Życzenia

Ojciec dyrektor kończy 75 lat!!!

Można go nienawidzić ale nikt nie zaprzeczy jest jest on fenomenem. Trwa mimo różnych społeczno-politycznych zawirowań. Zmieniają sie politycy a on TRWA. I bogaci się.
Czego mu życzycie?

Skąd ten fenomen?

2 polubienia

Nie wiem jak można go nienawidzić… Nie ma takich złych ludzi. Nie wierzę w to.

1 polubienie

Życzę mu by odnalazł w sobie pokorę a w wierze jej istotę.

5 polubień

“Fenomen” Rydzyka

pobrane (4)

3 polubienia

Biznesmen jest biznesmenem, nawet jak nosi sutanne :smile:
Reszte zalatwia zabobon i dobry PR skierowany do okreslonej grupy spolecznej.
On dziala jak supermarket. Reklama i zysk po ziarenku, ale od wielu kupujacych.
Czy jest takim ewenementem? Toz juz Jezus kupcow ze swiatyni wyganial, nie mowiac o Lutrze, ktorego handel odpustami na tyle zaniepokoil, ze az 95 tez napisal. :thinking:
Czego mu zyczyc? Moze wiary w cos wiecej niz zloty cielec?

5 polubień

Nie w tym rzecz, że to zła ludzia jest, sami nie jesteśmy święci.
Problem tkwi w tym, że kościół nie może być azylem dla chciwych cwaniaków.

2 polubienia

Jak to nie moze?
Jest…

2 polubienia

Bo ma silny elektorat…
Moherki bardziej są mu oddane, niż Goebbels Hitlerowi.

1 polubienie

Az tak to moze nie.
W przeciwienstwie do Magdy Goebbels dzieci jeszcze nie truja, najwyzej truja dzieciom o wyzszosci wiary torunskiej nad chrzescijanska.

1 polubienie

To drugie jest gorsze, czasem wolałabym aby mi skrócono cierpienia.

Kolejni dyktatorzy w XX wieku,zyli i rzadzili po kilkadziesiat lat…Te cechy posiadają ludzie ktorzy trzymają wladze za wszelka cene lub mają sposob na otumanienie.Takze i ci ktorzy wykorzystując glupote lub slabość innych,trafiają z jakąs “ofertą” do niezagospodarowanego elektoratu.
Z glupoty i arogancji władzy,rodzi sie opozycja ktora co jakis czas,przeradza sie w zbrodnicze burdy,zwane eufemistycznie “rewolucjami”…
To oczywiscie nie ten scenariusz ale sporo wspolnych cech w mechanizmie dzialania.
Jako żrodlo wszelkiego zla na polityczno religijnych salonach,datujace sie od połowy lat 90-tych,z pycha,zachłannoscia oraz klasyczna niemal"szkoła nienawisci",czlowiek ten i jego “imperium”,zasluguje na potepienie.Ale…Czasem mnie nachodzi ze ktos w koncu pozwolil na wyhodowanie tego raka na ciele naszych mediow,naszego kraju.Demokracja w rekach kretynow…Tak to sie zazwyczaj rozwija.

3 polubienia

Myślę, że moje życzenia dla tego osobnika na nic się zdadzą, zatem zamilczę … :no_mouth:

2 polubienia

takie osobniki sprawiaja wrazenie, ze tucza sie na tych, ktorzy im zycza hmmm… , wampiry takie.

2 polubienia

Przy takiej tuszy to rzeczywiście fenomen.

Ma wysokich blondynow do obslugi.

I usługi…

Zdziwilabys sie jakie przystojne chlopaki.

1 polubienie

Znałam dwoch zakonnikow. Na szczęscie jeden (bardzo przystojny) uciekl do dziewczyny! Z obydwoma koniaczek ciagnęłam… To były czasy!

Dwie grupy zawodowe maja prawie zawsze dobrze zaopatrzone barki - duchowni i lekarze :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Ale to był MÓJ barek!!! Byl i tatarek… :innocent: