A co z nami?

Ciemno wszędzie…

3 polubienia

1 polubienie

@efka Idento w TokFm którego zazwyczaj słucham. Przez cały dzień zamiast ramówki czytają podobny komunikat.

2 polubienia

Zeby oni tak o prawa kobiet walczyli jak o wlasna kase?
Prezes celnie uderzył - jak kieszen zabolala to sie ockneli.
Swoja droga, ktory to juz krok w strone dyktatury?
Narodowe czyli pisowskie?

5 polubień

Właśnie przeczytałam, że radio i telewizja się do protestu dołączy.
Tylko wp.pl i Polska Times coś jeszcze można poczytać.

2 polubienia

W innych stacjach radiowych zdaje się podobnie…

2 polubienia

Ja mam cichą nadzieję, że ta sytuacja podniesie poziom dziennikarstwa :rofl:
3/4 pisaniny niegodnej czytania…

3 polubienia

A i to niedlugo. Prezes malo sie przejmuje pandemia, a jesli media sadza, ze ludzie wyjda na ulice w ich obronie to sie przelicza.
Grunt jest przygotowywany od dawna - straszenie obcym kapitalem, stajnie trolli w pogotowiu bojowym, wykupienie przez Orlen prasy lokalnej…

2 polubienia

Bo nie wyjdą.

2 polubienia

@okonek Gdzie tam prawom kobiet do kwestii wolnych mediów! :upside_down_face:

3 polubienia

Pudelki i pomponiki beda mialy sie dobrze…
W tej chwili, kiedy 90% gazet przenioslo sie do netu w Hiszpanii to jedyna prasa, ktora trzyma naklad.
Choc juz tez coraz mniej, kazdy nos w telefon.
Tym bardziej, ze pandemia i gazet w knajpkach czy u fryzjera byc nie moze.

2 polubienia

Facebook będzie się kręcił, to społeczeństwo nie zauważy zmian :rofl:

2 polubienia

A ja mówię, że to się niedobrze skończy…

5 polubień

Rozwiń swoją teorię @birbant.

Monopolizacja wladzy rzadko kończy sie dobrze.
Ale zaraz pojawi sie element chuliganski, wywrotowy, targowica i zdrajcy ojczyzny.
Do ktorej kategorii chcesz nalezec?

2 polubienia

Mieszkajac poza Polska z urzedu Cie zalicza do tej ostatniej.

2 polubienia

Orbanowi się udało, poza Budapesztem. Tą drogą idzie Kaczyński. Nałożenie takich danin na media, to okrężna droga do cenzury. Wiele mediów nie wytrzyma tych obciążeń i zostaną wykupione za bezcen przez rząd. Orlen, to pierwszy krok ku temu. Teraz mamy następny. Hotele już są w ten sposób wykupowane. A najgorsze jest to, że PiS ma mocne wsparcie w swych wyborcach. I może dojść do czynnych zamieszek między nimi, a przeciwnikami PiSu, których jest mniej, więcej tyle samo. Zaczynam odnosić wrażenie, że Kaczyński, właśnie dąży do tego. Nie bez kozery wybrał siebie na wiceministra od policji.
A co dalej? Na dwoje babka wróżyła, jak to się skończy, ale nawet, jak PiS przegra na tym, co jest niewykluczone, to sprzątania będzie na pokolenia. A jak wygra, to witaj PRL. I dopiero wtedy się zacznie.
Ze względu na potężny niedobór kasy, PiS normalnie rządzić nie może, bo jak bieda przyciśnie, opuszczą go jego wyborcy, więc trzeba już teraz kombinować, żeby cały naród wziąć za pysk. Sęk w tym, że ten naród do tego, jednak taki chętny nie jest. I resorty siłowe, wtedy dopiero pójdą w ruch.

Nowy ład jest już oficjalnie przez Kaczyńskiego jest zapowiedziany. A czym się kończyły nowe łady? Zawsze tak samo…

Przypuszczam, że PiS się na tym przejedzie, tylko, że koszta tego poniosą wszyscy.

6 polubień

Hmm. Jak na moje oko, Kowalski i Nowak nie rzuci się na barykady. Media mają coraz niższe notowania. Nawet tu na forum, większość z nas nie posiada telewizora. Otwieram interia, Onet, wp itd, a tam jeden i ten sam chłam. A ciśnienie mi podnoszą artykuły o “gwiazdach”.
Czym oni chcą czytelnika zainteresować? Do czego to pseudo dziennikarstwo zmierza?
Oby tylko pytamy się ostało :wink:

2 polubienia

Pytamy jest kanadyjskie.
Moderowane z Hiszpanii.
Az tak dlugich lapek to prezes chyba nie ma?

3 polubienia

A skąd mam wiedzieć? Najważniejszej osoby nadal na forum nie ma.

1 polubienie