele ulokować.
Zbyt niska wartość marketingowa. Jakkolwiek to brzmi.

.Pani Dowbor i tak jest zarobiona.

2 polubienia

Rozumiem. Czyli są w lepszej sytuacji niż ci, którym pomogli.
Myślałam, że nie wiedziałeś o tym programie.

1 polubienie

Niezależnie od wartości marketingowej tych pań, myślę iż Polsat ma taką masę zgłoszeń chętnych i bardzo potrzebujących, że wszystkim pomóc nie może.

2 polubienia

A nie pomyślałeś że 4 pokolenia zyją z pomocy społecznej? może by wędkę dać nie kasę?

10% za obsługę google pay lub karty kredytowej? Już wiem z czego witryny typu “zrzuta.pl” żyją. :wink:
Co nie zmienia faktu, że w słusznym celu można dać się trochę oszwabić :wink:

3 polubienia

Dać wędkę w sensie: "wysłać panią w wieku lat 69 do szkoły albo innego przyuczenia do zawodu, niech zarobi? Czy może łatwiej 14-latkę do galerii handlowej?

1 polubienie

Thank You @Szczery_do_BULU

Zrzutka w przeciwieństwie do innych tego typu serwisów nie pobiera prowizji od zgromadzonej sumy. Żyją sobie z darowizn.
Nasza wiosenna akcja na podobnym serwisie ukróciła środki o 7% prowizji + 2,5% dla operatora płatności. Chore, zwłaszcza że zbiórka była na chorą Służbę Zdrowia w PL. Zbieraliśmy dla Szpitala na…termometry bezdotykowe. Szpital przed akcją miał ich aż dwa.

1 polubienie

90-letnia Pani Julia ma większą wartość marketingową.

Przelej wędkę.

.nie ma problemu.

Pani Helena nie dostanie zebranej kwoty. Środki zostaną wykorzystane na zakup materiałów potrzebnych do remontu domu. Firmy do tego zatrudnione pracują po kosztach. Kilku wolontariuszy też się udziela.

1 polubienie

Te dodatkowe opłaty od darowizn już by sobie mogli podarować.
Ostatnio przelałam drobna kwotę na leczenie Erwiny Ryś Ferenc, i dodatkowo mi pobrali 5 zł.

1 polubienie

Mam w mieszkaniu remont. Od czerwca kuchnia a nie proszę o pomoc.

@anon18020312, te datki są dobrowolne, nikt Ciebie nie zmusza tylko prosi.
Osobiście do tej pory nie przelałam na konto tych potrzebujących kobiet, ani złotówki. Nie z pazerność, zwyczajnie nie przelałam i tyle.
Wszystkim nie pomożemy, nasze potrzeby też są ważne, uważam jednak, że nie należy się wstydzić poprosić o pomoc.
Człowiek młody, rozwojowy, aktywny zawodowo poradzi sobie.
Osoby starsze, chore, na dziadowskiej emeryturze niekoniecznie.

3 polubienia

(http://zrzuta.pl/) jest domeną na sprzedaż.

1 polubienie

https://zrzutka.pl/pliki/dokumenty/ZAŁĄCZNIK_NR_1__-_TABELA_OPŁAT_I_PROWIZJI.pdf

Aż tak bardzo nie dociekałam.
Jak mówię, pomagam na wyrywki.

Raczej szkodzi. Brud i bieda nie wynikają z braku dochodu. Ci ludzie umieszczeni w apartamencie w 2 lata zrobią z niego gnój.

Wyszło w praniu :smiley:
Dla niepoznaki założyłeś tę zrzutkę?.. na pralkę…? Bo ci było wstyd? :smiley: Przyznaj się, że to twoja zrzutkowa familia, bo fkoorfia cię yepanie proszku do bębna :open_mouth: znalazłeś już jeleni? Tutaj takich pełno? :smiley: bo każdy tu tylko do koryta zagląda gdy czegoś potrzebuje ha ha a potem znika dla niepoznaki zadając cfanie jedno, dwa pytania na odchodne. Najlepiej o kowidzie, bo kowid ‘łączy’ dziś ludzi. Ale oni nie ogarniają i płacą, jak księdzu na tacę choć ksiedza nie znoszą, bo za siusiaki łapie…

Ja ostatnio kogoś wspierałem, to był to projekt, który jeszcze więcej pobierał. W końcu pomyślałem i zadzwoniłem bezpośrednio do osoby w potrzebie… umówiłem się i przekazałem całą kwotę

2 polubienia