Narty tylko wodne. Alpy to zamek Neuschwanstein (kolejka linowa). Ale wierzę Ci.
A tak na marginesie - jak długo należy gotować danie jednogarnkowe, żeby z zupy przemieniło się w gulasz?
Narty tylko wodne. Alpy to zamek Neuschwanstein (kolejka linowa). Ale wierzę Ci.
A tak na marginesie - jak długo należy gotować danie jednogarnkowe, żeby z zupy przemieniło się w gulasz?
A to zagadka? Zupa to zupa, gulasz czy inne guiso, czy inny Eintopf to wiecej skladnikow tresciwych i mniej wody. Gotujesz pewnie nawet krocej niz zupe. Bo taki rosol , zeby byl dobry to kilka godzin i w zasadzie jarzyny i mieso z tego sa srednio jadalne.
@Szczery_do_BULU Zamek jest świetny, chociaż nazwa łamie język a ceny w tamtej okolicy powalają … Narty na lodowcu w Alpach: polecam!!!
@okonek A ja lubię te wygotowane warzywa z rosołu i chętnie zjadam pod koniec gotowania.
@kocieoczko Lane kluski zwane też lanym ciastem bardzo dobrze mi się kojarzą, Mama robiła czasem do zupy… #dom #ciepło #swojskie #zrobić ci kluseczki do zupy?
Jak cieple to tez zjem
A juz kawalkowi tlustej wołowiny nie odpuszczę.
Ale wszystko zalezy od technologii gotowania.
Kolega ma zdaje sie z lodowcem ma blizej na Grenlandie niz w Alpy. Ale tam pewnie gulasz z foki?
To jak juz spamujemy to ja tez.
Mężczyzna powinien być jak kawa.Silny,gorący, pelen subtelnego smaku i powinien nie pozwolać zasnąć przez całą noc.
o kawe latwiej
Jak kij to… Ostatnio jadłam krem z pomidorów z pesto i bazylią. Rewelacja. Nie wiem jakie składniki moze ziemniaki też tam były kto wie?
@ihtiel , ale zauważ, że sporo zup zamieniając się w “zupę krem” bardzo zmienia swój smak. Najczęściej na lepszy (nie zawsze). Dyniowej zupy nie lubię, a dyniowa zupa-krem to też była rewelacja dla mnie
Tak. Dyniowa krem rewelacja jeszcze z grzankami
Zupy krem na ogol zageszcza sie ziemniakami, czasem ryzem.
@ihtiel Też już mam zupę krem z dyni. Zrobiłam na zapas.
A dyniowa zupa krem niedokładnie zawekowana jaki piękny zapach ma po kilku miesiącach!
Wiem z praktyki
O, o, właśnie. Upewnij się, że dobrze zawekowana, bo inaczej wrażenia zapachowe zajeb.ste!
Neuschwanstein- fonetycznie Noj-szwan-sztain.
.i życie staje się prostsze.
Nowy łabędzi kamień, dosłownie, a znaczeniowo; - nowy kamienny łabędź.
Taka moda byla
Pochwalę się, że widziałem obydwa. Ten w Alpach u szalonego Ludwiga i ten u Disneya