A co z nami?

Zagląda. Nie ma problemu.
Shrek tez podworka pilnuje.

4 polubienia

To spoko. O nic więcej nie pytam :wink:

@okonek, nie podoba mi się Twoje spojrzenie na problem i komentarze. Tu nie głównie o pazerność prywatnych mediów chodzi, przeciez to sprawa czysto polityczna.
Oczywiście masz prawo do swojej oceny sytuacji jednak dotychczas prezentowałaś inne zdecydowanie oblicze polityczne.

To co PiS chce zrobić to jeden z najbrudniejszych chwytów w walce z opozycją, wszystkimi tymi którzy stoją po drugiej strony barykady.

4 polubienia

Żenujący poziom mediów, to osobna sprawa. I nie rozwijam tej myśli, żeby ktoś nie poczuł się obrażony. Nie piję tu do naszego podwórka.

Kaczyńskiemu nie chodzi głównie o telewizję, ale o internet, właśnie. I na tym internecie, przypuszczam, że się wyłoży…

3 polubienia

@birbant , nasze podwórko?
Nawet ja już się nie wstydzę swoich postów. Wystarczy, że przeczytam 10 komentarzy pod każdym artykułem opublikowanym np. na wp :rofl:

3 polubienia

Kazda moneta ma dwie strony. Media tez chca zyc, a fiskalizm w Polsce to juz Himalaje.
Nie chodzi mi o pazernosc mediow, tylko o nagla reakcje, jak sie PiS bez wazeliny i mydla im do tylkow dobral. Jakos jak byly problemy to te wszystkie Interyje, Łonety do glosu dopuszczalo sfore troli obrazajacych wszystko i wszystkich. W imie tolerancji? No to maja swoja tolerancje.

3 polubienia

W Meksyku rzad Obradora przymierza sie do “skoku” na portale spolecznosciowe. Troche inaczej - chce jurysdykcji meksykanskiej w przypadku sporu na linii uzytkownik - wlasciciel. Pierwszy krok do cenzury.
Na razie sprawa upadla, bo sa to umowy cywilnoprawne i do tego miedzynarodowe, wiec tak latwo nie pojdzie. A zapedy do cenzurowania netu ma (lub realizuje) wiecej krajow.
Z reguly majacych w glebokim podogoniu prawa czlowieka.

4 polubienia

Przestańmy toczyć pianę.
Przecież nie ma jeszcze gotowego projektu do tej ustawy.
Ja dostrzegam pozytywy.
Znowu zaczniemy masowo książki czytać :grin:
:thinking: chyba :rofl:

2 polubienia

Ksiazki tez wymagaja promocji.
Nowy podatek przelozy sie na wzrost cen.
A poza tym palenie ksiazek tez ma dluga tradycje. :wink:

2 polubienia

Dobrze. Ludziom się wydaje że ich to nie dotyczy… to jak sobie jeden z drugim serialu nie obejrzy… to może coś dotrze…

4 polubienia

Skoków mi nie zablokują :grin:

2 polubienia

W tej sytuacji… to trochę wstyd oglądać publiczną

2 polubienia

Eurosport1 mam na myśli :wink:

2 polubienia

Ale jaja.
Szkoda że protest uderza przede wszystkim w zwykłych ludzi łaknących internetów.
Rząd szuka hajsu na socjal.

5 polubień

Netu nie było i też nie czytali. :grinning:

2 polubienia

@GumowaKaczka, gdzie to wyszperales? Jeszcze projektu gotowego nie ma.

1 polubienie

Na FB gdzieś ktos dodał

1 polubienie

Czy mógłbym ten temat pociągnąć w osobnym pytaniu?

1 polubienie

Marudzisz @birbant, jakbyś już piwa w lodówce nie miał :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie